KS79: AWAYDAY Doetinchem; van ODOL tot KATER!

0
2459

Op zondag ochtend de wekker om 8 uur. Dat is vragen om problemen. Net hersteld van m’n ODOL trek ik mijn geluksonderbroek aan. Op naar het stadion om de bus klaar te maken voor een reis naar Doetinchem.

09:35, helaas is niet iedereen zaterdagnacht zonder kleerscheuren doorgekomen en dus vertrekken we met hier en daar een lege stoel naar de superboeren. De eerste geluiden zijn zoals je op een zondagochtend verwacht: ‘De Graafschap heeft nog geen punt gepakt, dus daar gaan we’.

Tijdens de stop krijgt iedereen de kans om zich vol te freten met vette zooi. En de busleiders hadden nog zo hun best gedaan met het smeren van broodjes.

Bij aankomst in Doetinchem werden we allemaal door smalle poortjes geleid. Vervolgens werden we binnenste buiten gekeerd door de V’tjes die zelfs elk hoofddeksel controleerde op geheime vakken.

Het stadion van de Superboeren was goed gevuld, ze produceerden af en toe best wat geluid. Ook de sfeer in het uitvak was prima. Daar was dan Erik Falkenburg, gelegenheidsspits die tegenwoordig zelfs topscoorder is van de tricolores. Met grote vreugde gingen we de rust in. In de 2e helft kreeg de Graafschap een rode kaart en dat betekende voor de mannen van Streppel dat het kunstje van Enschede uit 2014 herhaald moest worden. Met elf man in de eigen zestien en met z’n allen wachten tot het misgaat.

De terugreis was uiteraard op zijn zachtst gezegd niet prettig. Daar laten we het ook maar bij. Een flinke kater na een mooie dag!

IMG_9941

IMG_9945

IMG_9946