Home » Busreizen » Leeg uitvak in de Arena
Uitvak Amsterdam Arena

Leeg uitvak in de Arena

Altijd en overal reizen wij de Tricolores achterna. Schijt aan of we winnen of verliezen. We staan er altijd. Het is niet voor niets dat we jaren op een rij 5e zijn geworden op de ranglijst van uitsupporters. Een topprestatie voor een club uit het rechterrijte.

Voor sommige uitwedstrijden is de animo altijd groot, zoals uiteraard tegen NAC of twee weken geleden tegen VVV Venlo. Bij sommige uitwedstrijden is de animo laag. De wedstrijd die vorig seizoen het laagste aantal uitsupporters trok was Ajax – Willem II. Slechts 104 supporters reisden de Tricolores achterna. Die supporters beleefden weliswaar een historische avond, maar 104 uitsupporters is een dieptepunt qua supportersaantallen.

Er zijn echter duidelijke oorzaken aan te wijzen voor het lage aantal. De, op voorhand, zeker lijkende nederlaag is misschien wel de minst belangrijke. We zijn immers geen Willem II-supporter geworden voor de overwinningen en het sprankelende voetbal. De absurd hoge kaartprijzen en het slechte zicht spelen een rol. De belangrijkste reden dat steeds meer Willem II-supporters afhaken is de ontvangst die ons jaar in-jaar uit in Amsterdam ten deel valt.

Bij aankomst bij de Arena wordt je al opgewacht door chagrijnig kijkende poltiefunctionarissen te paard, in bus of in ME-kostuum. De verhouding uitsupporter-politie is vaak 1:2. Bij het minste of geringste grijpen ze in en wordt je staande gehouden of worden je identiteitsgegevens gevraagd. Hierbij maakt het niet uit of je als supporter of steward uit Tilburg bent gereisd. De stewards in de Arena zijn ook een verhaal apart. Deze stewards lopen niet in de gebruikelijke fluorescerende hesjes, maar hebben een net pak met stropdas aan. Dit weerhoudt het Amsterdamse stewardskorps er niet van om willekeurig supporters te weigeren vanwege hun kledingkeuze of andere onduidelijke redenen.

De ontvangst bij de Arena zorgt keer op keer voor gespannen verhoudingen, die vervolgens in het nadeel van de supporters worden uitgelegd. Dit geeft de Amsterdamse autoriteiten vervolgens weer een vrijbrief om willekeurig supporters aan te houden en hen vrij te laten toevallig 5 minuten nadat de supportersbussen vanuit de Arena zijn vertrokken.

Met deze ervaringen in het achterhoofd was voorafgaand aan het seizoen de animo om naar Amsterdam af te reizen al tot een nulpunt gedaald. Dit werd nog erger nadat het speelschema bekend werd. De KNVB had in haar almachtige wijsheid besloten om de wedstrijd Ajax – Willem II te plannen op kerstavond 24 december. Om voornoemde redenen heeft Stichting KingZine besloten om bij gebrek aan animo geen busreis te organiseren naar Ajax – Willem II en dan ook niet af te reizen naar de Arena. De vaste groeperingen die elke uitwedstrijd op een fanatieke manier zorgen voor een goede sfeer, zoals vak E, Tilburg Tifosi en KS79, zullen ook niet aanwezig zijn in Amsterdam. Het uitvak zal dus leegblijven. We supporteren Willem II graag altijd en overal, maar niet ten koste van alles. Willem II-PEC Zwolle zal dus de laatste competitiewedstrijd zijn in 2017, waarbij we aanwezig zijn. Daarna focussen we ons op 2018 om daar te gaan knallen!

16 reacties

 1. Goed verhaal en duidelijk standpunt. Een goede reden om niet te gaan als je het hiermee een eens bent.

  Wel jammer om te zien dat sommigen denken het voor iedereen te bepalen. Mensen die het hier niet mee eens zijn, horen gewoon het recht te hebben om hun club te steunen, ook als anderen dat niet willen.

  Er wordt gewezen naar de supportersclub als boosdoener vanwege het niet “collectief” zijn en het ontbreken van het “samenhorigheidsgevoel”. Dan vraag ik me toch af, waar deze begrippen waren toen er met vuurwerk op het veld werd gegooid. Toen werd er ook alleen aan jezelf gedacht en niet aan de andere 13.000 man in het stadion.

  13

  6
 2. Heb laatst via de supportersclub kaartjes gekocht, rijden die wel gewoon?

  10

  12
  • Dat zou een schande zijn van de supportersclub. Maar ach, we zijn wat gewend.. verduistering..

   9

   14
 3. Hoe kunnen we in vredesnaam klagen over een onfatsoenlijke behandeling na gisteren? We staan compleet voor lul in heel Nederland door het idiote gedrag van onze mede supporters. We hebben op dit moment even helemaal niks te eisen. We moeten ons heel stil in een hoekje van zitten schamen…

  48

  17
  • Dus we moeten ons met zijn alle maar schuldig voelen over wat er gebeurd is ? 

   16

   6
 4. Ik ga ook waarschijnlijk zitten we dan weer beneden

  6

  11
 5. Wat een zielige bedoeling dat dan de supportersclub geen collectief maakt met Kingzine etc. en schijt hebben waardoor onze club volledig voor lul staat! Schaam je kapot supportersclub! 

  26

  27
  • Tricolores Forever

   Het toppunt van zielig was de vertoning met het vuurwerk gisteren, kinderen die schijt hebben aan het feit dat er zometeen een wedstrijd zonder publiek moet worden gespeeld. Maar dat zal wel niet mogen worden gezegd door de zogenaamde “sfeermakers”.

   45

   11
   • Eens, maar daar heb ik het toch helemaal niet over? Ik heb het hier over een organisatie die geen collectief wil vormen met de andere groeperingen.

    12

    12
 6. Beetje jammer dit van de supportersclub… die weten juist wat er gebeurd is met 3 leden van hun die vorig jaar onterecht zijn opgepakt en vastgehouden zijn in amsterdam #againstmodermfootball 

  11

  11
 7. Forza Willem II
  Forza Willem II

  Voor de mensen die toch willen gaan de supporterclub rijdt wel

  14

  31
 8. Kan met eigen vervoer wel? Het was voor mijn zoontje en mij het hoogtepunt van vorig seizoen.

  21

  9
  • Zelfde hier. Ik had de hoop met mn zoontjes deze wedstrijd te kunnen bezoeken

   11

   7
   • Natuurlijk, gewoon gaan en let vooral niet op sommige reacties hier, enkele verpesten ook mijn thuiswedstrijd en hebben poep aan de rest van het stadion, wij dus ook aan hen ! Ik ga ook met auto. Veel plezier

    24

    11
 9. Goed verhaal. Duidelijk standpunt. Kunnen we de knvb niet overtuigen dat we als boete voor het vuurwerk van gisteren dat vak leeg laten. 🙂

  36

  9