Maatregelen voetbal blijven onveranderd; spelen voor 1 juni optie

10
1963
Paul Gladon wordt bejubeld na zijn gelijkmaker (foto: (c) Toin Damen)

Het voetbal, zowel betaald voetbal als amateurvoetbal, steunt uiteraard de vanuit de overheid aangescherpte maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen. 

Er heerste gisteren echter nog wel veel onduidelijkheid omtrent nieuwe maatregelen in verhouding tot sport. En hoewel sport in deze zware tijden slechts bijzaak is, willen wij wel eerst duidelijkheid hebben. Het ministerie van VWS bevestigt dat het advies van het RIVM met betrekking tot sportverenigingen ongewijzigd is gebleven, en dus loopt tot en met 6 april, en niet tot 1 juni zoals overal in eerste instantie te lezen was. 

De Rijksoverheid heeft het onderstaande richting de sportwereld bevestigd:

– Tot en met 6 april: Alle sportclubs en sportvoorzieningen zijn dicht;
– Er vinden geen georganiseerde sportactiviteiten plaats, ook niet in de openbare ruimte;
– Sporten in de openbare ruimte is toegestaan in een groep van maximaal 3 personen waarbij de 1,5 meter afstand in acht genomen dient te worden;
– Op bovenstaande wordt gehandhaafd;
– Voor de topsport wordt geen uitzondering gemaakt en gelden ook bovenstaande maatregelen;
– Op uiterlijk 6 april wordt bezien in hoeverre deze maatregelen voor de sportwereld verlengd worden;
– Tot 1 juni kunnen er geen congressen, (bij)scholingen, festivals, evenementen en toernooien worden georganiseerd.

Drie scenario’s

De wedstrijden en competities in de sport vallen dus nu buiten het besluit om evenementen en bijeenkomsten te verbieden tot 1 juni. Over het verdere verloop binnen de sport zal pas een besluit worden genomen in de aanloop naar 6 april. Maar op basis van het besluit van de overheid is besloten geen wedstrijden met publiek te spelen voor 1 juni.  Wij volgen zoals eerder gezegd het advies van het RIVM, dat nu tot en met 6 april reikt. We begrijpen zelf ook wel dat gezien de huidige heftige omstandigheden dat waarschijnlijk niet de einddatum van het verbod op sporten bij verenigingen zal zijn, en dat we daar wel ook rekening mee moeten houden in onze scenario’s. 

Drie scenario’s waar wij nu mee werken luiden als volgt:

– De competities worden uitgespeeld voor 30 juni (tot juni zonder publiek);

– De competities worden uitgespeeld na 30 juni* (afhankelijk uitkomsten UEFA-kalenderwerkgroep);

– De competities worden niet uitgespeeld.

Het blijft een puzzel, en bovendien is zonder ingrijpen van de UEFA het uitspelen van de Europese nationale competities na 30 juni onmogelijk. Ook de UEFA is nog bezig met scenario’s. De uitkomsten daarvan zijn voor ons relevant omdat we als Nederlands voetbal zo veel als mogelijk eenduidig op willen trekken met de andere competities.

De komende periode blijven we in overleg met alle betrokkenen in deze en wachten we de communicatie vanuit de overheid met name in relatie tot het besluit over de sport af.

10
Reageer op dit artikel

avatar
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
3 Discussie draadjes
7 Discussie antwoorden
0 Volgers
 
Meest gereageerde discussie
Populairste dicussies
8 Gereageerd
contenteCardsReneDirrukKingo fan Recent gereageerd
  Abonneren  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Cards
Lid
Cards

Voor 1 april moeten de contracten opgezegd worden van de spelers van wie na 30 juni afscheid genomen wordt. Dat zal megadruk worden bij het uwv omdat heel veel geld voor volgend seizoen nog niet vast ligt en bijna geen club in Nederland weet hoeveel man ze volgend jaar kunnen betalen.

Zeker ook in het buitenland komen spelers straks vrij. Hebben de experts op Tilbo een favoriete target of positie die echt beter bezet moet worden door een buitenkansje?

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

Without fans;no soccer!!

Kingo fan
Gast
Kingo fan

Without fans;no FOOTBALL!!

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

Oh zit dat zo😁👍

Rene
Gast
Rene

Aangezien Willem II vroeger de club van de natnekken was (de middenklasse had LONGA en de arbeiders hadden NOAD), past het woordje soccer historisch gezien best wel bij onze club. Zie https://en.wikipedia.org/wiki/Names_for_association_football#The_reaction_against_soccer, waarin te lezen valt: “Soccer” was a term used by the upper class.

grin grin grin

ut Reijenaarke
Lid

Een hele dag overleggen, nog niets veranderd, Rutte durft weer niet, KNVB durft niet, ze wachten gewoon af wat de UEFA doet, dus, mocht het in het geheel afgelast worden, dan blijft natuurlijk op zijn Nederlands, schade verhalen.

F*ck de freakandel
Gast
F*ck de freakandel

Eindelijk iemand waar mee ik kan praten.

Dirruk
Lid
Dirruk

Als jullie elkaar hier dan gevonden hebben kunnen jullie misschien samen verder kletsen en dit privé doen en niet op Tilbo. Dan hoeven we die onzin hier allemaal niet te lezen.

kruik
Lid
kruik

Ja als iemand weet wat onzin is ben jij het wel Dirruk

Kingo fan
Gast
Kingo fan

Wat heeft Rutte hier nou weer mee te maken?? Die heeft wel wat anders te doen dan over voetbal te praten.