KS79: Bezoek aan de boys van Antwerp Dynamite

4
3010

Zaterdag 16 januari 2016. Het gaat weer kriebelen, vandaag bezoeken we onze eerste wedstrijd van 2016. Nadat de boys van Antwerp Dynamite (jonge sfeergroep van Royal Antwerp FC) ons hebben vergezeld in Rotterdam was het nu de beurt aan ons. We reizen met 36 man af naar Antwerpen voor de wedstrijd Antwerp-Geel.

Op ongeveer een uurke karren ligt cafe the Great Old. Buiten stonden de Vlamingen ons al op te wachten en na het vinden van parkeerplekken waren we herenigd.

Antwerp Dynamite had speciaal voor deze dag een nieuwjaarscorteo georganiseerd. Het volk stroomde langzaam binnen en de sfeer werd steeds leuker. Dit kwam mede door het achterover gieten van een plaatselijke alcoholische versnapering: het Leeuwke. Man wat een spul. Gin, Champagne en Wodka gemikst met wat Jus D’orange. Na 4 stuks voelde het alsof we op de schommelstoel van onze overgroot oma zaten.

De café eigenaar liet zich van zijn beste kant zien. De beste man zorgde ervoor dat er voor iedereen van ons spaghetti werd gekookt. Dit laat precies zien wat voor club Royal Antwerp is. Warm.

Rond 7 uur begonnen we (met een flinke omweg aangezien het café bij het stadion ligt) aan de corteo. We hebben zelden zoveel vuurwerk gezien. Adembenemend hoeveel fakkels de lucht in gingen. Ook viel het erg op hoeveel volk er op de been was. Ongeveer 2000(!) man liep mee met de mars, voor de wedstrijd van tweedeklasser Geel.

Onderweg begon het ontzettend hard te sneeuwen, maar dat mocht de pret niet drukken. Na ongeveer 20 minuten wandelen kwamen we aan op de Bosuil. Het prachtigste stadion wat we ooit hadden gezien. Door een soort van fossiele trappengang bewogen we ons naar de eeuwenoude tribune. De sneeuw leverde prachtige plaatjes op. Ook in het stadion was er weer enorm veel vuurwerk en er was in geen velden of wegen een steward te bekennen. Gelukkig was het politiekorps Tilburg ook bij deze match aanwezig, ze hebben kunnen zien hoe het ook kan zonder dat het ook maar enige problemen oplevert.

Antwerp won de wedstrijd met 2-1. Ze staan nu bovenaan in de tweede klasse en gaan er alles aan doen terug te keren naar het niveau waar ze thuis horen. Moe en voldaan keerden we huiswaarts.

Wat een club, the great old!

(klikken op de foto’s voor uitvergroting)

Schermafbeelding 2016-01-22 om 08.25.35

Schermafbeelding 2016-01-22 om 08.25.25

Schermafbeelding 2016-01-22 om 08.25.01

Schermafbeelding 2016-01-22 om 08.24.48

Schermafbeelding 2016-01-22 om 08.23.03

 

4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments