Laf Willem II verliest tegen 10 van Utrecht (2-0)

187
7169

Willem II start zondag met dezelfde elf spelers aan de aftrap als vorige week tegen VVV. Dat betekent dat de Tricolores starten met Wellenreuther, Heerkens, Peters, Holmen, Nelom, Saddiki, Llonch, Vrousai, Kohlert, Pavlidis en Nunnely.

Willem II maakte in de eerste helft een zeer degelijke indruk in Utrecht. Willem II gaf nauwelijks iets weg en was in de tegenaanval twee keer gevaarlijk. Nunnely kopte van dichtbij op de doelman en Vrousai was de keeper al voorbij maar werd op laatste moment de voet dwarsgezet door Klaiber. Willem II gaat met 0-0 rusten.

Willem in speelde ruim half uur tegen 10 man van Utrecht. Daarna zakte Willem II ver weg en werd het verrast door kopbal van Jansen.

In de laatste minuut scoorde Kerk nog 2-0. Na de rode kaart van Utrecht speelde Willem II zwak en zonder beleving. Dure punten tegen een matig Utrecht.

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
wil
Lid
wil

Dankerlui wordt toch ook wel gemist.

frankvanstraalen
Lid
frankvanstraalen

Persoonlijk irriteer ik me mateloos aan het gebrek aan realiteitszin van vele van onze supporters. Blijkbaar heeft het uitspreken van ambities door het management er voor gezorgd dat de vele supporters denken of dachten dat we zomaar even de ranglijst zouden bestijgen. De tendens is dat Matthijsen heeft gefaald, en we kunnen toch wel wat beters halen met al die miljoenen op de bank.Maar als je volgens mij realistisch kijkt naar de feiten kun je volgens mij niet anders concluderen dat er voor de 3.6 miljoen aan spelersbudget een prima selectie staat. Nee veel hoger dan plaatst 8 of 9… Lees verder »

Opa Henk
Lid
Opa Henk

Na het mij aanziet is onze grootste probleem ons middenveld. We hebben daar t.o.v. vorig seizoen flink ingeleverd. Crowley Tapia Lonch was een sterk middenveld. Vrousai doet goed zijn best maar is geen middenvelder. Saddiki en Lonch zijn dezelfde type voetballers waarbij Lonch wel veruit de beste speler is. Zie Saddiki daarom alleen als vervanger van Lonch bij schorsingen of blessures . We hadden voor Crowley toch beter een ervaren 10 moeten halen, spelers zoals b.v. Tresor zullen best talent hebben maar voor nu komen ze duidelijk tekort. Ik denk als we het middenveld van vorig seizoen nog gehad hadden… Lees verder »

Breinbreker
Lid
Breinbreker

Slecht gemanaged van Koster. Tegen 10 man hadden we saddiki helemaal niet meer nodig. Koster had met de punt naar achter moeten gaan spelen en de backs hoger. Houd je nog de controle en had je Utrecht vast kunnen zetten.

TriColores1896
Lid
TriColores1896

Helemaal eens. Koster wilde het punt koesteren maar juist na die rode kaart had je druk moeten gaan uitoefenen op Utrecht. Je zag nu dat Utrecht zelfs met een man minder hun backs redelijk hoog liet spelen. Door zelf zo afwachtend te acteren maakte je het Utrecht totaal niet moeilijk. Bizar om te zien dat er niet is doorgepakt na die rode kaart.

Frankwie
Gast
Frankwie

Als je Kosters analuxe hoort was dat ook zijn plan.
Het werd alleen zeer matig uitgevoerd.

wil
Lid
wil

Ik sta er versteld van dat sommige Willem II spelers zo’n slechte techniek hebben.

wil
Lid
wil

Peeters straalt totaal niets meer uit. Triestig.

schrobbelaer
Lid
schrobbelaer

Idd over en uit….ooit een stoere verdediger die voorop in de strijd ging en strooide met passes.

Nu een oude man die verdedigend laat vallen en niet kan compenseren met snelheid. Bovendien lijkt de durf vd echte lange pass er niet meer te zijn

Wat voor peters ook is het is echt richting einde

Goalen maokuh
Gast
Goalen maokuh

Gewoon stoppen na dit seizoen en een mooie functie geven bij ons mooie cluppie, heeft jordens wel verdient.

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

Gewoon nu stoppen!

Frankwie
Gast
Frankwie

Bullshit.

rijdenderechter
Gast
rijdenderechter

Ik vind de reacties hier triestig en respectloos. Hedde gullie gin opvoeding gehad? Dit is nondeju Jordens Peters waar we het over hebben. Onze voorman val je niet zo af of ik stuur ons ma op oe af.

Cees Cornervlag
Lid
Cees Cornervlag

Voor sommigen onder ons: aub nou niet meteen zo overspannen reageren. De eerste helft speelden we goed georganiseerd met twee prima kansen. Maar eerlijk is eerlijk, twee is niet veel. Vind Koster trouwens ook wel erg behoudend coachen. De tweede helft verliep minder soepel en had Jordens Willem beter in de gaten moeten houden. Twee zaken kloppen op dit moment niet: 2 stofzuigers op ’t middenveld (Lonch en Dries) is er een teveel. Werkelijk geen enkele steekpass gezien. Dus Dries eruit en een creativeling erin. Daarnaast wordt voorin veel te snel de bal verloren. Pavlidis bakt er al een tijdje… Lees verder »

Wally58
Lid
Wally58

Misschien toch een keer Gladon proberen ? Scoort wel bij tweede maar denk dat probleem ligt dat er geen voorzetten komen zijn alleen op eigen succes uit de buitenspelers !

drobs
Lid
drobs

442 moeten ze dan spelen

Vakske H
Gast
Vakske H

Met Kohlert heb je eigenlijk geen echte 4-3-3 speler in huis gehaald maar meer een hangende spits die voor eigen succes gaat. Prima goals gemaakt, maar ik vind hem totaal niet in ons systeem passen. Gisteren ook totaal geen rendement gehad. Koster moet dit toch ook inzien en op acteren lijkt me?

TriColores1896
Lid
TriColores1896

Gek hé als je Klaiber tegenover je hebt staan die 1000 keer in de wedstrijd de middenlijn overkomt. Als je er voor kiest om vanuit een 4-3-3 te spelen waarbij je buitenspelers de backs opvangen dan heb je aanvallend 0,0 aan buitenspelers als je Utrecht aan de bal laat.

Da mende nie
Gast
Da mende nie

Dit klopt helemaal. Ik vraag me echter toch echt af waarom de staf dit vooraf niet aan ziet komen. Als je tijdens de wedstrijd hier vervolgens ook niet op acteert dan heb je die nederlaag echt aan eigen tactisch onkunde te danken.

De gelovige
Gast
De gelovige

Waarvoor nieuwe spelers halen….en niet gebruiken….mijn mening is dat men totaal verkeerde opstelling heeft.
Weinig rendement……en onze spits staat gewoon voor joker krijgt geen aanvoer van de flanken…..passes van de middenlinie NIHIL…..peeters komt tekort….
Maar kortom vergeet het linkerrijtje met deze formatie
Proberen tegen de concurenten punten te pakken zo niet word het een triest verhaal.

Frankwie
Gast
Frankwie

En dat is tot nog toe prima gelukt!

Henkie013
Lid
Henkie013

Is zeker zo. Het is ook niet zo dat we moeten panikeren, maar doordat we dit seizoen op meerdere posities minder kwaliteit hebben zullen we weinig punten pakken van eerste rijtje clubs. En dat is wel nodig om minimaal zo hoog te eindigen als vorig jaar. Vorig jaar wonnen we in Utrecht door Crowley en wonnen we in Almelo door Isak. Je mag Utrecht uit en komende wedstrijd AZ thuis best verliezen, maar omdat je nu geen bovengemiddelde spelers (Tapia, Isak, Sol, Crowley) meer in je team heb is de kans ook een stuk kleiner om eens te stunten tegen… Lees verder »

Koen Verhoef
Lid
Koen Verhoef

Twee van de zes goals van Pavlidis waren intikkers na prima aanvoer vanaf de flanken. Het kan allemaal nog veel beter, maar wel bij de feiten blijven. En of we het linkerrijtje halen zien we in mei wel. Gewoon van wedstrijd tot wedstrijd kijken en op het trainingsveld keihard blijven werken aan verbetering en zoeken naar de juiste formatie. En vooral niet vergeten om ook wat geduld te hebben met de jonge spelers die zijn aangetrokken. En vooral niet verwachten dat we met de huidige begroting wel even gaan aansluiten bij de subtop. Ik zie bij vlagen best leuk voetbal,… Lees verder »

Rood Wit Blauwl
Lid
Rood Wit Blauwl

Natuurlijk niet…buiten Ajax op dit moment de beste ploeg van de eredivisie.Geen schande gewoon de realititeit.

Henkie013
Lid
Henkie013

Het is pijnlijk duidelijk geworden dat we een vervanger voor Isak hadden moeten halen. Dat is niet pinch-hitter Gladon. Pavlidis al 4 duels ronduit zwak. Als Johnny zo goed was als dat we allemaal hopen, had hij al veel meer minuten gemaakt. Blijkbaar is men niet overtuigd. Vorig seizoen hadden we daar Lieftink, Anita, Akkaynak en was Sadikki 3e keuze. Dan boet je flink in aan kwaliteit, net als op de 10 positie. De hardwerkende Vrousai is geen Crowley. En Tresor overtuigt ook nog niet, al is dat misschien nog te vroeg. We kunnen voorzichtig concluderen dat het Joris (ondanks… Lees verder »

Hoppa
Lid
Hoppa

Willem II heeft nu wel een flink gespekte bankrekening, maar van dat geld is volgens mij maar een klein beetje in Joris’ budget terecht gekomen. De rest gaat naar andere zaken die Willem II op de lange termijn verder helpen en dat lijkt me een goede zaak. Het begint er inderdaad wel steeds meer op te lijken dat we met een ongeveer gelijk budget zwakker zijn dan vorig seizoen. Geen briljante spits (maar wel een goede), vooral een zwakker middenveld zonder echte 10 en met back up speler Saddiki die wekelijks matig speelt en qua linksback gegokt en verloren. Ik… Lees verder »

Henkie013
Lid
Henkie013

Natuurlijk zou het dom geweest zijn om miljoenen in de selectie te pompen. Maar een Miljoen extra voor kleine tranfersommetjes om de selectie in elk geval op peil te houden, was niet teveel gevraagd. Met AZ thuis en Twente uit, sta je over 2 weken op plek 11/12. @Wally58, wat had jij aan de opstelling veranderd dan? Heb jij Johnny al aan het werk gezien. Koster heeft een aantoonbaar mindere selectie dan vorig jaar. De enige positie die versterkt is, is de plek van Meissner door Holmen. Nunnely is een versterking, maar niet beter dan Pavlidis op rechts en Pavlidis… Lees verder »

Wally58
Lid
Wally58

Joris maakt niet de opstelling en doet de wissels niet denk dat daar het probleem ligt.

Budje
Gast
Budje

In de winterstop goede nieuwe spits halen,
die Pavlidis lekker retourtje Athene!

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ Budje

Zeg dan niks 🤫

sam7366
Lid
sam7366

Koekwaus

frankvanstraalen
Lid
frankvanstraalen

Pavlidis is best een goede spits, maar voor een dergelijke transfer is denk ik net iets te vroeg. wink

Supporter
Gast
Supporter

Vandaag gezien hoe het niet moet. Dus komende week de wedstrijd goed evalueren en zondag 3 punten tegen AZ met de steun van de twaalfde man.

Budje
Gast
Budje

Wat een laf voetbal, aanvaller erbij moeten zetten!!
Met dit voetbal geen linker rijtje!!!

Relativist
Lid
Relativist

AZ is wat mij betreft na Ajax en PSV the best of the rest. En misschien lopende de competitie nog beter.

Shoukov
Lid
Shoukov

Dat is positief tegen beter weten in van “supporter”, maar hopen is toegestaan en altijd nog beter dan zeuren en schelden.

Rijdenderechter
Gast
Rijdenderechter

Meese we moeten er nie vanuit gaan deh Johnny Q de Messias van het middenveld gaat worden. Ik wil ff hier de verwachtingen goed managen, bij deze!

Std
Gast
Std

Zo lang hij niet speelt inderdaad niet nee…

Awavans
Gast
Awavans

Gisteren de beloften gezien. Johnny Q speelde op het middenveld een zeer matige partij. Is op dit moment duidelijk nog niet klaar voor het eerste.
Tresor liet gisteren duidelijk zien daarin al verder te zijn.

rijdenderechter
Gast
rijdenderechter

Goed om te horen dat Tresor al verder is..hopelijk vindt Johnny ook snel zijn draai (net als Crowley).

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Kut dat het met een man meer mis gaat en we het dan weggegeven volgensmij is een man meer voor ons vaker een nadeel gebleken voor dan een voordeel

KruikenTrots
Lid
KruikenTrots

Je ziet goed onze tekortkomingen in deze wedstrijd. Opzich aardig onder controle en geven weinig weg. Tot die rode kaart daarna ben je de weg kwijt. We moesten het spel gaan maken en dat is niet onze kracht. Middenveld en aanval hebben geen aansluiting. Hopelijk kan Jhonny Quiñónez het evenwicht daar herstellen zodra hij ingespeeld is, ik ga er in ieder geval vanuit dat hij daarvoor gehaald is. Geen grote paniek, maar er moet wel een tantje bij, het oogd nu soms erg gelaten.

Lelystad Tricolore
Lid
Lelystad Tricolore

Zondag tegen AZ moeten er 3 tantjes bij! Geen leermoment meer. Geen excuses meer! Geen black-outs meer! Niet meer snel vergeten, maar snel onthouden en gas erop!

Shoukov
Lid
Shoukov

Ik zou mijn tante thuis laten, maar de tanden erin zetten? prima!

frankvanstraalen
Lid
frankvanstraalen

Zeker een clubje als AZ met een begroting ongeveer 25 miljoen leggen we zo even over de knie.

Karin I Hollart
Lid
Karin I Hollart

Vorig seizoen anders 3x smile

Hansie Hansie
Lid

It isn’t that difficult Adri
————Timo————-
Nieuwkoop-Holmen-Peters-Nelom
—–Lonch-Jonnhy-Vroussai—–
—Nunley–Pavlidis–Kohlert

Janus
Gast
Janus

Dit is inderdaad de opstelling waar ik al weken op wacht!

Relativist
Lid
Relativist

Nelom? Die constant op snelheid geklopt wordt?

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Witte gullie weh? Het ligt gewoon aan onze schone uitshirts dat we verloren hebben man Utrecht Heracles in deze shirts verloren. In onze officiële uitshirt Zwolle fortuna gewonnen😉😜

std
Gast
std

Al heel lang duidelijk dat dit elftal geen echte spits heeft. En zonder nr. 10 kom je natuurlijk nergens.

Robby
Lid
Robby

Tja 6 doelpunten uit 7 wedstrijden is wel wat mager voor een spits.

Rijdenderechter
Gast
Rijdenderechter

Ik heb genoten van onze support maar bloedchagerijnig van het onnodige verlies. Support van U is tegenwoordig van het kaliber “singing when you are winning” , wat een boutfestijn na die goals. Kon mn vriendin (U supporter) wel wat aandoen.
Vorige wedstrijd kankerde ik nog op Nelom, deze wedstrijd minder reden voor gelukkig, al ga ik de fanclub nog niet oprichten.

WilliamThe2nd
Lid
WilliamThe2nd

Tactisch onbenul na de rode kaart, Utrecht wisselt verdedigend en Adrie doet niks, gewoon met zijn alle lekker achterin blijven hangen zoals de hele wedstrijd. Kohlert en Nunnely waren volledig op rond de 60ste minuut, waarom laat je die dan staan? Ze hadden na de rode kaart gewoon utrecht onder druk moeten houden met aanvallend voetbal. KNVB: deze scheids aub nooit meer aanstellen, wat een slechte scheids zonder gevoel voor de wedstrijd.

Wally58
Lid
Wally58

Koster wisselt nooit voor de 70 st minuut helaas, elke week zie je dat spelers op zijn naar minuut 60.

Lelystad Tricolore
Lid
Lelystad Tricolore

Nieuwe black-out? Snel vergeten? Dit is een drama op alle fronten. Kunnen ze beter geen gesloten trainingen doen. De spelers hebben namelijk geen idee wat ze met de bal moeten doen. Aanvallen wordt er in ieder geval nooit geleerd.

Leeuwke
Lid
Leeuwke

Je kan gewoon verliezen van Utrecht, ook tegen 10 man die voor plek 5 gaan spelen. Zoals we ook van Vitesse Feyenoord en Heracles verliezen en ondanks matige vorm van die 2e kan je die allen verliezen. Dus er is ook geen reden tot paniek. Wij moeten wel eens ophouden met de gelul over het linkerrijtje. Wij moeten gewoon zorgen dat we 3 ploegen onder ons houden, meer niet. Vooral blijven kijken wat met name RKC, Emmen en Fortuna doen dus. Overigens, ook al regent het dan minnetjes, heeft men hieronder natuurlijk gelijk dat koster een hele matige trainer is.… Lees verder »

Giant
Gast
Giant

Goh, wat missen we toch een speler als Diemers!!!! Middenveld kan aanval gewoonweg niet creatief bedienen.

SargentD
Lid
SargentD

Toevallig gisteren wat meer op zitten letten bij Fortuna – Sparta. Als dat een beetje representatief was dan missen we daar helemaal niks aan hoor.

Sooike
Gast
Sooike

Idd. Wordt echt gehypt.. perez kraakte hem afgelopen week nog helemaal af

Sjef
Gast
Sjef

100% mee eens. Het ergste is dat we die hadden: Crowly! Diemers had inderdaad ook niet misstaan.

Mark Farrington
Gast
Mark Farrington

Crowley had 0 rendement. Alleen maar lopen met de bal. Zoveel assits gaf ie niet

Sjef
Gast
Sjef

Crowley heeft misschien niet zo veel assists op papier, maar hij speelde zich altijd vrij en verlegde het spel waardoor we aan aanvallen toe kwamen. Dat is nu precies wat we missen.

SargentD
Lid
SargentD

Crowley was zo enorm belangrijk voor ons… Meest onderschatte speler van de laatste jaren. Zelfs met al de complimenten die ie wel heeft gekregen…

Keiebaant
Lid
Keiebaant

En laat nu net op die belangrijkste positie Sadikki staan wat gewoon een bankzitter was het vorig seizoen. Iedereen kan zien dat Lonch en Sadikki te veel van het zelde is met kanttekening van Lonch een klasse beter is.

Ik denk dat Koster Crowely kapot heeft gemaakt tijdens de bekerfinale. Daarnaast heeft Mathijsen zijn huiswerk niet goed gedaan om een goed alternatief aan te trekken voor Crowely.

Die jongen uit Ecuador is blijkbaar niet goed genoeg anders zou hij wel spelen.

scoft
Lid
scoft

Wat zou een wapenaar op de bank denken als er weer eens een laagvliegende Duitser het 16 metergebied uitvliegt, terwijl er nog 2 spelers van willem II bij 1 aanvaller staan? Totaal onnodig en dit gedrag maakt de verdediging ook niet beter

De gelovige
Gast
De gelovige
 • totale afgang….goede opstelling en tactiek van koster.
  Waarom hebben wij nieuwe spelers gehaald….voor vulling in de kleedkamer ofzo…….aankomende weken zero point….met deze opstelling
 • OWM
  Lid

  Wat een misselijkmakende opmerking. Geef de keeper maar de schuld… bah!

  scoft
  Lid
  scoft

  Als je keeper rust uitstraalt en de verdediging vertrouwd op je, dan voetbal je veel makkelijker. Dat is gewoon een feit. Achterin begint het allemaal

  Goal1896
  Gast
  Goal1896

  Iedereen die zelf voetbalt weet dat het tegen 10 man vaak lastiger is.

  Waarom? (sub) topclubs spelen vaak een tijdje (eerste helft bijvoorbeeld) op safe. Wel balbezit, wel naar voren. Maar niet 100%. Op het moment dat je met 10 man komt te staan. Moeten de schouders eronder en moeten die 10 simpelweg alles geven. 10 X 100 = simpelweg meer dan 11 spelers die maar 80% geven….

  Zelfde als bij vroeg scoren tegen topclubs… Je kunt beter niet vroeg voor komen want dan zijn ze wakker..

  Sjef
  Gast
  Sjef

  Leuk zo’n rekensommetje, maar het zit uiteindelijk allemaal tussen je oren. Je kunt na n rode kaart van de tegenstander ook denken: en nu doordrukken en allemaal n stapje extra.

  Korvelsekruik
  Lid
  Korvelsekruik

  Wat een ontzettende Kwats reactie zeg!! Er werkt veel, maar dit niet.

  ETAHRWB
  Gast
  ETAHRWB

  Die Janssen scoort altijd en overal met zijn kop….saddikki wisselen voor nieuwkoop! Wat doet a3 door de weeks?

  wil
  Lid
  wil

  Koster jaagt met dit voetbal de supporters weg. Hopelijk gaat hij dat eens begrijpen.

  Std
  Gast
  Std

  Peters is done! Heeft veel bijgedragen, maar is nu helaas een zwakke schakel achterin. T is wat t is. Snel wisselen.

  Keiebaant
  Lid
  Keiebaant

  Ik vind dat Willem ll gerust wedstrijden mag verliezen en als we uiteindelijk bovenaan rechter rijtje staan prima.

  Maar mijn hoop onder Koster wast toch echt dat Willem ll eindelijk een trainer heeft aangetrokken die de ploeg laat voetballen, je loopt dan ook tegen een zeper aan nou jammer.

  Maar ik ben gaan twijfelen bij Koster na de Bekerfinale, en nu na Heracles en Utrecht ben ik klaar met Koster…….. Adri ga met pensioen pik.

  Poppels
  Lid
  Poppels

  Spelen om niet te verliezen, ook na de rode kaart

  Relativist
  Lid
  Relativist

  En als ze het hiermee op 0-0 hadden gehouden waren we ‘allemaal ‘ blij geweest?

  Suikerklontje
  Gast
  Suikerklontje

  Het probleem was dat ze niet wisten wat te doen na de rode kaart. Ze hadden gewoon moeten blijven spelen zoals ze tot dan toe deden. Dan blijft het waarschijnlijk 0-0 of kun je er stiekem nog een keer uitkomen voor de 0-1. Of je moet echt vol op de aanval spelen, waarbij de verdediging 20 meter doorschuift en de backs er constant overheen komen en je Utrecht vastzet. Maar nu werd er getwijfeld en was het veld veel te lang. Het balletje werd in laag tempo rondgspeeld zonder risico en bij balverlies was iedere counter gevaarlijk. Het was eigenlijk… Lees verder »

  Frankwie
  Gast
  Frankwie

  Hulde voor deze heldere analyse en reële reactie.

  vak-a
  Lid
  vak-a

  Amen

  Sooike
  Gast
  Sooike

  Maar mag toch verwachten dat er ook ( tactisch) getraind wordt op zulke situaties. Dat er diverse plannen klaar liggen en dat spelers weren wat het plan is als er een rode kaart voor de tegenstander is?
  Maar er schijnt geen plan B of C te zijn. En dat is eigenlijk best schandalig

  Kdk013
  Gast
  Kdk013

  Ik weet niet wat zuurder is, die reacties hier of de lucht van mijn wc-spetterende stront.