Llonch: “Vanwege mijn manier van spelen zou het heel goed in de Premier League passen”

3
777
Llonch is Ignacio te snel af (foto: (c) Toin Damen)

DIARIO AS, een groot Spaans online sportwebsite publiceerde een interview met onze Spaanse Pol Llonch. Het artikel hebben we even door vertaalmachine van Google getrokken!
Pol Llonch, Catalaanse middenvelder van Willem II, waardeert zijn eerste maanden in de Eredivisie in Nederland. “Ik ben heel blij omdat ze me vanaf de eerste dag vertrouwen hebben gegeven”.

Hoe gaat het in Nederland?
“Heel goed, dit eerste deel van het seizoen heeft me geholpen om me aan te passen aan het team en de coach, ik ben heel blij omdat ze me sinds de eerste dag vertrouwen hebben gegeven, ik hoop veel meer bij te dragen en meer vertrouwen te hebben in dit tweede deel van het seizoen. Ik weet dat ik het beter kan en dit jaar voel ik me anders, ik heb mijn rol in het team gevonden en ik heb dingen duidelijker. ”

De komst van Renato Tapia naar het team kan zijn spel verbeteren.
“Natuurlijk kan ik me aanpassen aan elke positie op het middenveld, ik kan spelen als een verdedigende middenvelder of middenvelder, maar ik wil graag een meer positionele partner hebben die me toestaat om ruimtes te dekken, het gebied te bereiken en meer ‘box-to-box’ te zijn. Het is alsof ik speelde in Wisla Krakau en in Willem II, tot nu toe was er geen speler van dat profiel, met de komst van Renato -Tapia- zal ik het kunnen doen, ik ben blij want met zo’n speler naast mij zijn mijn kenmerken veel meer, ik kan de game spelen die ik leuk vind. ”

Ben je een totale middenvelder …
“Ik wil graag overal zijn. Speel, tussen de lijnen en dan werken tot verdedigen en dat is iets wat mijn fysieke vermogen laat me. Waar ik ben meer comfortabel is waar ik de derby gespeeld tegen Breda, met een positionele mediocentro me vrijheid van bewegingen “.

Zijn manier van spelen heeft hem de bijnaam ‘Pitbull’ opgeleverd …
“Ja, in Spanje noemden ze me dat al, maar het was iets dat in de kleedkamer bleef.” In Polen begonnen de fans me dat te vertellen en uiteindelijk noemde iedereen me dat … Hier in Nederland vertellen ze me nog steeds niet, maar ik speel nog steeds gelijk zijn en dezelfde aantallen maken in termen van kilometers “.

Heeft het naar het buitenland gaan hem een ​​betere voetballer maken?s
“Ik weet niet of dat het uit. Ik denk dat het meer te maken met je de kans krijgt, iemand die je vertrouwt en zet je. In Spanje zijn er veel zeer goede spelers met een groot potentieel, het probleem is precies de reden waarom is het moeilijk voor iemand om hen te vertrouwen. in mijn geval kwam een ​​moment dat Kiko Ramirez me vertrouwde, zette me in de eerste Klasse en explodeerde”.

En vind je niet dat ze je die kans niet hebben gegeven in Spanje?
“Het geeft een beetje woede maar ik hou van alles wat ik heb gewoond in Polen en Nederland, in het begin was ik een beetje bang om uit te gaan, je weet niet wat je gaat vinden, maar nu kijk ik terug en verlaat ik Granada om te gaan Polen is de beste beslissing die ik in mijn carrière heb gemaakt, behalve sporten ken je andere plaatsen, leer je een andere cultuur, talen … En dankzij voetbal, groei je als een voetballer op als een persoon “.

Wat heeft deze voetballer die niet degene heeft die in Polen is aangekomen?
“Veel dingen. Ik heb de ervaring die wordt geleverd met de accumulatie van notulen eerste. Binnen deze ervaring heb ik geleerd om slimmer te zijn op het veld, in staat om games te lezen wanneer het gaan om te stelen, mezelf waar te positioneren, wanneer rustiger spelen … Hoe meer games je speelt, hoe meer ervaring je opdoet. Kortom, de Pol die in Spanje speelde heeft niets te maken met die ene nu. ”

Hoe ervoer je het vertrek van Fran Sol?
“Vanaf het eerste moment dat hij wilde vertrekken omdat het aanbod heel goed was om te blijven groeien, steunden we hem als partners te allen tijde en uiteindelijk bereikten de twee teams een overeenkomst en iedereen had er baat bij. althans omdat hij veel goals scoorde, maar we zullen meer als team moeten werken om de spellen zonder hem te krijgen “.

In de eerste wedstrijd zonder Fran Sol scoorde …
“Aan het eind wanneer iemand belangrijk zullen instinctief weet dat je om meer te geven, moet het team een ​​extra van elk. Dat betekent niet per se score doelen, maar om meer betrokken te zijn en het team te helpen overwinnen van het verlies van een belangrijke speler” .

Hoe ken je je tijd in Wisla Krakow?
“Het was een jaar en een half super aardig. Ik heb genoten van het een stuk, niet alleen voor wat naar een ander land, een andere cultuur te leren kennen … maar omdat voetballende ik heb genoten. Ik had het geluk om in een grote club met veel fans en het was een onvergetelijke ervaring. Het is iets dat ik altijd zal onthouden. ”

De club maakt nu een moeilijke economische tijd door. Toen ik daar was, had je al problemen?
“Administratief, de club was een puinhoop, een totaal gebrek aan controle. We toen wij er waren hadden we een beetje eng, omdat economisch niet weten wat er zal gebeuren, maar we richten op het spelen van voetbal. We wisten dat als we deden we het zou eindigen op de top teams “.

Waar zie je jezelf over drie jaar?
“Het is heel moeilijk te voorspellen waar ik zal zijn in drie jaar. Ik denk dat mijn manier van spelen, past zeer goed in de Premier League. Mijn droom is om daar te spelen of in de Spaanse Primera Division, dat is naar mijn mening de twee beste competities Ik hoop dat deze mogelijkheid tot mij komt en ik kan die droom waarmaken.

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments