Marieke Reijrink stopt als lid RvC

0
1512

Vanavond op de website van Willem II te lezen:

Marieke Reijrink stopt per 1 juli aanstaande als lid van de Raad van Commissarissen van Willem II. Met deze beslissing komt er een einde aan een periode van vijf seizoenen waarin Marieke Reijrink actief is geweest bij de Raad van Commissarissen van de club.

 ‘De keuze om te stoppen is geen eenvoudige geweest. Ik mag nog een jaar door als commissaris, maar merk in toenemende mate dat het tijdsbeslag dat gemoeid is met het vervullen van het commissariaat bij Willem II steeds moeilijker te combineren is met de drukte van mijn advocatenkantoor’, aldus Reijrink.

Vijf mooie en bewogen seizoenen
Reijrink kijkt terug op vijf mooie maar ook bewogen seizoenen. ‘Ik heb ervaren dat iedereen enorm betrokken is bij de club en er alles eraan doet om Willem II als financieel gezonde club stabiel in de Eredivisie te houden. Dat is iets om trots op te zijn. Het waren vijf intensieve seizoenen waarin diverse mooie resultaten zijn bereikt, onder andere het behalen van het kampioenschap in de Jupiler League in 2013/2014 en de geweldige negende plaats in de eindrangschikking van het Eredivisieseizoen 2014/2015. Ook het bereiken van een stabiele gezonde financiële positie geldt als een mooi resultaat waarop Willem II verder kan gaan bouwen.’

Raad van Commissarissen
De Raad van Commissarissen bestaat vanaf 1 juli 2016 uit Marc Verstraeten (waarnemend voorzitter), Roland Hermans en Jan Scheerlinck. Daarnaast is de voordracht door de Raad van Commissarissen aan het Stichtingsbestuur van Jan van der Laak vanavond besproken in de Clubraad, die positief heeft geadviseerd. De benoeming tot commissaris van Jan van der Laak kan nu worden verwezenlijkt.

Gesprek met kandidaten
De Raad van Commissarissen en het Stichtingsbestuur streven ernaar om de Raad van Commissarissen weer op de vereiste omvang van tenminste vijf commissarissen te hebben. Daartoe is de Raad van Commissarissen reeds in gesprek met twee bestuurlijk ervaren kandidaten. Daarnaast zal – door het vertrek van Reijrink – gezocht worden naar een kandidaat (m/v) met juridische expertise. We verwachten voor aanvang van de competitie de nieuwe commissarissen te kunnen benoemen.