Levchenko adviseert Sol niet naar Kiev te gaan

10
1049

Fran Sol zou volgens Evgeniy Levchenko nog eens goed moeten nadenken over zijn transfer naar Dynamo Kiev. Zaterdag noemde het Brabants Dagblad de kans op een vertrek van de spits van Willem II naar Oekraìne ‘levensgroot’, nadat Dynamo een concreet bod uitbracht. Levchenko, afkomstig uit Oekraïne en oud-speler van Willem II, zou het een ‘rare keuze’ vinden van Sol.

Voor Sol ligt een vijfjarig contract klaar in Kiev. Marcaschreef maandag dat Willem II en Dynamo nagenoeg akkoord zijn over een transfersom van drie miljoen euro plus een bedrag aan variabelen. Bij die club kan hij Europees voetbal gaan spelen, want de Oekraïeners eindigden bovenaan in hun Europa League-groep en treffen Olympiacos in de zestiende finales. “Kijk, als hij naar Dynamo gaat, weet Sol in ieder geval dat hij elk jaar Europees voetbal speelt”, weet Levchenko. “Dat is wat waard natuurlijk. Maar ik neem aan dat er ook andere clubs van dat kaliber interesse in hem hebben.”

“En dan zou ik er toch maar eens goed over nadenken”, voegt de analist van FOX Sports eraan toe in gesprek met het Brabants Dagblad. De kans dat Sol bij een andere club beter tot zijn recht komt, is volgens Levchenko groot. Dat heeft te maken met ‘de manier waarop bij Dynamo wordt gewerkt’, legt de voormalig international van Oekraïne uit. “Vooral de president is een beetje gek. De trainer is oké, maar geen topper.”

“Dus al met al ben ik benieuwd of Sol daar daadwerkelijk gaat presteren. De competitie bestaat maar uit twee clubs: Dynamo en Shakhtar Donetsk. De rest is veel minder en speelt vaak anti-voetbal. Dat word je niet vrolijk van als spits”, concludeert Levchenko, die tot slot aangeeft dat er meerdere spitsen in beeld zijn bij Dynamo De voorkeur van trainer Alyaksandr Khatskevich zou echter uitgaan naar Sol. De Spanjaard maakte dit seizoen dertien doelpunten; alleen Luuk de Jong (veertien) maakte er meer in de Eredivisie.

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Hans
Gast

Even duidelijk te maken, Sol blijft gewoon tot het eind v/h seizoen, die maakt hij gewoon af, neemt netjes afscheid van onze trouwe supporters schare.
Maar hij gaat gewoon naar Spanje of Engeland, of..of…toch naar Feyenoord!!!

Hans
Gast

Wacht maar af heren!!!!

Rene
Gast
Rene

Weet je … dan nog liever Feyenoord dan Kiev …

Robby
Gast
Robby

Of het BD staat mega voor lul (zou niet de eerste keer zijn) of Hans en Subjectief kunnen hun naam aanpassen hier op Tilbo. Ben benieuwd deze week weten we meer. https://www.bd.nl/dossier-willem-ii/sol-wil-zelf-graag-naar-kiev-spits-heeft-principeakkoord-over-vijfjarig-contract~a906d381/

Poppels
Gast
Poppels

Dat is het eerste nuttige wat ik hem heb horen zeggen sinds hij gestopt is…

Ben
Lid
Ben

Misschien kan Lev Kiev adviseren wat meer te bieden.

Sjefkuh 013
Gast
Sjefkuh 013

Met een pasgeboren baby zou mijn voorkeur ook niet uitgaan naar een club uit Oekraïne. Sol is een speler die buiten dat hij zijn carrière belangrijk vindt ook een gevoelensmens is, zachtaardige mensen vindt je niet snel terug in de Oostbloklanden. Het enige lichtpuntje is dat hij Europees kan spelen, Willem II een prima bod krijgt en dat hij zelf meer geld verdiend daar tegenover staat dat hij in een dramatische competitie gaat spelen, slechtere voorzieningen heeft in minder welvarend land en dat een dwaas President is bij Dinamo Kiev. Ik zou het als ik Sol was niet doen.

Krilles
Lid
Krilles

Geen zachtaardige mensen in het Oostblok Sjefke? Ik denk dat dat wel meevalt eerlijk gezegd. Neemt niet weg dat Dynamo Kiev een niet voor de hand liggende keuze is.

arki
Gast
arki

Kiev trekt in de competitie amper 10.000 toeschouwers gemiddeld en het gemiddeld van de andere clubs in de Oekraïne ligt op minder dan 4.000 toeschouwers per wedstrijd. Wat dat betreft is de Oekraïne ook echt wel een flinke stap terug.

Dirruk
Gast
Dirruk

@Arki,

En dan na 5 jaar met minimaal 5 miljoen op je bankrekening gaan rentenieren in Spanje vergoed heel veel hoor.