Home » Headlines » Willem II begint veel te laat aan te vallen: 1-0 nederlaag
Ogbeche baalt van zijn misser (foto: (c) Toin Damen)

Willem II begint veel te laat aan te vallen: 1-0 nederlaag

Willem II speelt op carnavalszaterdag uit in Almelo. Ondanks een geïmproviseerde verdediging aan Almelose zijde begon Willem II zeer afwachtend en zakte de ploeg volledig op eigen helft terug. Pas na een half uur realiseerden de Tricolores dat er iets meer te halen viel in Almelo. Na een enorme blunder in de verdediging van Heracles zette Sol zijn maatje voor een open doel. Ogbeche miste deze reuzenkans.

In de blessuretijd ontsnapte Kuwas aan de rechterzijde en zette hij met simpel balletje Vermeij vrij en die scoorde na zeer slap verdedigen van Lachman en ook Branderhorst zag er niet goed uit. 1-0 Heracles.

Na rust ging Willem II 25 meter hoger druk geven en direct was de kwetsbaarheid van de Almelose verdediging zichtbaar. Het eerste kwartier leverde dat nog weinig kansen op maar toen Willem II echt durfde aan te gaan vallen werden er veel kansen gecreerd. Echter deze kansen waren niet besteed aan Ogbeche, Croux en El Hankouri. Daarnaast werden er nog veel ballen geblokt. Aan de andere kant kreeg Heracles veel ruimte en kregen ze paar kansen.

Aan eind wedstrijd staat Willem II onterecht met lege handen. Maar waarom zet je vanaf de eerste minuut de zwakke verdediging van Heracles niet vol onder druk?

De dure punten blijven in Almelo.

106 reacties

 1. Wordt Erwin nog ontslagen of niet? Nu kan het nog. Als we over 2 weken verliezen van Roda is het al te laat. Kramer naar Sparta, die gaan punten pakken, zeker thuis waar het lastig is voor tegenstanders om te voetballen op kunstgras. Roda gaat steeds beter spelen en gaan punten halen door hun thuisvoordeel (kunstgras) en verbeterde voorhoede. Nak speelt al weken prima voetbal alleen hebben vaak net pech en ditzelfde geldt voor Twente; als dat elftal eenmaal gaat lopen gaan ze zeker voorbij Willem II! Nu moet het gebeuren voor het te laat is!

  11

  3
  • Ben jij helemaal van de pot gerukt ! We zitten in de halve finale van de beker, en onze concurrenten gaan echt geen 33/34 punten halen.

   Geen zorgen, we winnen zaterdag bij ado, die stellen thuis niet veel voor. Dan pakken we Roda thuis, we hebben laten zien dat we kunnen winnen van dat bij elkaar geraapte zooitje. Twente en nac uit is helemaal geen probleem, want die schijten nu al 7 kleuren voor ons. Dan nog ergens 2 x gelijk spelen, en we spelen volgend seizoen weer in de ere, het kind kan de was doen. Doe ff navraag bij sprang, die kan jou haarfijn uitleggen dat we aan een puntje of 28/30 genoeg hebben voor dit seizoen.

   Forza Willem II  !

   8

   13
   • Aan de drank gezeten…..heel het seizoen moeite doen om punten te sprokkelen en nu zouden ze ineens met drommen binnen komen vallen.

    Ik hoop dat je gelijk hebt maar zie het toch iets minder positief in dan jij.

    9

    1
   • @jbj.ot

    kun je jezelf zo treurig gaan gedragen. Ik heb nergens gezegd dat het makkelijk wordt en dat we zo eventjes de punten gaan op rapen.

    Uiteraard wordt het gewoon lastig tot het einde van het seizoen. Maar dat wordt het ook voor alle clubs onder ons. Een aantal, waaronder jij, praat hier Sl alsof we kansloos zijn omdat de rest zoveel beter is. Die krijgen het gewoon minstens zo lastig. Want die hebben niet voor niks maar zo weinig punten.

    3

    3
   • Heb jij aandelen Willem II gekocht of zo….(die zijn trouwens nu ook

    praktisch gratis…dus dat snap ik dan wel weer)

    2

    0
 2. Cards

  d’r zitten der hier tussen die laffer zijn dan erwin en al aan het mauwen en janken zijn over de juup hoor. Nog 11 wedstrijden en we weten het. nog 11 wedstrijden volle support en tot dan moet ik het gejank niet horen.

  8

  19
  • Forza Willem II
   Forza Willem II

   @ cards

   Het is geen gejank het is een reële kans. Volgende week zie ik ons ook geen punten pakken tegen ado en als dat niet gebeurd weet je dat minmaal een ploeg weer inloopt op ons met Twente Sparta op het programma. Nou en dan Thuis tegen Roda die minimaal gelijk kan komen met ons dan als je die niet wint

   18

   2
 3. Als we dit seizoen erin blijven, is er niets aan de hand. Ja, met een andere trainer, hadden we waarschijnlijk 2 plekken hoger gestaan. Of we zo ver waren gekomen in de beker, is maar de vraag. Een andere trainer, (zo dachten wel de meeste) hadden daar geen waarde aangegeven voor Willem II. Of wil je vertellen dat het toevallig was, dat Willem II een paar jaar geleden standaard door elke amateurclub in de eerste bekerwedstrijd eruit geknikkerd werd? Volgens mij denken de meeste coaches bij Willem II, de beker het zal wel, het gaat om de competitie. Waarom er niets aan de hand is, als we erin blijven? We krijgen inderdaad meer TV geld bij 2 plekken hoger, maar dat is dan ruim gecompenseerd door KNVB beker inkomsten. Dus, voor de begroting maakt het niet uit. Maar als we degraderen, zijn we wel de pineut, en nog behoorlijk ook.

  11

  16
  • @Wilco, wat een onzin schrijf je hierboven. Teveel gezopen afgelopen dagen en dan besloten om eens een stuk op Tilbo te plaatsen?

   21

   18
   • Fijne respectvolle reactie weer Dirruk

    22

    7
   • @Thematje, lees de reactie van Wilco eens terug. Wat een ongelofelijke domme reactie is dat zeg. Zo respectloos naar alle trainers van onze club toe, dat het gewoon belachelijk is dat je zoiets neerzet. En jij gaat hier dan op reageren naar mij toe. Ga wat nuttigs doen gek!!!

    12

    27
   • Wat een warm welkom Dirruk. Meteen bij je eerste post uitgescholden worden voor gek.

    17

    4
   • He Dirruk, maak je niet druk joh, kan wel tegen een stootje. Je moet je mening toch kunnen geven? Ik heb er geen last van in elk geval. Denk dat Streppel er nog steeds zo overdenkt. Waarom verliest hij anders van Willem II in de beker? Heeft denk ik deels wel met instelling te maken. Kans op blessures ect. Kan me voorstellen dat je dan zegt, loop geen blessures op hier, doe geen gekke dingen. Van der Looi is een echte bekercoach. Dat heeft hij ook bij vorige relatief kleine clubs bewezen. Voor mij geen toeval. En, mochten wij de beker winnen, en degraderen, dat heb ik liever dan erin blijven en geen beker. Dat scenario is in de jaren 60 voor Willem II al eens uitgekomen…

    7

    3
   • @Thematje, Graag gedaan. Dan weet je gelijk wat je te wachten staat als je hier domme opmerkingen neerzet. Maar je kunt je gewoon  aansluiten bij de downy duimpjesclub tegen Dirruk hoor.

    9

    33
  • @ Wilco, ik denk dat er na dit seizoen wel eens wel eens heel wat seizoenkaarthouders definitief gaan afhaken….

   14

   0
  • @Wilco, er is natuurlijk geen trainer te vinden die bewust verliest, want je wilt altijd winnen, en anders heb je ook nog te maken met een spelersgroep die wil winnen, dat is een sportman eigen toch?. Buiten de inkomsten voor een club, is het bekertoernooi de kortste route naar Europees voetbal. Streppel had ook gewoon graag van Willem II gewonnen voor de beker ( Al zei hij toen ik ‘m erover aansprak dat ie mocht kiezen, of winnen voor de competitie, of winnen voor de beker, wel eerlijk, dat ie dan voor de 3 punten in de competitie zou kiezen.) En v.d. Looi heeft met Groningen een stunt uitgehaald door de beker te winnen, en staat nu in de halve finale met Willem II, maar maakt hem dat een zoals jij het noemt een “bekercoach”? Ik geloof dat niet zo erg. Willem ll heeft tot nu toe een gunstige loting gehad, en met een beetje geluk de halve finale gehaald, maar om dit succes nu aan v.d. Looi toe te schrijven. Denk dat als je hem zou vragen of ie liever de beker wint, of 15 punten meer zou hebben in de competitie dan nu ( door de wedstrijden tegen concurrenten die tot nu toe verloren zijn gewoon wel gewonnen te hebben ), hij waarschijnlijk ook voor de competitie zou kiezen, al weet je het bij deze gast nooit. En daarom ben ik van mening dat we z.s.m. ( liefst vandaag nog ) afscheid nemen van deze clown, want hij maakt onze club kapot hoor. En je opmerking over druk maken! Ik maak me niet zo heel snel druk hoor. :-).

   10

   7
   • Ik zou voor de beker kiezen. Maar, als coach zeker met Willem II voor de competitie. Wat bedoel ik daarmee? De kans dat je nu de beker wint is ongeveer 6%. Is weliswaar een heel stuk groter dan die nutteloze rechtszaak van Roda JC, maar toch. Je kunt ervanuit gaan dat je, je op de competitie moet richten. Echter, mochten we hem wel winnen, en daar 1 jaar voor in de JP blijven, (aangezien er dan zoveel geld binnenkomt, dat je er echt wel weer in 1 jaar uit bent, denk dat we zelfs de sponsor inkomsten op hetzelfde niveau kunnen houden, door Europees voetbal, plus extra inkomsten daaruit, min TV Gelden dus dan heb je gewoon het beste team van de eerste divisie) heb ik daar geen problemen mee. Maar goed, dat gaat nooit gebeuren dat scenario. De kans dat we en de beker pakken, en niet degraderen is groter, immers de beker win je ook niet zomaar.

    0

    0
   • @Wilco kan je aangeven hoe je aan die 6% komt? Waarom 6% en geen 4% of 9% of 25% (zijn immers nog 4 ploegen in de race). Overigens ben ik met je eens dat het haast onmogelijk is aangezien Feyenoord zich nu volledig op de beker richt aangezien ze geen kampioen meer kunnen worden. Maar vind het wel grappig dat je 6% zegt en ben benieuwd naar de rekenwijze.

    0

    0
   • Ow gewoon een paar bookmakers gepakt. En dan gekeken wat ze voor WIllem II als bekerwinnaar noteren. Wat ik wel vreemd vind, is dat ze FC Twente, op een dikke 10 a 12% zetten. Dat snap ik niet want die moeten uit tegen AZ. Dat is op papier een moeilijkere wedstrijd als tegen een Feyenoord wat het nu niet goed doet. (ja niet goed doet, Willem II moet heel hard aan de pak, anders verliezen ze daar nog met 3-0)

    0

    0
 4. koen verhoeff
  koen verhoeff

  Dat het nog een heel karwei wordt om de dans te ontspringen is duidelijk. Maar aan doemdenken, wat hier veel wordt gedaan, hebben we niks. De conclusie na vier wedstrijden in tien dagen moet zijn dat we thuis bij vlagen aardig spelen, maar dat in uitwedstrijden de overtuiging ontbreekt, al was het gisteren een stuk beter dan vorige week bij Sparta (daar was ook niet veel voor nodig). Schuift Ogbeche die bal binnen, dan hadden hier wellicht heel andere verhaaltjes gestaan. En met een tikkie geluk maak je nog gelijk. Zo slecht was het nou ook weer niet. De wedstrijd wordt eigenlijk in twee fases beslist. We missen een niet te missen kans en staan vlak voor rust collectief te slapen (keeper zag er ook niet best uit). Ik lees ook dat we nooit aan 34 punten zullen komen. Maar zullen de supporters van Sparts, Roda etc dat ook niet denken?

  conclusie: werk aan de winkel voor spelers en staf op het trainingsveld!

  Ps begrijp ik het nou goed dat we winnen ondanks onze trainer en verliezen dankzij onze trainer ??

   

  21

  7
  • Over je ps. Ja dat begrijp je goed.

   9

   3
  • Het was inderdaad niet zo slecht als tegen Sparta, maar als ik zie hoe spelers elkaar inspelen en het baltempo zó traag is dat elk element van verrassing permanent ontbreekt dan durf ik toch wel uit te spreken dat je thuis nog een punt of 6 maximaal haalt. Uitwedstrijden kun je echt vergeten vanaf nu. Ik vraag me serieus af wat er in godsnaam doordeweeks getraind wordt.

   We kunnen van der Looi in elk geval vast verwijten dat hij het hele seizoen al wisselt van systeem, waardoor niemand meer weet waar hij aan toe is. Geen wonder dat dit team geen vertrouwen heeft. Ze hebben geen idee wat ze van elkaar kunnen verwachten.

   Nacompetitie ontlopen is inmiddels een illusie geworden.

   8

   1
   • Nacompetitie ontlopen is echt nog geen illusie. Is een heel karwei maar zeker niet onmogelijk. We staan nog steeds aan dr goeie kant van de streep alleen nac is dichterbij gekomen. Maar we mogen nog 1 plek zakken. We geven weinig weg en creeren best wat kansen. Normaal scoort Ogbeche bij een kans als deze dan had je hier een punt  meegenomen. Zo zie ik ons nog best wat punten bij elkaar sprokkelen. Zo veel punten pakken ze onder ons ook niet.

    4

    4
   • @ Robby

    Ik kijk naar ons spel, de intentie van de trainer en het resterende programma. Je kunt misschien nog punten pakken bij Excelsior en Roda thuis en dat is het wel zo’n beetje. Je komt dus op max 26 punten uit. Als de nacompetitie ontlopen dan geen illusie meer is, weet ik het ook niet meer.

    Ze spelen echt zo godsgruwelijk slecht dat het ook nog niet onterecht zou zijn. Het is een harde, maar juiste conclusie m.i.

    6

    1
  • Mooi reactie Koen. Op 11-02 om 11.11

   5

   0
 5. Forza Willem II
  Forza Willem II

  12e man in uitwedstrijden!!!

  Het voetbal  is kut Erwin is Kut. En gaat  ja niet voor je lol naar uitwedstrijden. Maar wij moeten er als supporters alles aan doen dat we erinblijven, trainer en de meeste spelers zullen geen dag minder slapen  als we degraderen. Maar wij  volgend wel. Hier moeten wij alles aan doen omdat te voorkomen en daar hoort de steun in uitwedstrijden bij. Laten we vanaf nu onze club massaal steunen in uitwedstrijden. Leuk die 1200 man straks  in de kuip maar dat is juist een wedstrijd die alles behalve belangrijk is. In de competitie is die steun veel belangrijker

  Oproep laten we vanaf  nu onze club massaal steunen in uitwedstrijden 🔴⚪🔵💪💪

  6

  16
  • Highway Patrolman
   Highway Patrolman

   Of dat zal helpen! Waarom kunnen die “vedettes” van ons niet dezelfde mentaliteit en kwaliteit op de mat leggen als in een thuiswedstrijd! Daar ligt het probleem en een trainer die altijd in uitwedstrijden op een gelijkspel hoopt en daardoor alles veel te veel terug laat zakken. En daar kunnen meer of minder supporters helaas niks aan doen. Dat moet in de trainer en spelers zelf zitten. En laat dat nu net het echte probleem zijn. Die trainer en spelers hebben we gewoon NIET!!!

   9

   0
   • Forza Willem II
    Forza Willem II

    @ Highway Patrolma

    Of het zal helpen dat is een goede vraag. Maar wij moeten er alles aan doen en dan hopen.dat we aan het einde van de rit voldoende punten hebben waar mee we ons handhaven.. de trainer en een groot deel van de spelers zijn toch weg.. Maar we moeten het voor de club doen en de club zijn wij de Supporters. Niemand zit te wachten op de jupiler League toch.?

    2

    6
 6. Na dit seizoen moet er echt een complete renovatie komen van dit team.

  12

  2
  • Volop mogelijkheden hiertoe. Inclusief onze huurlingen, lopen er volgens mij 16 contracten af.

   2

   2
 7. Ik geloof niet dat we ooit zoveel kansen hebben gehad met name de blooper van Ogbeche.

  5

  0
 8. Pupillen voetbal. Andere woorden heb ik er niet voor.

  8

  0
 9. Wat me meeste zorgen baart is dat VDL zelf niet ziet waar de problemen van dit team zitten. Of hij ziet het wel en vind de juiste oplossingen niet.

  1. Opbouw van achteruit

  we spelen met 3 spelers achterin die niet of nauwelijks kunnen opbouwen. Dat zorgt voor trage op en neer schuiven en heel vaak balverlies in de opbouw. Met als resultaat dat je in de omschakeling vaak in de problemen komt. Momenteel bouwen we helemaal niet Meer op en geeft Branderhorst alleen maar lange ballen.

  Oplossing :

  Haal Rienstra linie terug en laat hem naast meisner spelen. Dan heb je een voetballer in de achterhoede die eventueel ook nog kan inschuiven in middenveld om man meer te creeren.

  2. Geen druk op de opbouw tegenstander

  Los van de systemen 5-3-2 / 4-4-2 ligt het probleem in  de hoogte van druk geven op de tegenstander. De twee diepe spitsen van Willem II zakken volledig terug op ter hoogte van (cirkel) middenlijn. Daardoor kan elke tegenstander van Willem II zonder enige druk opbouwen. Vaak worden de backs vrijgespeeld en die schuiven door het middenveld van Willem II in en komt het middenveld van Willem II steeds in onderdal te staan.

  oplossing :

  wanneer je 25 hoger druk gaat geven dan word het lastiger voor de tegenstanders om op te bouwen. Dwing ze sneller tot geven van lange ballen zodat je ook de kracht van je centrale verdediger meisner (koppen) beter benut. Met hoger en sneller druk zetten haal je veel sneller de loomheid uit een elftal. Want iedere speler moet vanaf eerste seconde druk zetten en krijg je energie in elftal. Mooie bijzaak is dat publiek dit ziet en sneller oppikt.

  3. Spitsen niet in 16

  willem II beschikt voor een ploeg uit rechterrijtje over prima spitsen. Spitsen die best renderen in 16 tegenstander. Beide spitsen spelen door inzakken Willem II veel te ver van het doel. daarnaast moeten ze te veel in de hoeken duiken om aanspeelbaar te zijn. Dat zorgt ervoor dat meestal 1 van de twee niet aanwezig is in de 16 wanneer er een voorzet komt.

  oplossing

  kies voor 1 van de 2 spitsen in de punt. Zou Sol pp 9 zetten en Ogbeche van links laten spelen. Ogbeche als valse linksbuitens die naar binnen kan komen om ruimte te maken voor opkomende Tsimikas. Sol kan dan in de punt blijven spelen en daar is hij in 16 gevaarlijkste.

  4. Veldbezetting

  zie alle andere punten.

  Ga 4-2-3-1 spelen met direct vol druk op de opbouw.speel daarbij met echte buitenspeler aan de rechterzijde (Azzaoui) die veld breed maakt en acties durft te maken en een valse linksbuiten Ogbeche aan linkerkant. El Hankouri op 10 achter sol

  in de opbouw van tegenstander zet je dan met sol en El Hankouri de tegenstander direct vast zodat ze lang moeten spelen.

  veededigend op middenveld speel je dan met enoh en Chirivella . Dan heb je een sterk verdedigend blok op middenveld.

  opstelling

  branderhorst

  lewis Rienstra meisner Tsimikas

  Enoh.    Chrivella

  El Hankouri

  Azzaoui                            Ogbeche

  Sol

   

   

   

   

  47

  5
  • Hoop dat v.d.Looi meeleest…….zelf is hij nl niet bij machte deze logische conclusies te trekken.

   7

   2
  • Met vele posities eens John, maar zie toch liever Azzaoui dan Hakouri. Verder snap ik jouw argument wel om Rienstra in het centrum te zetten vanwege de opbouw, maar bij een cv komen meer aspecten kijken dan alleen opbouwen, koppen en een man uitschakelen zijn daarin niet onbelangrijk, en dat zijn 2 kwaliteiten die Rienstra niet bezit.

   Laat Rienstra met Chirivella en Enoh maar knokken voor een plekje op het middenveld.

   9

   1
   • azzaoui speelt bij mij ook. Rechts voorin.

    rienstra centraal is een optie. Geeft duidelijkheid achterin. Meisner dekking. Rienstra voor rugdekking en opbouw. Duidelijke rolverdeling en veel meer voetbal van achteruit

    Enoh gewoon laten spelen! We missen breker op middenveld.

    6

    1
  • Mooie analyse John, kan niet anders zeggen. Los van het voetbal wil ik er nog aan toevoegen dat het mij erg zorgen baart dat mensen hun seizoenskaart niet zullen verlengen. Die het plezier kwijt zijn, teleurstellingen beu zijn. Ze moeten financieel keuzes maken, en geven als het op deze manier gaat liever 300 euro aan qualitytime met het (jong) gezin uit. Erg jammer, maar ook begrijpelijk en te respecteren.

   12

   2
   • Leeuwke,

    De spijker op zijn kop. Ik maak me ook grote zorgen om de sponsoren!

    1

    1
  • KruikEreNoord

   Ben het eigenlijk altijd met je eens John, eigenlijk nu ook weer, maar eerlijk is eerlijk.. aan de Nederlaag tegen Heracles kon Erwin weinig doen.

   1. opbouw of geen opbouw; 19 schoten vs 11 van heracles. We hebben kansen genoeg gecreëerd. Je kunt nog mooier naar voren tikken maar bijna 2x zoveel kansen als de tegenstander is meer dan genoeg.

   2. ik heb juist veel meer druk gezien dan de wedstrijden daarvoor. Sol en Ogbeche hadden nu een veel duidelijkere manier van druk zetten, ze gaven de centrale man over en zetten vervolgens zelf druk.

   3. spitsen niet in de 16? Volgens mij heeft Ogbeche wel 5 kansen in de 16 gehad.

   Verder wel met je eens. Ik vind alleen Heerkens prima op de back positie en zou Hankouri op de bank zetten want die was de afgelopen wedstrijden helemaal kut. Leuke invaller.

    

   5

   1
   • Heb je wel de goede  wedstrijd zitten kijken? Geen druk, Heerkens knalt alles blind naar voren, 1 echte kans rest toeval.

    Sol en Obeche rennen zich kapot om de bal te krijgen; de rest kijkt toe.

    19 schoten? Zal wel vuurwerk op tribune zijn geweest, terugspeelballen tellen niet he

    2

    2
   • Wa un beleid

    VdL had dit kunnen voorkomen door in het eerste half seizoen in een vastere opstelling en systeem te spelen. Nu is het los zand

    0

    0
   • Veel druk gezien ja? kijk even hoe die tegen goal tot stand komt. Tsimikas voert de druk enorm op bij zijn tegenstander. Loopt gewoon een half veld achteruit zonder de tegenstander maar een beetje lastig te maken. Verdediger onwaardig! Deze tegen goals was in elk systeem gevallen. 532 442 4231 noem maar op als je massaal achteruit loopt en de tegenstander zoveel tijd geeft om te wachten tot iemand de beweging maakt om uit de dekking te lopen tja dan kan je hem verwachten.

    Ik ben dan na afloop verbaasd dat VD looi opmerkt dat dit nooit mag gebeuren. Is namelijk niet de eerste keer en als je elke dag op het veld staat een training te geven snap ik niet dat dit na 23 wedstrijden (3kwart jaar later) nog steeds kan gebeuren. Los van het feit dat je als verdediger in de eredivisie wel mag verwachten dat je dit NOOIT mag doen. Ik kreeg als verdediger in de Dtjes van Ons Vios te horen dat je dit NOOIT mag doen.

    1

    0
   • En het lijkt erop dat er ook niemand Tsimikas op dat moment coacht om het anders te doen. Dat vind ik ook vrij zorgelijk voor professionals.

     

    1

    0
 10. Er was ergens op t einde van de wedstrijd een moment dat Haye probeerde om een man uit te spelen bij de 16 van de tegenstander, daarbij verliest hij de bal en wat er daarna gebeurd kan gewoon niet op dit niveau. Je ziet Haye werkelijk waar in een verschrikkelijke laag tempo terug sjokken, wanneer hij iets meer had aangezet dan had hij die grote kans kunnen voorkomen. Zoek echt geen zondebok in deze, ben zelfs een grote voorstander geweest van Haye met zijn komst naar onze club, maar dit is voor mij een bevestiging dat dit geen eredivisie waardige speler gaat worden. Ook begin ik sterk te twijfelen aan Chirivella, leuke speler, maar heeft ook niet de onverzettelijke drive en hardheid om de regie op het middenveld in handen te nemen, daarom zal Enoh een verrijking zijn als die aan kan sluiten. Lachman liet de trage vermeij makkelijk voetballen(en scoren), die heeft al genoeg kansen gehad. Laat vd Bogert als backup op de bank zitten.

  Branderhorst

  Lewis-Heerkens-meisner-tsimikas

  Croux-enoh-chirivella-azzaoui

  Sol-ogbeche

  12

  1
 11. Highway Patrolman
  Highway Patrolman

  Gisteren bij Fox hadden ze het erover dat Willem II in onderhandeling is met Jack de Gier als nieuwe trainer!

  22

  4
  • Forza Willem II
   Forza Willem II

   Het zo wat zijn dat het een deze weken bekend wordt dat Jack  de Gier  vogend seizoen de nieuwe trainer wordt  hier, en wij in de nacompetitie Almere treffen en die ons de Jupiler League in knallen. Non de ju deh daar moete toch niet aan denken wat een horror film zou dat zijn🙈

   5

   0
  • Ben absoluut geen voorstander van de Gier. Leuk omdat hij hier gespeeld heeft maar is ook een trainer die te weinig traint. Vraag maar na in Almere.

   zou willen gaan voor trainers die een elftal neerzetten die 100 procent fit zijn, elke dag twee keer trainen, op de aanval gaan spelen en het publiek willen vermaken.

   Goed elftal word op trainingsveld gebouwd !

   zou gaan voor art langerler, Albert Stuivenberg of peter hyballa. Als je dan toch voor onervaren trainer gaat dan hoog inzetten en gaan voor bv Ruud van Nistelrooij

   8

   10
   • Aangezien Joris een ‘jonkie is als TD verwacht ik hier geen trainer ‘Met naam’ dat wordt moeilijk evalueren voor Joris

    Dus een van Nistelrooy zie ik hier niet komen.

    Hyballa zou kunnen, maar dan iets meer in een gematigde rol en niet dat overdreven gedoe op het einde van de wedstrijd om de spelers toe te spreken, dat kan ook gewoon in de kleedkamer.

    Jack De Gier blijft idd een gok, en stuivenberg ken ik niet.

    0

    1
   • Klopt denk ook dat het probleem ligt in de conditie je ziet sommige al naar  10 minuten puffen. Meer en intensiever trainen dan kun je ook  meer druk geven !

    2

    0
   • Volledig mee eens John, het is slappe mik bij Almere.

    2

    1
  • Er werd gezegd dat het gerucht ging dat een oud speler trainer zou kunnen worden. De Gier zegt zelf niks gehoord te hebben… is wat mij betreft ook ggen optie. Te lui en te weinig ervaring

   3

   2
  • Tri_colores_1896
   Tri_colores_1896

   @ Highway Patrolman

   Wanneer werd dat gezegd? De commentator zei dat z’n naam werd genoemd. Niets van onderhandeling. Ik zag ook alleen de wedstrijd en niet de besprekingen ervoor en erna. Dus ik kan het gemist hebben.

   2

   0
 12. Tri_colores_1896
  Tri_colores_1896

  Willem II verdiende absoluut meer deze wedstrijd. Er werd geploeterd, gedomineerd, gevochten met Croux voorop in de strijd. Maar de punten gingen niet mee de bus in. Het beetje geluk dat nodig is om zo’n wedstrijd te winnen, ontbrak. Pech voor Ogbeche die een niet te missen kans volledig om zeep hielp. Tja, dat kan een x gebeuren…… En de verkeerde keuze van Tsimikas om Kuwas veel te ver te laten komen. Dat bleek uiteindelijk fataal. Na de rust onderschepte Heracles vrijwel elke doelpoging en zaten overal bovenop. Daar zou Willem II van kunnen leren.

  Volgende week ADO uit. Da’s pittig. Maar met dezelfde inzet als vanavond en dan met een beetje meer geluk….. We zijn daar niet kansloos.

  We staan nu 3 punten boven de play-off streep met nog 11 wedstrijden te gaan, maar sommigen spreken nu al van een wonder als we directe degradatie gaan ontlopen. Lekker accuraat en relevant….

  22

  8
  • Wa un beleid

   Daar hebben die ‘’sommigen’’ zeker een punt. Ga het programma maar eens na en zet er de te halen punten maar achter. Dan kom je tot de conclusie dat er veel lastige thuiswedstrijden overblijven (de makkelijkere clubs hebben we al gehad thuis en nauwelijks punten gepakt).

   ik zie ons geen 14 punten meer halen; en die zijn toch echt nodig om op 34 uit te komen.

   11

   1
   • Tri_colores_1896
    Tri_colores_1896

    Die moeilijke wedstrijden zie ik ook wel aankomen. Maar om dan 11 wedstrijden voor het einde te vrezen voor directe degradatie is erg voorbarig.

    2

    5
   • Je hebt dit jaar geen 34 punten nodig om veilig te zijn. De clubs onder ons gaan namelijk ook niet zo hoog komen. Punt of 28-30 zal dit jaar meer dan genoeg zijn.

    4

    4
   • Met Sprang eens. NAC,Roda,Sparta en Twente halen allemaal geen 14 punten meer (en alleen NAC zit dan op 34 de rest er nog onder). Wat we wel zullen moeten is winnen van onze directe concurrenten dat zijn 6punten wedstrijden. Thuis tegen Roda MOETEN we winnen zo ook uit NAC en Twente. Daarnaast speelt heerenveen niet goed en zijn er ook mogelijkheden tegen Excelcior. In deze wedstrijden moeten we de punten halen die ons boven de streep houdt.

    3

    0
  • Niet met je eens… inzet zwaar beneden de maat. Geen winnaarsmentaliteit en te slap in persoonlijke duels. Doelpunt slecht verdedigd en niet slim gekeept. Terecht verloren dus maar van jezelf…

   Zie totaal geen klik met trainer en spelets snappen errkelijk niet wat hij wil van ze. Ik trouwens ook niet 😉

   Conclusie er is geen chemie in het team… bestuur moet ingrijpen om of trainer exit of straf spelers opleggen.

   6

   1
  • Zoals wa eenbeleid al zegt; het zijn niet (alleen) zomaar loze kreten uit teleurstelling. Ik heb het programma bekeken en mogelijke punten geteld, en dan kom ik helaas niet tot 34. Dat knokken waar je het over hebt herken ik ook nie, Helemaal eens met Ronald. Ik kan geen poot meer voetballen, maar als ik de bal heb krijg je me er niet (in ieder geval niet makkelijk) vanaf. En ik sta tegen verdedigers van 120 kilo. Als ik gisteren zie dat met een simpel licht schouderduwtje spelers van de bal af worden gezet, dan vind ik de term knokken niet op zijn plek. Tricolores ik hoop uiteraard wel dat je gelijk gaat krijgen, ook al snap ik nu niet waar je je positiviteit op baseert. Maar als je gelijk krijgt zal ik als eerste mijn ongelijk bekennen aan je.

   4

   1
   • Tri_colores_1896
    Tri_colores_1896

    @ Leeuwke

    Die positiviteit baseer ik op wat ik zag. En dat was de wil om te winnen. En het aantal kansen (mogelijkheden) die Willem II creëerde en Heracles niet. Heracles kon het laatste half uur alleen maar tegenhouden. De nederlaag was onterecht. Dikke pech dat we niet kregen wat we verdienden. Ik begrijp dat iedereen hier zwaar teleurgesteld is met de nederlaag, maar Willem II is zeker niet afgeschreven en we zullen echt punten gaan pakken daar waar je het niet verwacht.

    2

    4
  • Keiebaant

   Tri-colores,  Ik ben het vaak met je eens maar deze keer niet. Ik denk dat Willem ll het heel zwaar gaat krijgen de rest van dit seizoen. Deze mening baseer ik omdat er geen enkele lijn in dit team zichtbaar is. de beste winterstop aankoop Meissner  doet het best goed maar ook deze speler die ook niet kan  opbouwen van achteruit. Waar ik mij ook zorgen over maak is Chrivella, hij ontwikkeld zich niet meer en heeft zoveel balverlies en juist dit soort spelers zouden het verschil moeten. van de Looi maakt dit soort spelers niet beter. Daarnaast snap ik niet dat je een dure Enoh haalt voor een half seizoen en hij is totaal niet fit.
   Ik hoop echt dat wij niet rechtstreeks gaan degraderen gezien het programma wat er aan gaat komen.
    

   4

   1
   • Tri_colores_1896
    Tri_colores_1896

    @ Keiebaant

    Goeie analyse, al heb ik nergens ontkend dat het aankomende programma niet makkelijk is. De winterse aankopen begrijp ik ook niet. ”Buitenkansje” Enoh was clubloos voor hij hier kwam. En ik vraag me af waarom iemand van zijn kaliber zonder club zit. Moeilijke jongen misschien? Contract tot het eind van dit seizoen. Zonder optie. Vind ik ook raar. Evenals Wijnaldum die wat mij betreft alleen nog maar met de beloften meespeelt. Ook contract tot het eind van het seizoen zonder optie. En dat is eigenlijk al veel te lang. Ik hoef niet uit te leggen waarom ik zo over hem denk. Dat heeft hij zelf al laten zien. Meißner doet het prima. Maar ook gehuurd en dus ook bye bye aan het eind van het seizoen. Tenzij Willem II hem vastlegt, uiteraard.

    Op dit moment ben ik zeker niet bang voor degradatie. Laat staan directe degradatie. Zoals al gezegd vind ik het nog veel te vroeg om tot die gedachte te komen.

    2

    1
 13. Ik zei woensdag in het stadion al dat de totale offday van VVV eigenlijk heel slecht nieuws was. Als je die gewoon had verloren was (zeker na vandaag) Looi exit geweest. Dan had je de resterende wedstrijden met een frisse trainer/wind in kunnen gaan.  Dat zal niet meer gaan gebeuren. We moeten het uitzitten terwijl deze groep niet (meer) gemotiveerd is en niet wil vechten voor de trainer en voor elkaar (en voor ons). Enige wat we nog kunnen hopen is dat je Sparta Op afstand houdt en via play-offs proberen te handhaven. Die 34/35 punten redden we gewoon niet. Twente en nac uit zullen we ook echt niet winnen. Wellicht/hopelijk Roda thuis, en hopen dat dat voldoende is om rechtstreekse degradatie te ontlopen.

  13

  3
 14. Wanneer begint de cursus hoe speel ik een bal niet naar de tegenstander ??

  4

  2
 15. We hebben alleen de laatste 10 minuten gespeeld om er iets van te maken, en dit mogen we (wederom) vd Looi aanrekenen.

  Haye loopt als een oude man terug bij de 1-0 en Lachman laat ook heel makkelijk het kaas van zijn brood eten door de beperkte spits vermeij, de zoveelste fout/onoplettendheid van Lachman….

  Het verschil is dat Roda en nac wel de punten pakken, en dat wij Twente en Sparta de onderste 3 plaatsen gaan bekleden.

  Helaas wel,punt.

  11

  5
  • Haha. Roda en NAC wel de punten pakken. Hou toch op joh. NAC wint ook een keertje. Gewoon zorgen dat er 3 clubs onder je blijven.

   0

   3
   • Voorlopig heeft Roda gisteren een punt gepakt bij Heerenveen, dat gaan wij niet voor elkaar krijgen. En bij de ratten staat t 0-0, waarbij t zomaar 0-2 had kunnen staan.

    Zet die oogkleppen af man…

    2

    0
   • Loop niet zo te janken joh. In Breda zeggen ze. Bij Willem II pakken ze wel punten. Wij zeggen het over hun. We staan nog steeds boven en Roda en NAC. Het zal tot het eind lastig blijven. Voor hun en voor ons

    0

    3
   • Hoop dat jij gelijk zal krijgen en dat we tot het einde kans hebben om boven de streep te eindigen. Maar spreek je over een wedstrijdje of 4 wel weer jankert

    0

    0
   • Wie jankt er nou al een tijdje over dat we gaan degraderen. Dan blijf lekker thuis. We spelen allemaal nog tegen elkaar. We moeten als Willem II zijnde helaas wel naar veel van onze concurrenten toe. Maar alles is mogelijk. Gat is nog steeds 6 punten met Sparta. 4 met Twente en 3 met Roda. Tevens hebben we een beter doelsaldo.

    Je zal moeten zorgen dat je thuis van je concurrent wint. En uit er niet van verliest.

    Alle clubs hebben nog 11 potjes te spelen. En degene onder ons staan niet onder ons omdat ze de afgelopen 23 potjes beter hebben gevoetbald.

    4

    0
   • Het grote verschil is dat ze bij nac wel goed voetballen en bij ons niet

    1

    4
 16. Ik vraag me af: zijn er meer die telkens ZO balen van nederlagen (ook al zou je denken dat je er als WII supporter wel gewend aan zou zijn) dat het je avond helemaal kan verpesten? Man, ik zou willen dat ik er geen fuck om gaf, maar dat is niet zo.. de spelers en de trainer slapen vanavond lekker, ik niet.

  26

  0
  • Tilburg_1896

   Hier nog een. Er zijn jaren geweest waar de resultaten slecht waren maar de ploeg wel godverdomme iedere wedstrijd knokte voor elke meter. Dit seizoen met een slome Lachman, een labiele Van der Linden, een trage Haye en vooral de vreselijke tactiek/uitstraling/wissels van onze dominee is elk verlies frustrerender dan ooit.

   14

   2
  • Same here.. en iedere keer neem ik me weer voor; ik schei er mee uit. Laat hangen. En dan komt de volgende wedstrijd weer dichterbij en krijg je weer hoop. En. Dit. Al. Meer. Dan. Twintig. Jaar….

   9

   0
 17. Wat hebben we toch een verschrikkelijke  voorhoede.

  8

  8
 18. Ik word soms zo moe van deze club

  20

  0
 19. Ik had liever van Sparta gewonnen en vandaag van Heracles i.p.v de halve finale beker. Roda wordt sterker,alsook NAC. Als je een wedstrijd als vanavond niet kunnen winnen, een elftal met 5 geblesseerde spelers heb je niets meer te zoeken in de eredivisie.

  27

  1
  • Roda heeft veel Mazzel  gehad vanavond, hadden dik moeten verliezen

   5

   0
 20. T was weer kut kut kut. Boodschap aan de heer vd looi flikker op en neem meneer Thom haye mee

  19

  4
 21. Hans van Arum

  Onbegrijpelijk!!!! Waarom mag de rechtsback van heracles van eigen 16m tot strafschopgebied wII lopen zonder te worden aangepakt?  Als je die op de middenlijn aanpakt voorkom je die goal al.

  Dit komt in mijn ogen niet meer goed.

  De enige hoop die ik heb is dat roda of sparta het slechter dan ons doen en dat we er via de play offs in kunnen blijven.

   

   

   

  16

  2
  • Je weet wel dat Kuwas geen rechtsback is toch? Doet trouwens niets af aan je punt.

   Moet trouwens dat we vandaag veel meer hadden verdiend. Als Ogbeche die bal gewoon binnenschuift, zoals verwacht mag worden van een spits, is er niets aan de hand.

   Kortom; slechte pot maar wel te weinig gekregen.

   2

   0
 22. 1e helft heel zwak

  2e helft meer verdient

  Wissels apart..

   

  Erwin out.. nog steeds

  16

  4
 23. Jeroen van de Sande

  Waardeloos wisselen weer vd looi. En waarom ziet coulibally het hele seizoen op de bank als ie er toch nooit in komt????? Het is duidelijk dat vd looi beleving in deze spelersgroep krijgt. #erwinout.

  10

  7
 24. Keiebaant

  Ik ben er van overtuigt dat de KNVB beker Willem ll wel eens de kop kan gaan kosten. Mathijsen heeft nu niet de ruggengraat om van de Looi op non-actief te zetten omdat wij nog in deze beker zitten.

  Vandaag gespeeld tegen echt een heel zwak Heracles en het tem van ons Willem ll klopt gewoon niet! Daar gaat van de Looi niets meer aan veranderen en nu gewoon hopen dat je er niet rechtstreeks eruit  vliegt. Voor mij is Mathijsen door de mand gevallen omdat ik van mening ben dat onder van de Looi hele slecht resultaten heeft gehaald en Mathijsen durft geen moeilijke beslissing te nemen om van de Looi op straat te zetten,. De KNVB beker is eigenlijk maar gewoon een leuk extraatje.

  15

  3
 25. HET WAS KUT

   

  15

  2
 26. KruikEreNoord

  Heracles had sinds 14 december niet meer gewonnen en dan komt het medicijn Willem II op bezoek. Voor het eerst in 7 wedstrijden weten ze weer wat winnen is.

  Kansen genoeg en een k*tgoal tegen.. zo zonde weer want er had (zoals wel vaker) meer ingezeten.

  20

  3
 27. TilBrow@

  op basis van mentaliteit en gebrek aan intensiteit ga je de na-competitie in en misschien nog wel rechtstreeks eruit. Man man wat een tactiek weer van onze trainert!!!! Gebrek aan kwaliteit moet gecompenseerd worden door vechtlust en mentaliteit, dat kan hij niet oproepen bij deze jongens, bah bah wat een niveau….

  20

  4
 28. Ongelooflijk dat je zo ver gaat inzakken tegen deze ploeg. Eerste helft zak je steeds met 11 man op eigen helft en geef je geen enkele druk naar voren. Op de blunder van Heracles niets gecreerd.

  na rust ga je eindelijk spelen om druk te zetten en moet je gewoon nog winnen. Ogbeche was echter niet op zijn best.

  En dan die wissel Lewis op middenveld ?????
  Ongelooflijk.
  Hadden we Crowley nog maar. Die moet je op zin moment in kunnen brengen.

  14

  5
  • Lewis deed het gewoon prima op rechtsbuiten.

   3

   9
   • Rechtsbuiten?
    Liep eerste tien minuten na zijn wissel ergens op
    Middenveld te Zwerven. Pas na komst El Hankouri was de veld bezetting op orde

    9

    3
 29. Wat een slecht Willem ll weer, totaal ongemotiveerd, geen concentratie, geen tactisch plan, geen doordekking om maar niet te spreken over sommige spelers, met name Haye en Croux. Ik vind dit echt aan te rekenen aan vd Looi en zijn staf. Weg ermee.

  19

  3
 30. En dan gaat Nak ons ook nog voorbij dit weekend

  16

  5
  • Wat NAC doet boeit me niet.

   Proberen drie clubs onder ons te houden, dat is de ENIGE opdracht, en helaas dat gaat niet lukken.

   7

   2
 31. De verdedigers kan je over het algemeen niks kwalijk nemen en de trainer ook niet. Aanvallers man man, leer eens richten!!

  8

  14
 32. Dit keer mogen de aanvallers eens kritisch worden bekeken!!!!

  14

  2
  • koen kooiman

   wie haalt die Lachman er nu eindelijk eens uit, is niet eens genoeg voor de Jupiler League, zo kinderachtig verdedigd. Mijn zoon bij de pupillen weet al dat je iemand goed moet afdekken niet als je een juffertje op 3 meter…. Verder loopt Haye niet mee terug en dat heeft hij helaas wel vaker. Zo blijven we er niet in….

   21

   2
   • inderdaad.  heerkens met meissner centraal. Lewis of dankerlui rechtsback.

     

     

    1

    0
 33. Daar gaan we weer. Wat een teleurstelling weer. We gaan het zo niet redden!!!

  21

  1
 34. Highway Patrolman
  Highway Patrolman

  Weer een mede degradatie kandidaat van de nodige punten voorzien. Heracles stelt ook helemaal niks voor. Hoe kun je er op deze manier in blijven?! Weer veel te afwachtend gespeeld. En wat een verschrikkelijk fouten bij die goal. Iedereen maar terug lopen en juffertje Lachman echt vrouwelijk verdedigd! Nee zo wordt het helemaal niks.

  25

  1
 35. rood wit en blauw

  Meneer van der klooi……het is niet verboden om te wisselen hoor!!

  Om te beginnen met Haye…wat een beperkte speler is dat toch!

  10

  5
 36. Ogbeche moet eens naar Specsavers.

  12

  1
 37. Eerste helft slappe hap

  4

  1