Lonwijk keert met Fortuna terug naar Tilburg: ‘Dit is mijn stad’

5
1013
Foto: fortunasittard.nl

Het Brabants Dagblad interviewde Nigel Lonwijk (18) in aanloop naar het duel Willem II – Fortuna Sittard. Hij groeide als voetballer en scholier op in Eindhoven, staat inmiddels onder contract in Engeland en speelt op huurbasis in Limburg. Maar als Nigel Lonwijk vrijdagavond met Fortuna Sittard op bezoek gaat bij Willem II, voelt dat als thuiskomen.

Ja, hij weet het zelf ook: overal staat dat hij uit Goirle komt. Maar de 18-jarige Nigel Lonwijk wil met dat misverstand graag afrekenen. ,,Tilburg is mijn stad. Ik ben er opgegroeid, heb altijd in De Reeshof gewoond. Als iemand aan me vraagt waar ik vandaan kom, zeg ik dat ik een Tilburger ben.” En dus wordt het vrijdag een bijzondere avond voor de verdediger.

In de jacht op speelminuten op het hoogste niveau trok hij afgelopen zomer naar Fortuna. Daar viel Lonwijk tot nu toe vijf keer in, in die duels maakte hij 84 minuten. Vrijdag keert hij dus (voor even) terug in Tilburg. “Ik heb wel een paar vrienden die fanatiek Willem II-supporter zijn. Zij zullen er vrijdag ook zitten, zoals altijd. Ik heb al een aantal berichtjes van ze gehad, haha. Ik mag niet te veel mijn best doen, zeiden ze voor de grap. Maar uiteindelijk gunnen ze mij het beste.”

Het hele interview is hier te lezen.

5 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments