Willem II begint veel te laat aan te vallen: 1-0 nederlaag

100
6932
Ogbeche baalt van zijn misser (foto: (c) Toin Damen)

Willem II speelt op carnavalszaterdag uit in Almelo. Ondanks een geïmproviseerde verdediging aan Almelose zijde begon Willem II zeer afwachtend en zakte de ploeg volledig op eigen helft terug. Pas na een half uur realiseerden de Tricolores dat er iets meer te halen viel in Almelo. Na een enorme blunder in de verdediging van Heracles zette Sol zijn maatje voor een open doel. Ogbeche miste deze reuzenkans.

In de blessuretijd ontsnapte Kuwas aan de rechterzijde en zette hij met simpel balletje Vermeij vrij en die scoorde na zeer slap verdedigen van Lachman en ook Branderhorst zag er niet goed uit. 1-0 Heracles.

Na rust ging Willem II 25 meter hoger druk geven en direct was de kwetsbaarheid van de Almelose verdediging zichtbaar. Het eerste kwartier leverde dat nog weinig kansen op maar toen Willem II echt durfde aan te gaan vallen werden er veel kansen gecreerd. Echter deze kansen waren niet besteed aan Ogbeche, Croux en El Hankouri. Daarnaast werden er nog veel ballen geblokt. Aan de andere kant kreeg Heracles veel ruimte en kregen ze paar kansen.

Aan eind wedstrijd staat Willem II onterecht met lege handen. Maar waarom zet je vanaf de eerste minuut de zwakke verdediging van Heracles niet vol onder druk?

De dure punten blijven in Almelo.

100 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments