Ligeon ‘tussen wal en schip’

37
3754
Ruben Ligeon: "ik had 3 jaar bij FC Utrecht moeten tekenen"

Ruben Ligeon (23) heeft spijt als haren op zijn hoofd. ,,Achteraf had ik drie jaar bij FC Utrecht moeten tekenen in plaats van me aan Willem II te laten verhuren”, zegt de rechtsback met de wetenschap van nu.

Het product van de Ajax-opleiding werd vorig seizoen aan NAC verhuurd en haalde als een van de weinigen in Breda een goed niveau. Omdat zijn contract bij Ajax nog maar één jaar doorliep, had Ligeon de clubs voor het uitkiezen. En FC Utrecht-trainer Erik ten Hag was het meest concreet.

,,Helaas heb ik me door Ajax toch laten overtuigen mijn contract daar met één jaar te verlengen. Ook omdat ik de deur niet helemaal dicht wilde gooien bij de club, waar ik als kleine jongen ben begonnen. Daarom ben ik op huurbasis naar Tilburg gegaan”, baalt de voormalig speler van Jong Oranje. Dat had ook de voorkeur van Ajax om Mitchell Dijks terug te kunnen halen.

Dat Ligeon ’ja’ zei tegen Jurgen Streppel kwam volgens hem door het positieve gesprek dat hij met de Willem II-trainer voerde. ,,Garanties kon hij niet geven, maar Streppel dacht dat ik 30 wedstrijden moest kunnen spelen. En in de voorbereiding speelde ik ook alles.”
’Ik ben die reserverol nu wel zat’

Tot dat de clubloze ras-Willem II’er Frank van der Struijk zich meldde. ,,Hij tekende een contract en speelde twee dagen later. Opeens had ik slecht getraind, was ik niet goed genoeg en zat ik op de bank”, aldus de tussen de wal en het schip gevallen Ligeon die deze winterstop wil vertrekken. ,,Op mijn leeftijd moet ik gewoon spelen.

Ik ben die reserverol nu wel zat.
Ik hoop op de medewerking van Ajax en Willem II, want ik wil naar een club in binnen- of buitenland met reële kans op speeltijd.”

Streppel is om een reactie gevraagd, maar wenst niet te reageren. ,,Ik communiceer niet via de pers met mijn spelers.”

(Tekst: www.telegraaf.nl)

37 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments