MATCHDAY: Peters en Heerkens terug in de basis

18
2999

Het is MATCHDAY; en niet maar één. Voor het eerst sinds 2005 (Monaco) speelt Willem II ene officiele Europese wedstrijd. In de tweede voorronde voor de Europa League treden de Tricolores aan tegen Progres Niederkorn uit Luxemburg. Na de nederlaag in en tegen Heerenveen willem de spelers de wedstrijd aangrijpen om te laten zien dat de vijfde plaats in het afgelopen seizoen geen incidenteel succes was en dat het Europees ticket Willem II toekomt.

Ten opzichte van afgelopen zaterdag zijn de keuzemogelijkheden voor Koster een stuk breder. Captain Jordens Peters is terug van een schorsing en Freek Heerkens is voldoende hersteld om te starten in Luxemburg. Ook John Yeboah die deze week werd gekocht van Wolfsburg is speelgerichtigd en sluit aan bij de wedstrijd selectie. Peters en Heerkens zullen ee basisplek krijgen Yeboah mag hopen op speelminuten.

Door de terugkeer van Peters en Heerkens zal de verdediging een stuk vertrouwder ogen dan afgelopen zaterdag. Met Kohn als linksback, Holmen en Peters centraal en Heerkens recht staat er een sterke achterhoede. De terugkeer van de routiniers zal naar alle waarschijnlijkheid ten koste gaan van Saddiki die afgelopen week nog rechtsback speelde en Nelom die Peters verving. Voor de rest zal het team bestaan uit vertrouwde gezichten als Llonch, Saglam, Pavlidis, Tresor, Kohlert en Nunnely.

De aftrap in Luxemburg is om 18.30 en de wedstrijd wordt uitgezonden op RTL 7.

Vermoedelijke opstelling Willem II:
Ruiter, Kohn, Peters, Holmen, Heerkens, Saglam, Llonch, Tresor, Kohlert, Pavlidis, Nunnely

18 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments