MATCHDAY: Bezorgen de Tricolores ons een super carnaval ?

24
2507
TILBURG - Willem II - Roda JC 0-0, koning Willem II stadion, 27-08-2016, voetbal, eredivisie voetbal seizoen 2016-2017. Tifosi spandoek 120 jaar Willem II. Sfeer.

Drie dagen na de broodnodige thuisoverwinning op VVV wacht de Tricolores opnieuw een belangrijke wedstrijd in de strijd om direct lijfsbehoud. Op zaterdagavond om wordt in het Polman Stadion afgetrapt voor de uitwedstrijd tegen Heracles. Het duel staat onder leiding van arbiter Pol van Boekel. De heren Dobre en Jansen vlaggen. De vierde official luistert naar de naam Mulder.

Het gemak waarmee onze club de zeer verdienstelijk presterende promovendus VVV opzij zette, zal veel van ons hebben verrast. Willem II hoefde niet eens groots te spelen om de aan een offday lijdende Venlonaren, die luttele dagen eerder nog landskampioen Feyenoord over de knie hadden gelegd, kansloos te laten. Een duidelijk contrast met het onthutsend zwakke en machteloze optreden op Spangen. De meer offensieve speelwijze van woensdag lijkt hiervoor een logische verklaring. Daar wil Van de Looi, die het op instelling gooit, niet aan. Het maakt het treffen met Heracles des te interessanter.

De Heraclieden verschijnen zwaar gehavend aan de aftrap. Verdediger Hardeveld moest woensdag in de met maar liefst 6-1 verloren wedstrijd tegen nac met een zware knieblessure per brancard het veld verlaten. Ook Van den Buijs haalde het einde van de wedstrijd niet. Droste, Duarte en Van Hintum waren al langere tijd geblesseerd. Coach Stegeman moet hierdoor terugvallen op jonge, onervaren krachten. Wie wel van de partij zal zijn, is de ons welkbekende en gewaardeerde oud-Willem II-er Dries Wuytens.

Heracles maakt een stroef seizoen door. De Almeloƫrs zijn met 24 punten terug te vinden op plek 12; 4 punten en twee plekken boven ons. Eerder dit seizoen, op 2 december vorig jaar, wisten we de punten zonder veel moeite aan de Goirleseweg te houden. De wedstrijd, die met drie goals in de eerste twintig minuten al snel beslist was, eindigde in 3-1. Hierop volgde een serie van zeven wedstrijden zonder overwinning, die afgelopen woensdag ten einde kwam.

24 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments