Machteloos Willem II krijgt pak slag van Heerenveen

118
2780
Anita verliest de bal aan Kobayashi (foto: (c) Toin Damen)

Zoals het weer vanavond zo triest speelde de Tricolores het thuisduel tegen Heerenveen. In het begin ging het spel op en neer waarbij de Friezen de eerste speldenprikjes uitdeelde. De gasten kwamen dan ook snel via Mihajlovic op voorsprong. Akkaynak had na 2 minuten met een stift een antwoord. Daarna werd het een groot drama, overal kwamen we tekort en vooral defensief een chaos.

Heerkens drukte een flinke stempel door een strafschop te veroorzaken, terechte pingel en rood. Rienstra verzilverde de pingel en na de pauze was alles door de overtal in handen van Heerenveen. Ze wisten via Vlap, en 2 maal van Bergen (oud jeugdspeler Willem II) uit te lopen naar een 1-5 eindstand. Wanneer komt Koster in thuiswedstrijden eens met een realistisch strijdplan?

(verslag: willem-ii.nl)
WILLEM II DIEP DOOR HET STOF TEGEN HEERENVEEN
Op een door de regen moeilijk bespeelbaar veld in het Koning Willem II stadion heeft Willem II zaterdagavond met 1-5 verloren van Heerenveen. Door dit resultaat blijven de Friezen boven Willem II op de ranglijst. De Tilburgers vinden zich terug in de top van het rechterrijtje.

Bij Willem II was Aras Özbiliz na zijn blessure weer terug in de basis, als rechtsbuiten. Zijn stand-in de afgelopen weken Damil Dankerlui was geposteerd als rechtsback. Normaal de plaats van de geblesseerde Fernando Lewis. Op het middenveld verving Atakan Akkaynak de geschorste Spanjaard Pol Llonch. Hierdoor stonden er voor het eerst met Timon Wellenreuther, Thomas Meißner, Atakan Akkaynak en Donis Avdijaj vier Duitsers in de basis bij Willem II.

Gelijke strijd
De eerste helft was een gelijkopgaande strijd. De Friezen kwamen op voorsprong door een schot in de verre hoek van Nemanja Mihajlovic Twee minuten later maakte Akkaynak met een schitterend stiftje over doelman Warner Hahn gelijk, na een even mooie assist van Aras Özbiliz. Beide ploegen leken met een 1-1 tussenstand de warme thee op te zoeken. Totdat vijf minuten voor rust Freek Heerkens Pelle van Amersfoort onderuit trok, die gretig naar de grond ging. Scheidsrechter Siemen Mulder besloot de Willem II-verdediger naar de kleedkamer te sturen. De penalty werd door Ben Rienstra achter doelman Wellenreuther geschoten.

Tweede helft
Door dit moment leek de wedstrijd gespeeld. Met Jordens Peters bracht trainer Adrie Koster het aantal verdedigers weer op peil, ten koste van middenvelder Akkaynak. Maar het was het vierde kwartier van de wedstrijd dweilen met de kraan open. Michel Vlap en twee keer Mitchell van Bergen brachten binnen 65 minuten de 1-5 eindstand op het scorebord. Daarna was het voor de 12.595 supporters een lange zit. De 150 uit Friesland meegereisde supporters vermaakten zich uiteraard prima.

Teleurstellend
Koster sprak na afloop van een teleurstellende avond. Hij stoorde zich aan de strijd, die na rust met tien tegen elf man te weinig werd geleverd én aan de makkelijke manier waarop de tegendoelpunten vielen. Vrijdag is er een nieuwe kans op drie punten als ADO Den Haag in het Koning Willem II stadion de tegenstander is.

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Peerke
Gast
Peerke

Inderdaad laat Avdijaj maar eens op de bank beginnen. Had van mij al eerder gemogen trouwens. Staat alleen maar te zeuren en voegt voetballend ook vrij weinig toe de laatste tijd. Zie dan nog liever Croux dan Avdijaj in deze vorm, die slingert tenminste nog wel eens een bal voor de pot. Kolovos nog te weinig van gezien dus kan daar niet goed over oordelen.

TTB
Lid
TTB

48 uur later, nog steeds chagrijnig. Het meeste is al gezegd, maar toch: – Idiote wissel van Koster. Hoe haal je het in je hoofd om met een man minder een middenvelder eraf te halen. Dan weet je zeker dat je aan alle kanten overlopen word. (Mocht het zo zijn dat Akkaynak inderdaad geblesseerd was, dan had Koster een dubbele wissel toe moeten passen) – De instelling van de complete groep na de 1-2. Snap dat het zuur is, maar hoe sommigen dan zonder beleving en echte wil om te winnen door voetballen is schandelijk. – Avdijaj tegen ADO op… Lees verder »

John Nr1
Lid

Ja het was na de 1-2 dramatisch slecht zaterdag

MAAR… we staan gewoon 11e. Met nog twee wedstrijden met perspectief en kans op kwartfinale kunnen we het jaar prima afsluiten. Twee overwinningen en je staat 9e of 10e in de winterstop en winst op AFC is kwartfinale.

Dus weg met negatieve gedoe en focus op support aanstaande vrijdag tegen Den Haag!!

SargentD
Gast
SargentD

Met in het achterhoofd ook nog eens dat de eerste helft van het seizoen voor wat thuiswedstrijden betreft een stuk zwaarder was dan de tweede helft gaat worden. Ja, er kan nog een hoop beter, maar ik geloof nog steeds niet dat we serieus in gevaar gaan komen. 6 punten uit de komende twee wedstrijden zou mooi zijn, maar 4 kan ik ook nog mee leven. Wel beginnen met een overwinning vrijdag als het even kan!

Keiebaant
Gast
Keiebaant

Hoezo weg met negatieve gedoe ? ik denk dat bijna elke supporter positief was toen Koster hier trainer werd ook de eerste 6 wedstrijden waren bijna alle supporters positief ondanks er af en te een zeperd tussen heeft gezeten. Het is te makkelijk om te zeggen dat het allemaal wel goed komt , iedereen zie toch dat Koster gewoon verkeerde keuzes maakt en ook het sprankelende spel is weg. Dit seizoen met zulke zwakke teams hebt dan hoor je minimaal linkerrijtje te spelen als je een topscoorder hebt van buitencategorie. Koster moet eerst eens gaan beginnen om af te stappen… Lees verder »

Ronald Rotterdam
Gast

koster kan beter de kostersfunctie in de kerk gaan doen dan functioneert hij vast beter als nu is alleen maar koffie zetten deur openen knopindrukken voor het luiden van de klokken en mensen welkom heten dat doe ik ook dat kan iedereen……
hopelik geen geestelijke trainer volgend seizoen!

vakkieB
Gast
vakkieB

Ik mis al weken lang inzet, strijd en passie. Met 10 man zou je denken
dat door deze 10 een extra tandje wordt bijgezet, maar dat hebben we
absoluut niet gezien. In tegendeel, het werd steeds slechter.
Ik kraak verder niemand af, maar ze moeten met z’n allen eens goed
in de spiegel kijken. Vóór aanvang van deze competitie was ik hoopvol
en positief met deze nieuwe trainer en selectie, maar dat is voor een groot
gedeelte verdwenen. Wanneer zien we het andere Willem II.
Tegen Heracles en Feyenoord, die inzet en strijd willen we zien.

Eula
Gast
Eula

De strijd en inzet is er als het lekker loopt. Als het niet lekker loopt moeten ze collectief knokken. Dat is er helaas niet bij. In plaats daarvan laten sommige spelers hun kop hangen. Daardoor speel je eigenlijk met 8 tegen 11.

Wat heb ik me lopen ergeren aan de inzet van Palacios en Avdijaj zeg. Ze trekken het hele team mee naar beneden. Een mentaal dingetje, dat zou Koster toch eruit moeten kunnen halen.

Tornak
Gast
Tornak

Beter is om Avdijaj eruit te halen. Eerst voetballen en dan kapsones maken niet andersom. Ik voorspel je, de volgende rode kaart is voor Avdijaj. Let maar op !

Louis Depuyt
Gast
Louis Depuyt

Ik kom sinds 1973 kijken naar Willem II. In al die jaren heel veel goede en ook heel veel slechte voetballers gezien. De aanvoerders waren in al die jaren de beste spelers en ook diegene die voorop gingen in de strijd maar Freek Heerkens is de aanvoerdersband onwaardig. Een paar jaar geleden was hij nog vaste dertiende man en nu de leider van het elftal. Verdedigend slecht en opbouwend ook een gevaar voor het elftal. Maakte vorig jaar tegen Utrecht dezelfde fout maar toen wonnen we nog met 3-2 maar nu verantwoordelijk voor de terechte nederlaag. En Dankerlui is na… Lees verder »

Hans
Gast

Nou, iedereen heeft weer zijn mening kunnen uitten, vele verschillen in belevingen en uitingen, maar ondanks alles, in het goede en slechte, WII overleeft het wel weer!!!

Jan R
Gast
Jan R

Natuurlijk degraderen ze niet. Maar ik zet op tv ook geen zender op, waarvan ik vooraf weet dat ik er niets aan ga vinden. Met andere woorden, je zit toch op de tribune om strijd, inzet en goed aanvallend voetbal te zien?!

Depeeg
Gast
Depeeg

Deze ploeg gaat het heel moeilijk krijgen als er niet snel ingegrepen wordt. Gisteren slechtste wedstrijd in 10 jaar gezien. Ben bang dat er weer niks gaat gebeuren en we onderaan bungelen over 2 weken.

jako
Gast
jako

Het is dat we Sol hebben…scheelt zomaar een puntje of 10

Subjectief
Gast
Subjectief

Siemen Mulder had beter gisteren VAR kunnen zijn. Rare snuiter van een scheids die nu een dikke rode kaat bij vvv – grun, geel interpreteerd.

wil
Gast
wil

Iedereen moet eens kijken naar die overtreding. Als je hiervoor geen rood geeft dan mag je nooit meer gerechtigd zijn om voor de KNVB uit te komen, zowel als VAR waarnemer als ook als scheidsrechter.

balliefleur
Lid
balliefleur

Had heerkens toch gelijk Kunt beter iemand een doodschop geven dan iemand vasthouden.
Hoe kun je in hemelsnaam voor de overtreding van vvv geen rood geven terwijl je de avond ervoor wel voor lichtjes vasthouden wel rood geven. Kale amateur 😤

Loepoog
Lid
Loepoog

Dit is idd niet te volgen. Je zou nog kunnen denken dat het door verschillende scheidsrechters wordt beoordeeld en juist dat voor verschillende interpretaties kan zorgen. Maar deze knakker kan zn eigen logica niet eens meer volgen. Wat een dwaas.

kurt zaro
Gast
kurt zaro

nou hirkus de gu bedank zijt witte. verder beetje klaar mee koster.goed dat koster maar n contract van n jaar heeft neem aan dat ze er niet mee verder gaan. denk dat zn crediet inmiddels wel op is. hopelijk zie t bestuur det ook

Isleyy_N
Lid
Isleyy_N

Koster stoorde zich aan het gebrek aan strijd vd spelers.
Ik stoor me aan het gebrek aan tactisch vermogen en keuze van de opstelling van Koster!
De verdediging is zo lek als een mandje, waarom wordt Peters niet vanaf het begin opgesteld. Waarom hebben we weken met een rechtsback als rechtsbuiten gespeeld. Waarom je verdedigende middenvelder eraf halen als je met 10 man komt.
Iedereen begrijpt toch dat je de kleine, verdedigend en fysiek zwakke Crowley er dan af moet halen en de vleugels wat meer moet laten inzakken…
En dan klagen over gebrek aan strijd….maar wel Crowley laten staan pfff..

frankwie
Gast
frankwie

Begin van het seizoen speelden ze prachtig en wonnen we met 5-0 van Heracles. Iedereen vond de trainer top. Daarna verloren ze een paar keer sullig, terwijl de buitenspelers geblesseerd of uit vorm waren. Meteen moest de trainer er van sommigen uit. Vorige week win je van AZ en is iedereen enthousiast. Nu moet de trainer gelijk weer weg. Kunnen we niet gewoon tevreden zijn met de paar aardige potjes die we hebben gezien en met, voor het eerst sinds jaren, het prettige gevoel dat er zeker 4-5 teams echt slechter zijn zodat we niet ons druk hoeven te maken… Lees verder »

Grenzen
Gast
Grenzen

We hebben diverse goede spelers,maar geen goed elftal. Ik denk dat dit elftal zonder Koster hoger had gestaan.

Rene
Gast
Rene

Ik ging je een groen duimpje geven. Todat je begon te klagen over Crowley, toen werd het een rood duimpje. Er had een aanvaller af gemoeten. Geen middenvelder.

Isleyy_N
Lid
Isleyy_N

als je goed leest schrijf ik dat als Crowley eraf gaat je ook de buitenspelers moet laten inzakken. dan speel je dus 4-4-1. op die manier dus 2 extra middenvelders. en wat kan mij het schelen of je mij een groen of rood duimpje geeft smile

Francisco Sol
Lid
Francisco Sol

Het krediet van Koster begint op te raken, als het dat al niet is. Ik snap dat je na rust wil blijven aanvallen maar als je met een 2-mans middenveld begint weet je toch dat je altijd in de minderheid bent? 3 middenvelders tegen 2 middenvelders. Dan is het raar dat je dan de hele wedstrijd wordt overlopen! Het belang van Llonch werd nog maar eens benadrukt. Slechtste wedstrijd van Willem II in jaren… Nondetju die Maceo Rigters had nog meer voor elkaar gekregen gisteravond. Geen enkele inzet.

Patrick Van Den Akker
Gast
Patrick Van Den Akker

Het krediet van Koster is wat mij betreft op. Het is niet voor de 1e keer dat hij tactisch blundert. Op elke trainercurus leer je dat je met een man minder je zaakjes achterin en op het middenveld goed voor elkaar moet hebben en dat je een aanvaller moet opofferen. Maar nee onze trainer denkt dat het het voetbal heeft uitgevonden gaat zelfmoord plegen door met 2 middenvelders en 3 aanvallers te spelen En dan ook nog Crowley als 1 van de 2 middenvelders opstellen Crowley is niet de persoon die mee moeten knokken op het middenveld. En stop ook… Lees verder »

M14
Lid
M14

Zo ontzettend zuur weer dat je wedstrijden niet van de tegenstander maar weer van je eigen verliest door onkunde en verkeerde keuzes. Ik heb het in het begin van het seizoen al eens gepost dat wij met deze verdediging veel punten gingen verliezen. Als je Heerkens (die het notabene twee jaar geleden af en toe met een invalbeurt mocht doen) en Meisner centraal hebt staan heb je geen snelheid geen opbouw en geen enkel voetbalinzicht. Waarom niet starten met Peters en dan maar wisselen als het niet meer gaat. Als je dan ook nog eens met Anita op het middenveld… Lees verder »

ronald tricolore
Gast
ronald tricolore

Helemaal mee eens, is ook de strekking van mijn eerder geposte analyse 😉

Grenzen
Gast
Grenzen

Een dergelijke wedstrijd is ook slecht voor het transfer bedrag van Sol. Door dergelijke uitslagen loopt de belangstelling voor hem ook af!

Francisco Sol
Lid
Francisco Sol

Dus een baggere wedstrijd van de verdediging van Willem II is slecht voor het bedrag wat ze (als ze al een bedrag krijgen) vangen? Hou toch op man, doemdenker

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

Hij had gewoon Sol moeten wisselen akkanayk moeten laten staan!had je gewoon een gedegen middenveld gehad en dan lekker counteren…..

Wa un beleid
Gast
Wa un beleid

Wat denk je dat er zou gebeuren met Koster wanneer hij Sol eraf zou halen?
Wat er ook gebeurt, zoiets doe je niet!

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ Wa un beleid

Idd je gaat geen 12 doelpunten eruit halen.. Hij had Özbiliz eruit moeten halen

Tricolores1896
Gast

Avdijaj..?

Isleyy_N
Lid
Isleyy_N

Crowley

nederland
Lid
nederland

Dat Özbiliz mocht blijven staan was onbegrijpelijk. Technisch een goede voetballer, maar gaat echt geen duels aan. Tjonge Tjonge wat was het vreselijk.

Subjectief
Gast
Subjectief

Wel de enige gisteren die lekkere steekballetjes eruit gooiden. Van mij mog Advijaj eruit, werkelijk geen knikker geraakt en uiteraard altijd een grote smoel.

ronald tricolore
Gast
ronald tricolore

Korte analyse: Verdediging met Heerkens in centrum is bij voorbaat kansloos omdat hij veel te statisch is. Dankerlui… zucht Middenveld Crowley egoïstische speler met veel te weinig rendement, Anita is rijp voor veteranen en zwakste schakel. Akyanak voldoende Voorhoede buitenspelers meer met eigen ego dan met team, geen actie maar teveel vedettegedrag wat ook weer geel oplevert. Sol geen enkele bruikbare bal gehad De wissels waren voor mij onbegrijplijk, Aykanak beste wordt gewisseld en de dreumesen blijven staan waardoor je fysiek geen duel meer wint. Voor mij duidelijk dat ondanks kwaliteit in groep deze trainer ze niet aan het voetballen… Lees verder »

Koen!
Gast
Koen!

Dankerlui gaat tenminste nog eens een man voorbij iets wat je van Özbiliz niet kan zeggen. 1 goede aktie van hem en dat was het dan voor dit seizoen.

ronald tricolore
Gast
ronald tricolore

Dat klopt…helaas maakt Dankerlui bij 1e goal weer fout waardoor je achter feiten aanloopt.

objectivo
Gast
objectivo

Het echte probleem is dat Koster maar 1 tactisch plan heeft. Daarom blijven er iedere keer dezelfde fouten gemaakt worden, en blijft hij vasthouden aan spelers die wekelijks ondermaats presteren (bijv Dankerlui). Ook onbegrijpelijk waarom hij een middenvelder er uit haalt, en geen aanvaller. Iedereen begrijpt dan dat je de slag op het middenveld gaat verliezen. Oliedom.

Roemir
Gast
Roemir

Tweede helft was geen wedstrijd meer, Heerenveen zette zoveel druk op de bal dat Willem II met mannetje minder GEEN balbezit kon houden langer dan 3 seconden. Voetballend verloren dus, wie alleen de scheids verwijten maakt wil de harde waarheid niet onder ogen zien; Willem II supporter zijn is niet altijd een garantie om vrolijk thuis te komen uit het Koning Willem II-stadion!

Volgend jaar misschien een seizoenskaart aanschaffen voor alleen de uitwedstrijden met zijn allen???

Sooike
Gast
Sooike

Als je ff verder denkt kom je er ook achter hoe het kon dat Heerenveen zo kon voetballen de 2e helft…

Puur en alleen door idiote wissel

Roemir
Gast
Roemir

Akkaynak leek geblesseerd te zijn eind tweede helft.

Isleyy_N
Lid
Isleyy_N

als dat zo is doe je een dubbele wissel. maar je kan gewoon niet met Crowley en Anita op het middenveld gaan spelen. dat is zo dom.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ Sooike

Ondanks die (idiote,) wissel een middenvelder eruit te halen ipv aanvaller. Mag je toch ook meer beleving en strijd verwachten van de mannen op het veld. Want dat was alles behalve te vinden. E

Sooike
Gast
Sooike

Mee eens hoor. Maar het zit sowieso al niet lekker in de groep. Koster is al een paar voorhoedespelers kwijt door vast te houden aan dankerlui terwijl ook akkaynak en Lieftink er de pee in moeten hebben omdatvtrage zoutzak Anita wèl alle credits heeft. Veertrouwen en sfeer zijn door koster verdwenen en dat heeft zijn weerslag op het veld.

Van mij mag koster per direct met pensioen

Losnarf
Gast
Losnarf

Aan de ene kant is het mooi dat we uit beter resultaten halen. Maar het zou eens leuk zijn als we thuis winnen. We verliezen door een domme actie van Heerkens laat ze lekker de 1-2 maken met 11 tegen 11 had je dat misschien nog goed kunnen maken.

Robby
Gast
Robby

Dit is de 5e domme penalty die we tegen krijgen. Alle verdedigers hebben nu zo’n domme penalty veroorzaakt. Dit zijn geen incidenten meer maar gewoon gebrek aan kwaliteit. Wat er daarna gebeurde met onze achterhoede slaat helemaal nergens op. Eigenlijk zouden ze alle 4 een wedstrijd op de tribune moeten zitten…maarja je hebt geen vervangers helaas. Grote wanprestatie dit. Tot de rode kaart niets aan de hand wedstrijd ging gelijk op. Met een rode kaart moet je er een tandje bij doen. Maar we stoppen gewoon helemaal met voetballen. Onacceptabel. Iedereen richt ze woede op Mulder vanaf de tribune maar… Lees verder »

Jimvanfessem
Gast
Jimvanfessem

En iedereen weer van zijn roze wolk. We hebben dit jaar welgeteld 35 minuten goed gespeeld uit bij PSV en toen stonden we met 0-3 achter. We hebben buitenspelen die er niks van kunnen, middenvelders die geen diepgang hebben en verdedigers die niet kunnen opbouwen. Dit elftal is wederom van een dramatisch niveau (Joris!). Het is niks beter als onder Vd Looij, het doet pijn aan je ogen, hopen dat we boven de streep eindigen, eenieder die nog denkt dat we voor het linkerrijtje spelen, word wakker of zet je rood wit blauwe bril af. We blijven er net in… Lees verder »

Tilburg_1896
Lid
Tilburg_1896

2 tegengoals beginnen bij Avdijaj. Eerst dom balverlies (liep zichzelf weer eens te makkelijk vast) en bij de tweede gaat hij vanaf 35 meter maar eens op doel schieten. En dan heb ik het nog niet eens over weer een domme gele kaart. Echt de meest wisselvallige speler die we hier ooit gehad hebben.

Frankwie
Gast
Frankwie

Inclusief terugsloffen ipv je fout proberen goed te maken

dn Baaierd
Lid

Van mij mag ie Advijaj er ook wel eens langs zetten. Laat Kolovos maar eens een wedstrijd spelen, ben wel eens benieuwd wat die kan.

wil
Gast
wil

Excuses van de trainer t.o.v. de supporters lijkt me toch zeker op zijn plaats.

KingKoen75
Lid
KingKoen75

Vooropgesteld: net als tegen Vitesse miste ik vooral bezieling vandaag. Tegen een Heerenveen dat hier gehavend naar toe kwam. Leg de schuld niet bij Mulder, maar die floot ook een warrige pot. Reageert 2x maal niet op zijn assistent bij vlaggen en de rode kaart voor Heerkens slaat echt nergens op. Ze trekken beiden in een duel, maar Heerkens doet dit lopmper. Penalty en gele kaart dus. Heeft ook totaal niet de intententie om tegenstander te blesseren en ik zie hier nooit rood voor gegeven worden. Zie ik tot mijn verbazing net de Ligt een doorgebroken speler neerhalen die op… Lees verder »

wil
Gast
wil

VAR is dodelijk voor het voetbal.

sjoefke
Gast

Wanneer gaat Koster eens met pensioen?

wil
Gast
wil

Ik kom al meer dan 50 jaar bij Willem II. Maar wat wij vanavond voorgeschoteld kregen tart werkelijk alles. Dit was zo onthutsend slecht dat ik dacht dat Heerenveen tegen een vijfde klas amateur speelde. Koster en kornuiten schaam je dood met deze WANVERTONING. Dit was voetbal onwaardig.

Pilske
Lid
Pilske

Wat is dat toch met die Mitchell van Bergen (ook onze jeugdopleiding doorlopen) dat die altijd tegen ons scoort?? Ik meen 2 seizoenen terug ook toen hij bij Vitesse speelde …..verschrikkelijke avond

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Ik mis het spel van het begin van het seizoen tot aan de Graafschap zo he. Toen wonnen we ook niet altijd. Maar was het voetbal leuk om naar te kijken.