Lewis op de weg terug

7
2024
Lewis kop de bal weg (foto: (c) Toin Damen)

Op het moment dat het voetbal en het openbare leven in Nederland en de rest van de wereld stil ligt, werkt Fernando Lewis dagelijks aan zijn herstel na zijn zware knieblessure. Op 18 augustus 2019 liep de Rechtsback van Willem II in de wedstrijd tegen Fortuna Sittard in een onschuldig duel een blessure aan zijn kruisbanden op.

Na de operatie volgde een lange weg naar herstel. Tussendoor bracht Lewis nog een bezoek aan zijn KingSide, maar veelal was hij hard aan het werk om terug te keren als voetballer. Dagelijks rijdt hij naar Zeist om op de campus van de KNVB te revalideren. Inmiddels staat hij op het punt om om eind april terug te keren bij de club en stapsgewijs aan te sluiten bij de groep. De situatie rondom het Corona virus zal daar wellicht vertraging aan geven. Maar duidelijk is dat Lewis hoopt snel weerweer op het veld te staan.

Aan het einde van het seizoen loopt het contract van Lewis af en zowel de club als speler hebben aangegeven te bekijken hoe het herstel vordert en op basis daarvan beslissingen te nemen over een mogelijk langer verblijf in Tilburg. Deadline voor die beslissing ligt op 1 juni. Ondertussen werkt Lewis hard door en is hij op de weg terug.

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Bockbier
Gast
Bockbier

Gisteren nog eens gezien hoe belangrijk hij was tegen PSV toen we met 5-0 wonnen.

Ravio
Lid
Ravio

Een fitte Lewis in vorm is nog steeds de beste rechtsback die we dan hebben… Laat de concurrentie maar losbarsten!

Bockbier
Gast
Bockbier

Ik denk dat als we in actie komen dat van Nieuwkoop niet meer mag spelen voor ons.

Rare situatie dit.

TTB
Lid
TTB

Hoe bedoel je Bockbier? Nieuwkoop gaat over 3 maanden toch “gewoon” terug naar Feyenoord? Lewis heeft nog even tijd nodig.

Denk niet dat er een (lange) periode gaat zijn waarin we én Nieuwkoop nog onder conctract hebben én een topfitte Lewis hebben.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ Bobby
Überhaupt zal er alles anders uit ziet dan voor de cornavirus. Bv Wat betreft met spelers waar ze misschien met aan het onderhandelen waren en een verbeterd contract zouden krijgen dat dat niet meer vanzelfsprekend zal zijn. Sponsors die afhaken evt niet maar aan verplichting kunnen voldoen.

De (begroting en) spelersbudget zal naar beneden gaan

Bobby
Gast
Bobby

Vrees dat Willem ll zijn contract niet gaat verlengen. Ze hebben die Owusu al gekocht. En met Heerkens en Dankerlui heb je twee alternatieven achter hand. En wellicht ook nog Ogenia.
Zakelijk maar wel hard als het zo is. Van mij mag ie blijven. Genoot altijd enorm van zijn rushes langs de zijlijn.

Lewiiiiis
Gast
Lewiiiiis

Denk eerder dat ze zijn herstel gewoon 100% aankijken. Lewis heeft bewezen ook centraal en/of linksback te kunnen, idem voor zowel Dankerlui (hele veld), Heerkens (ook nog centraal) als Owosu. Geen overbodige luxe om drie van dit soort multifunctionele verdedigers in huis te hebben!