Willem II verliest ook dit seizoen in Amsterdam: 3-0

15
2499

Willem II heeft vanavond met 3-0 verloren in de ArenA. De Tricolores speelden een aardige wedstrijd waarin het zeker niet kansloos was. Willem II kon vooral voorin geen vuist maken en het is duidelijk dat daar nog versterking nodig is. De blessure van Andrade is misschien wel een grotere nederlaag dan de wedstrijd zelf. Op het eerste gezicht lijkt zijn blessure ernstig te zijn.

Opstellingen:

Ajax: Cilessen, Tete, Veltman, Riedewald, Dijks, Bazoer (77/Cerny), Klaassen (74/Schöne), Gudelj, El Ghazi, Milik (82/Sanogo), Sinkgraven

Willem II: Lamprou, Van der Struijk, D. Wuytens, Peters, Koppers, Ojo, Falkenburg (68/Braber), S. Wuytens, De Sa (84/Vleugels), Zivkovic en Andrade (59/Mathieu)

[toggle title=”Updates liveverslag” state=”close” ] DOELPUNT: 3-0 voor Ajax na opnieuw een doelpunt van El Ghazi.

Update 11: gezien de tussenstand en de resterende speeltijd lijkt de wedstrijd gespeeld. Ajax speelt alles behalve groots, maar zodra het een keer aanzet, wordt de ploeg wel meteen gevaarlijk. De twee doelpunten konden gemaakt worden door slordig verdedigen van Willem II. Willem II blijft de voetballende oplossing zoeken.

DOELPUNT: 2-0 voor Ajax via El Ghazi. De aanvaller krijgt alle ruimte om vanaf de zestien vol uit te halen. Zwak verdedigd.

Update 10: weer eens een kans voor Ajax. El Ghazi kopt ruim naast na een goede voorzet van Dijks. Niet veel later een echt grote kans voor Ajax: El Ghazi raakt de paal.

Update 9: Ajax weet nog steeds niet te overtuigen. Willem II is zeker niet kansloos in de ArenA, maar dan mag Ajax geen doelpunt meer maken. Een goed schot (vanaf 20 meter) van De Sa wordt nog maar net gepakt door Cilessen. Andrade moet het veld verlaten na een harde tackle van Gudelj. De buitenspeler verlaat huilend het veld. Hij wordt vervangen door Mathieu.

Update 8: het spelbeeld in de eerste tien minuten van de 2e helft is hetzelfde als in de 1e helft. Willem II heeft veel de bal maar weet niet zo goed wat het met het balbezit moet. Bij Ajax lukt er weinig en de ploeg creëert nauwelijks kansen. In de 51ste minuut heeft Zivkovic veel ruimte, maar de spits wil te veel en Riedewald weet daardoor het schot te blokken.

Update 7: Ajax heeft afgetrapt; de tweede helft is begonnen. Beide ploegen zijn ongewijzigd.

RUST: 1-0

Update 6: vlak voor rust krijgt Willem II dé mogelijkheid op de gelijkmaker, alleen is de lat een sta-in-de-weg voor Stijn Wuytens. Het voorbereidende werk was van Andrade die na een perfecte balaanname een afgemeten voorzet gaf.

Update 5: een klein kansje voor Willem II: De Sa krijgt wat ruimte in de zestien, maar hij schiet ruim over. Milik laat ondertussen zien dat met zijn acteerwerk ook niets mis is: de spits doet net alsof hij onderuit gehaald wordt door Lamprou die uitkomt. Scheidsrechter Nijhuis bestraft Milik niet voor zijn schwalbe. Willem II wordt aan de linkerkant gevaarlijk via Koppers. Uit de corner die daarop volgt, komt echter niets. Aan beide kanten blijft er veel fout gaan.

Update 4: niet veel later krijgt Ajax opnieuw een grote kans. Nu is het Ajax dat Willem II vastzet en daardoor moet Willem II steeds de lange bal spelen. Willem II krijgt wel wat kansjes, maar de bal komt voorin steeds nét niet goed terecht. Tot nu toe is het een wat saaie wedstrijd waarin ook Ajax niet echt de leiding neemt om een grote uitslag neer te zetten. Willem II weet niet wat het aan moet met het balbezit.

DOELPUNT: Stijn Wuytens speelt de bal in de voeten van een Ajacied  die een aanval op kan zetten. Willem II kan niets meer aan deze aanval doen en geeft een doelpunt cadeau. Milik is de maker van het doelpunt.

Update 3: Willem II zet vroeg druk op Ajax zodat de Amsterdammers gedwongen worden om de lange bal te spelen. Hierdoor heeft Willem II redelijk wat balbezit en wordt af en toe gevaarlijk voor het doel van Cilessen. In de 17e minuut krijgt Zivkovic veel ruimte, maar hij gaat voor zijn eigen actie en ziet daardoor de vrije ruimte van Andrade over het hoofd.

Update 2: de eerste minuten van de wedstrijd zijn voor Ajax. Bazoer kreeg in de 2e minuut de grootste kans, maar Lamprou wist de bal te pakken. In de 5e minuut komt Ajax bijna op voorsprong via Klaassen; hij schoot echter tegen Ojo aan. Niet veel later pakt Lamprou een afstandsschot van 30 meter. Willem II kreeg in de eerste 10 minuten geen kansen, maar krijgt af en toe wel de ruimte om te voetballen.

Update 1: Willem II. heeft afgetrapt in de Amsterdam ArenA. Willem II won nog nooit in Amsterdam. Kunnen de Tricolores stunten vanavond?[/toggle]

15 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments