Willem II verliest weer, in matige wedstrijd!

48
3726
Foto: (c) Toin Damen

Gebrek aan scorend vermogen breekt Willem II op
verslag: willem-ii.nl
FC Groningen – Willem II in de Euroborg was geen sprankelende wedstrijd. Daarvoor gebeurde er te weinig. De thuisploeg won uiteindelijk met 2-1. Een stand die in de 86e minuut werd bereikt nadat de Tricolores één minuut eerder de gelijkmaker hadden gescoord. Een teleurstellend resultaat voor de spelers en de 275 meegereisde supporters.

Beide teams wilden de nederlaag van de laatste speelronde zo snel mogelijk achter zich laten. Vitesse versloeg toen de Groningers maar liefst met 5-0 en Willem II verloor haar thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle met 1-0. Het kon dus een spannende wedstrijd worden maar een echt spannend duel werd het nooit door een gebrek aan spectaculaire momenten. Jurgen Streppel kon tegen de Groningers niet beschikken over de geblesseerde Nick van der Velden. Ook Nemec en Ruben Ligeon, nog spelend tegen PEC, had Streppel buiten de opstelling gelaten. Richairo Zivkovic stond nu op de rechtervleugel. Aanvoerder Jordens Peters en Dico Koppers waren hersteld van hun blessures en waren weer van de partij.

De thuisploeg kon niet beschikken over goalgetter Michael de Leeuw. Jesper Drost was zijn vervanger. De eerste initiatieven waren voor de thuisploeg. Daarbij speelde Albert Rusnak door zijn vele goede balcontacten een belangrijke rol vanaf de linkervleugel. Willem II stelde zich aanvankelijk bescheiden op en kwam weinig in het strafschopgebied van de tegenstander. De beste kansen in de eerste helft waren duidelijk voor FC Groningen. Eerst schoot Rusnak de bal ver over het doel maar in de 24e minuut nam FC Groningen terecht de leiding. Simon Tibbling veroverde op het middenveld de bal. Hij zag Mimoun Mahi vrij lopen en bediende hem op maat, de buitenspelval net ontwijkend. Rustig plaatste hij het leder in de verste hoek, 1-0. Daarvoor had Lamprou al stompend een gevaarlijke voorzet uit zijn doelgebied gestompt. Kreeg Willem II dan geen kansen? Toch wel. Het duurde wel een tijdje voordat de Tilburgers echt gevaarlijk werden. Robbie Haemhouts schoof de bal net naast het vijandelijke doel. Ook Zivkovic kon net voor rust de gelijkmaker niet achter doelman Sergio Padt werken na een goede actie van Frank van der Struijk. De rust had toch nog met een gelijke stand kunnen ingaan wanneer de Tilburgers voor het vijandelijke doel wat meer scherpte hadden getoond.

De tweede helft zag er aanvankelijk niet veel anders uit dan de eerste. Er werd veel balverlies geleden en zelden zagen de toeschouwers aanvallen waarvoor men de handen op elkaar kreeg. Albert Rusnak leek eerst op weg naar een tweede doelpunt maar schoot naast. Funso Ojo deed hetzelfde aan de andere kant. De beste kans van de wedstrijd was misschien wel voor Bryan Linssen. Hij werd gelanceerd door Hedwiges Maduro en kwam oog in oog te staan met Kostas Lamprou maar hij verloor het duel met de doelman van Willem II. Ondertussen greep Jurgen Streppel in. Hij had al Robbie Haemhouts gewisseld voor de Slowaak Nemec en deed dat even later ook met Richairo Zivkovic die werd vervangen door Lesly de Sa. Willem II had inmiddels wel het initiatief van FC Groningen overgenomen zonder tot echte uitgespeelde kansen te creëren . Onverwacht maar niet geheel onverdiend viel in de 85e minuut de gelijkmaker, een corner op rechts werd via een scrimmage door Etienne Reijnen achter zijn eigen doelman gewerkt, 1-1. De vreugde bij Willem II over de gelijkmaker was helaas van korte duur want nog geen minuut later stond het 2-1. Een naar voren gespeelde bal vanuit het middenveld werd door Danny Hoesen met een fraaie halve omhaal over de te ver voor zijn doel staande Willem II doelman hoog in het net geschoten. De tijd die nog restte was te kort om nog in het verre noorden een gelijkspel af te dwingen.

[toggle title=”Updates liveverslag” state=”close” ]

20:20 – Klaar, wederom verloren. Slechte wedstrijd, weinig gecreëerd tegen een matig Groningen!

20:19 – Braber schiet, maar over.

20:16 – 4 minuten erbij!

20:15 – Enorme kans Andersen, waardeloos afgewerkt.

20:12 – Aiaiaiai WII! Weer zonder punten naar huis, 2-1 Groningen. Weer  geven we het weg. Blunder Lamprou!

20:10 – Goal WillemII!!!!!!!! Eigen goal! Volhouden.

20:08 – WillemII creëert nog altijd erg weinig. We doen weer veel te weinig met al het balbezit. Braber er in voor Koppers.

20:00 – Grote kans WillemII, via een Groninger over.

19:58 – Counter Groningen, alleen op Lamprou. Knappe redding!

19:52 – Het veldspel is zo slecht nog niet, maar aanvallend vervolg is keer op keer van treurige kwaliteit.

19:50 – Heamhouts eruit, Nemec er in. Aanvallende wissel Streppel.

19:48 – Nog altijd een saaie pot. Kom op WillemII, maak er een wedstrijd van voor die 280 kruiken on tour!

19:42 – Mooie uitbraak van Koppers, dramatische voorzet van Andersen.

19:39 – Dramatisch afstandschot van Ojo!

19:37 – Prima voorzet Wuytens, niemand loopt er tegenaan.

19:32 – Eerste momentje van Groningen, Ruznak mag vrij doorlopen maar schiet naast.

19:30 – Tweede helft begonnen. Vol gas Tricolores!

19:16 – Enorme kans Zivkovic, verprutst!!!! Rust in met 1-0 achter, nog niet gespeeld in Groningen.

19:13 – Grote kans WII na mooie actie Andersen. Heamhouts schiet naast.

19:11 – Weer grote kans Groningen na wederom een voorzet. Lamprou redt!

19:10 Voorzet van Heamhouts zeilt naar de tweede paal, redding keeper.

19:08 – Kans Groningen na snelle counter. Mahi naast.

19:05 – Andersen geel, slechte aanname.

19:02 – Sterke voorzet Heamhouts, Falkenburg kan er weinig mee helaas. Saaie pot!

18:53 – Goal Groningen, die irritante Mahi! Buitenspelgoal? Het leek er op! Waardeloos!

18:51 – Zivkovic neemt knap aan maar schiet ver over.

18:50 – Kans voor Willem II, slecht vervolg door Andersen.

18:48 – Blessure bij Wuytens, Mahi gaat op z’n been staan. Bewust?

18:47 – Eerste poging van Ojo, krachteloos schot. Groningen verschillende keren gevaarlijk met voorzetten.

18:46 – Kans voor Groningen, maar weggewerkt. Het uitvak laat zich goed hoor, zit genoeg bier in zeker :p

18:45 – De wedstrijd moet nog een beetje op gang komen, nog weinig te beleven. Ruznak tot nu toe het gevaarlijkst.

18:40 – Ruznak met de eerste kans. Kapt eenvoudig van der Struijk uit.

18:35 – Zivkovic heeft in de eerste 5 minuten al meer balcontacten gehad dan in z’n eerste wedstrijden 😉

18:30 – We zijn los! Come on WillemII!!!

18:20 – Oud WillemII’er de Leeuw is ziek en speelt niet mee. Mahi op zijn plek. Zivkovic staat waarschijnlijk op rechts.

17:55 – de opstelling: Lamprou, Koppers, Peters, Dries Wuytens, Van der struijk, OJo, Heamhouts, Stijn Wuytens, Andersen, Falkenburg, Zivkovic. Wat vind jij van de opstelling?
[/toggle]

48 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments