MATCHDAY: Feyenoord – Willem II

69
5216

Voetballen in de ijzige kou en sneeuw…..je zou bijna weer aan Groningen thuis in 2008 gaan denken. Helaas zijn de omstandigheden momenteel totaal anders. Willem II reist af naar Rotterdam in de wetenschap dat zowel RKC als ADO dit weekend hun totaal aantal punten zag stijgen. RKC won in de laatste minuut van Emmen, ADO pakte een punt tegen PSV diep in de blessuretijd. Het zit dus nog altijd niet mee. Zowel in onze eigen selectie, waar bijvoorbeeld Llonch en Heerkens weer geblesseerd zijn, als op de andere velden.

Wedstrijden tegen Feyenoord zijn de laatste tijd meestal geen goed nieuws voor Willem II. Of beter gezegd, Berghuis is de laatste tijd geen goed nieuws. We herinneren ons uiteraard allemaal nog de geweldige 2-3 in Rotterdam van 2019, met heerlijke goals van Lewis en Isak, maar daarna is de balans tegen de Rotterdammers droevig. Vorig seizoen was Feyenoord uit op 8 maart de laatste wedstrijd van het seizoen en het begin van de Corona ellende. Er werd toen met 2-0 verloren.

Dit seizoen werd het in Tilburg 1-4, nadat Willem II in eerste instantie via Pavlidis nog op 1-0 was gekomen. Berghuis sloopte ons helaas met 2 doelpunten. Hoe liggen de kansen vandaag? Moeilijk te zeggen. Feyenoord kende een lastige periode in januari, met Nederlagen thuis tegen AZ (enige thuisverlies in 19 wedstrijden) en uit tegen Heerenveen. Januari werd echter afgesloten met een knappe overwinning thuis tegen PSV (3-1). Het is dus lastig te zeggen hoe de vorm in Rotterdam is. Hetzelfde geldt eigenlijk voor Willem II. De komst van Petrovic heeft hernieuwde energie en gif gebracht, maar het spel tegen Emmen was nog altijd van erg laag niveau. Echter, er werd wel gewonnen. Uit tegen Feyenoord zou een puntje (of 3) natuurlijk een geweldige meevaller zijn, maar de pijlen van Willem II zullen toch ook zeker gericht zijn de twee wedstrijden daarna: thuis tegen Utrecht en de inhaalwedstrijd thuis tegen ADO op 24 februari.

Wat is jouw voorspelling? Kunnen we voor een verrassing zorgen?

Wat wordt het resultaat in Rotterdam?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

69 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments