MATCHDAY: Terug naar Linkerrijtje

27
2823

Na de interlandbreak pakt Willem II de competitiedraad zaterdag weer op met een uitwedstrijd tegen FC Twente. Voor de winnaar van het duel in De Grolsch Veste lonkt een plek in het linkerrijtje.

De Tukkers krabbelen langzaam maar zeker omhoog uit een diep dal op bestuurlijk, financieel en sportief gebied. Over de oorzaken van de vrije val van de landskampioen uit 2010 is voldoende gezegd en geschreven. Dankzij de onvoorwaardelijke steun van supporters, het bedrijfsleven en gemeente kon de club nog net het hoofd boven water houden. Maar, het moest wel een stap terug doen naar de Keuken Kampioen Divisie. FC Twente deed wat het moest doen en keerde afgelopen zomer terug op het hoogste niveau.

Goed begin is het halve werk
De Tukkers verzamelden in de eerste negen speelronden al twaalf punten, al werden de laatste drie wedstrijden verloren. De teller voor de Tricolores staat op dertien. Net als Joris Mathijsen slaagde technisch directeur Ted van Leeuwen er opnieuw in een aantal jonge talentvolle spelers te strikken. Meest opvallende nieuwelingen in Enschede zijn de 18-jarige Japanse aanvaller Keito Nakamura en de twee jaar oudere Spaanse middenvelder Oriol Busquets. Paul Verhaegh, die is overgekomen van VfL Wolfsburg, moet voor de nodige routine zorgen. Een andere speler om in de gaten te houden is aanvaller Aitor Cantalapiedra. De Spaanse aanvaller maakte vorig seizoen al indruk in de bekerwedstrijd die Willem II op het nippertje wist te winnen. Op dat moment zat Marino Pusic nog als hoofdtrainer op de bank bij FC Twente. Hij werd ondanks het behalen van het kampioenschap afgelopen zomer opgevolgd door zijn assistent Gonzalo Garcia Garcia.

Resultaat op vreemde bodem
Na twee verloren uitwedstrijden is Willem II toe aan een goed resultaat in De Grolsch Veste. Enkele weken geleden gaf Willem II niet thuis in Tukkerland, met een forse nederlaag tegen Heracles Almelo als gevolg. In Utrecht hielden de Tricolores de plaatselijke FC knap in bedwang, maar lieten zich met een man meer op het veld toch nog de kaas van het brood eten. Zaterdag zal blijken of de nodige lessen zijn geleerd. De wedstrijd tegen AZ liet nog eens zien dat we voor weinig ploegen hoeven onder te doen. Aan de steun van het rood-wit-blauwe leger zal het ook in Enschede niet liggen. Zo’n 700 supporters reizen mee. Niet alleen om te genieten van een best broodje beenham, maar vooral om onze jongens naar een overwinning te schreeuwen.

FC Twente – Willem II begint zaterdag om 19.45 uur.

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Zero13
Gast
Zero13

Holmen verreweg beste aankoop van dit seizoen, wat een heerlijke verdediger!!

Wannies
Lid
Wannies

Een échte verdediger, no nonsens. Heerlijk!

Tilburgerke
Gast
Tilburgerke

Ik vond dat ze best goed stonden hoor. Twente heeft vrijwel geen kans gehad. Willem ll had er nog wel een mogen maken. Desondanks ben ik super blij met de drie punten en ga nu een goud gele rakker opentrekken. Proost!!!!!

013Bert
Lid
013Bert

Heerlijke overwinning dit zeg, lekker!!!!!
Holmen fantastisch zeg. Wint zowaar ieder duel achterin.

schrobbelaer
Lid
schrobbelaer

Holmen staat ook altijd op de juiste plek om rugdekking te geven. Beste verdediger die we hebben

Pils aub
Gast
Pils aub

Gelukkig met de 3 punten, maar man wat was het niveau slecht. 5 gele kaarten gepakt, waar 2 hele domme kaarten tussen zaten (Wellenreuter + Gladon). De laatste 10 minuten verlies je iedere 2e bal, waardoor je op het eind nog veel corners en hachelijke momenten tegen krijgt. Holmen beste man van het veld!

Tomvk
Gast
Tomvk

Ja en Twente 6x geel en 2x rood. Maar die krijgen slechts 2x geel. Ondanks de zege was de scheids echt schrijnend.

Rood Wit Blauw
Lid
Rood Wit Blauw

Als je als scheidsrechter bij die gigantische tackel van de Twente speler ( zonder bal) geen rood geeft maar slechts geel en de VAR ook niet corrigeert…dan stop er maar mee.Hij stond er nb met zijn neus bovenop.

Bomba
Lid
Bomba

Wat dacht je van die vuistslag van Vuckic op Pol? Dat was een bewuste!

Bomba
Lid
Bomba

Wanne kut scheids…

KoenDK013
Gast
KoenDK013

Pol llonch ole ole ole!

Rood Wit Blauw
Lid
Rood Wit Blauw

Prachtig uitgespeelde 0-1 …complimenten boys

sooike1973
Lid
sooike1973

Koster begint steeds meer richting niveau vd looi af te glijden.
Ongelooflijk dat hij steeds met deze opstelling begint! Zelfs stevie wonder ziet dat tresor altijd moet spelen. Telt natuurlijk ook voor Nieuwkoop en waarschijnlijk is mister Q ook veel beter dan Dries.
Al meer dan een seizoen is het tactisch gezien niet veel wat Adri laat zien

De gelovige
Gast
De gelovige

Iedereen ziet dat er zeker 3 of 4 spelers er niet in thuis horen…..behalve….KOSTER…Waarom nieuwe spelers halen…..ik heb het antwoord hierop….om op de bank te zetten.ONGELOOFELIJK DIT…..OW OW als 0 punten zijn…zal de pleuris los breken…..maar toch succes jongens

tricoscore
Lid
tricoscore

Ha ha de pleuris breekt uit… in enschede ja

Opa Henk
Lid
Opa Henk

Vindt dat je wat Tresor betreft gelijk hebt.Vrousai is best een goede speler, en doet iedere wedstrijd zijn stinkende best, maar het is geen 10. Hij moet samen met zijn maatje Pavlidis in de voorhoede.
De tweede helft tegen AZ was misschien wel tot nu toe de beste helft van het seizoen.
Koster heeft wat dat betreft weinig lef en durf, hij wil teveel zekerheden inbouwen, en dat gaat tenkosten van ons spel.
Met wat meer durf ( Tresor) worden er veel meer kansen gecreëerd, en de spelhervattingen worden ook veel gevaarlijker.

Henkie013
Lid
Henkie013

Begint weer met Saddiki, Heerkens en Vrousai. unamused

Dann
Lid
Dann

Vrousai moet ook starten.

013Bert
Lid
013Bert

Wat een domme opmerking. Blij dat ie jou de mond heeft gesnoerd.

sooike1973
Lid
sooike1973

Hoewel ik ook vind dat vrousai moet spelen( wel op de vleugel) vond ik hem vandaag samen Pavlidis de zwakste vandaag

Wannies
Lid
Wannies

Heerlijke voorzet Heerkens, goede goal Vrousai!

std
Gast
std

Opstelling binnen. Jammer dat Koster niet durft door te pakken na die prima 2e helft tegen AZ.

sooike1973
Lid
sooike1973

Begint steeds meer op vd looi te lijken

John
Gast
John

Ja want met vd Looi hebben we ook 6e gestaan en een bekerfinale gehaald…
Beetje raar om steeds maar je gelijk over Koster proberen te halen, terwijl hij al 1,5 seizoen goed presteert en Willem II ook regelmatig leuk voetbal laat zien.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Aan de beenham zal het vandaag niet liggen!!! Nu de punten nog gas erop

🔴⚪🔵Wij zijn Willem II🔴⚪🔵

patriekolorus
Lid
patriekolorus

Zolang we het spel niet hoeven te maken geef ik ons een aardige kans. Zeker als de ruim 700 de hele wedstrijd van zich laten horen. Kom op boys, inhaken en schreeuw ze naar een overwinning. Hup Willem II

sooike1973
Lid
sooike1973

Als je de juiste spelers opstelt kunnen wij ook gewoon winnen als we het spel maken. Zie 2e helft AZ.
Maar dan moet je als coach wel se beste 11 opstellen