MATCHDAY: Coming Up: Willem II-PEC Zwolle

11
1205
Sebastian Holmén blokt de doorgang van Strieder (foto: (c) Toin Damen)

Vanavond speelt Willem II een wedstrijd die gewonnen MOET worden. Dat zeiden we ook voorafgaand aan de wedstrijden tegen VVV Venlo, FC Groningen en RKC Waalwijk. Die wedstrijden werden minimaal 6 punten verwacht. Het werd een schamel puntje. Het moeten wordt dan ook met steeds grotere hoofdletters geschreven. Het staat wel vast dat Willem II de rest van het seizoen in de degradatiezone zal vertoeven. De enige doelstelling moet dan ook zijn om 3 ploegen onder ons te houden. Voorlopig staan we 4 punten onder de streep.

De tijd van excuses is voorbij. Willem II verloor de wedstrijden tegen VVV Venlo en FC Groningen diep in blessuretijd. Het is te makkelijk om op externe factoren te wijzen. Feit is dat die doelpunten veel te makkelijk werden weg gegeven. Willem II leek afgelopen zondag tegen RKC weinig te hebben geleerd van de twee eerdere wedstrijden. De eerste helft tegen RKC was van een abominabel niveau. De tweede helft was een stuk beter, maar het was onvoldoende om enige aanspraak te mogen maken op de overwinning. En dus staat Willem II na 17 wedstrijden op een beschamende 16e plaats.

De druk op Adrie Koster en zijn assistenten lijkt toe te nemen. Het zou zomaar kunnen dat bij een slecht resultaat vanavond de positie van de trainer onhoudbaar wordt. Adrie Koster heeft te kennen gegeven toe te willen werken na een vaste basiself. Dit gaat onder meer ten koste van aanvoerder Jordens Peters. Omdat deze gewenste elf de eerste drie wedstrijden na de winterstop niet thuis gaf, lijkt het erop dat Koster toch wijzigingen gaat doorvoeren. Twente-huurling Selahi lijkt een basisplaats te krijgen. Verder zou het zomaar kunnen zijn, dat Koster kiest voor een 4-4-2 systeem met Wriedt en Pavlidis voorin.

Door onze eigen sores vergeten we al snel dat het bij PEC niet bepaald lekker loopt. PEC Zwolle heeft ook nog maar 17 punten en bij PEC lijkt een negatieve sfeer te heersen. Zo werd nu al bekend dat PEC in de zomer afscheid zal nemen van John Stegeman. Ook PEC wist na de winterstop nog maar 1 puntje bij elkaar te voetballen, al moet hierbij wel worden aangetekend dat PEC al speelde tegen Feyenoord en AZ. De kansloze thuisnederlaag tegen Fortuna afgelopen zaterdag zal de sfeer echter geen goed doen. De zwakte lijkt bij PEC voorin te liggen. Om die reden werd aanvaller Thomas Buitink gehuurd van Vitesse. Verder komen we vanavond nog een goede oude bekende tegen. Oude bekende Virgil Misidjan speelde tussen 2011 en 2013 55 wedstrijden voor Willem II, voordat hij naar Luogorets verkaste. Het is te hopen dat Virgil zijn brommer vanavond heeft thuis gelaten.

PEC Zwolle is een tegenstander die Willem II de laatste jaren wel ligt. Eerder dit seizoen werd het in Zwolle 0-0, mede door een discutabel afgekeurd doelpunt in blessuretijd van Jan-Arie van er Heijden. De laatste keer dat PEC van Willem II wist te winnen was op 16 december 2017. In Tilburg werd het toen 2-3. De 6 wedstrijden die beide clubs sindsdien speelden leverden 4 overwinningen voor Willem II en 2 gelijke spelen op. Een gelijkspel is vanavond echter niet voldoende. Er zal gewonnen moeten worden.

11 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments