Making of: dertig fanatieke Willem II supporters knappen in 3,5 week KingSide & Vak E op!

30
5841

De KingSide en vak E zijn de afgelopen 3,5 week door een groep van zo’n dertig fanatieke supporters opgeknapt. De supporters – bestaande uit jongens van Tilburg Tifosi, KingSide, KS79, Stichting KingZine en ADA pakten de binnenzijde van de KingSide en vak E aan. Aan de bovenzijden van beide tribunes zijn gigantische schilderingen aangebracht met verwijzingen naar de club, de tribune, historie en de stad Tilburg. Ook is er in de gracht een grote schildering met de tekst ‘Voor Niemand Bang’ aangebracht. Het project is volledig uitgevoerd door supporters en er zijn dan ook geen bedrijven bij betrokken geweest. Van het zaag-, schuur- en timmerwerk tot het schilderen en aanbrengen van de graffiti.

Check hieronder de video van de making of gemaakt door Droog Video.

Hoewel de boys in 3,5 week gas hebben gegeven, ontstond het idee een halfjaar geleden. De schilderingen op de tribunes waren wat oubollig en daar moest verandering in komen. Begin juli kwam het plan in stroomversnelling toen de club goedkeuring gaf op de verschillende ontwerpen en de kosten. Onder aanvoering van fanatieke supporters Kees en Sywert werd een werkgroep samengesteld. Materialen werden ingekocht en de werkgroep werd onderverdeeld in een timmerploeg (die de tribune hebben dichtgetimmerd), een schilderploeg die de tribune voorzagen van een lik verf en verschillende graffiti-artiesten uit Tilburg en Antwerp. Uiteraard werden de jongens van Tilburg Tifosi ook betrokken.

In het ontwerp van de schilderingen voeren een aantal steekwoorden de boventoon: Willem II, KingSide, Passie, Traditie en Tilburg. Zo is het oude logo aangebracht, een oude voetbal, oude voetbalschoen, het stadswapen, de skyline van Tilburg en de Kruikenzeiker. Ook zijn verschillende historische momenten verwerkt in het ontwerp. Denk aan een vader en zoon die werden vastgelegd tijdens het uitzwaaimoment voorafgaand aan de bekerfinale. Of een Ultra van Willem II met Pyro toen de spelersbus van Willem II voorafgaand aan de halve finale over de Heuvel reed.

Uiteraard zijn ook de oprichtingsjaren van zowel de KingSide als Vakkie E in het ontwerp verwerkt. Er is met verschillende blauwtinten gewerkt waardoor bepaalde elementen meer naar de voorgrond komen en andere elementen (waaronder skulls en de oprichtingsjaren) naar de achtergrond verdwijnen. Zo knallen de KingSide en Vakkie E in het ontwerp eruit en is ervoor gekozen om andere elementen naar de achtergrond te halen om ervoor te zorgen dat de namen van beide tribunes overheersen. Met de opknapbeurt hebben beide tribunes een uitstraling die beter past bij de sfeer en beleving die de afgelopen jaren heerst in het Koning Willem II Stadion.

Hopelijk kunnen we weer heel snel genieten van een kolkende sfeer in het stadion. Tot die tijd kun je in ieder geval genieten van de nieuwe schilderingen. Tijdens Willem II – IJsselmeervogels – op zaterdag 8 augustus – is het eerste moment dat supporters de schilderingen in levende lijve kunnen zien.

En dan nog een speciaal bedankje naar een aantal groeperingen/jongens:

Tebratattoo van Elite ADA Antwerp voor de dikke graffiti op de KingSide en Vak E

Tattoo Meech voor het meehelpen aan een dikke graffiti in de gracht

KingSide Clothing voor het grafische werk

– De jongens van Vak E voor het timmerwerk

– De jongens van Tilburg Tifosi, KingSide, KS79 voor het schilderwerk

– Stichting KingZine voor de pizza’s in de avonduren

– Willem II voor de medewerking

En misschien nog wel het belangrijkste: Kees en Sywert voor de coördinatie en ontwerp van het project en de vele uren die jullie erin hebben zitten. Hopelijk vinden jullie het allemaal gaaf geworden. Wij zijn in ieder geval erg blij met het resultaat.

Check hieronder de foto’s van de making-of.

Foto’s making-of KingSide:

Foto’s making-of KingSide gracht:

Foto’s making-of Vakkie E:

30 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments