Kruikenzeiker: ‘Schaam je kapot Amsterdam!’

20
2525
Politie sluit supporters in

Wat een leuk dagje Amsterdam had moeten worden liep uit op een complete deceptie. Je hebt het in de media vast gelezen. Een groep Willem II-supporters werd urenlang vastgehouden door de ME. Ik was één van die supporters.
Laat ik beginnen te zeggen dat ik al wat jaren mee ga naar uitwedstrijden. En door de jaren heen hebben voetbalsupporters nogal wat regeltjes moeten accepteren. Bij een verplichte buscombi word je bijv. een bus ingejaagd, mag je niks en word je vervolgens een kooi ingedreven die ze dan ‘uitvak’ noemen. We zijn ook geen mietjes en hebben dat soort fratsen, gek genoeg, voor onze club over. Wat zaterdag gebeurde is echter een nieuw dieptepunt. Dit heb ik nog nooit meegemaakt rondom een voetbalwedstrijd en heb voor mezelf wel besloten dat ik dit ook nooit meer mee ga maken.

Klik hier voor het volledige verslag >>>

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Rene
Gast
Rene

Wat dan weer wel mooi is, is dat we ook steun krijgen uit Ajax-hoek. Zie bijvoorbeeld ajax1.nl.

Jos
Gast
Jos

https://www.parool.nl/amsterdam/politie-noodbevel-om-provocatie-door-willem-ii-fans~a4607155/

Uur geleden geplaatst… We zullen hoe dan ook de schuld krijgen

Mickets
Gast
Mickets

Wat een grap dat artikel..
Journalisten hoeven tegenwoordig ook niets meer te kunnen of wel?

Zekur
Gast
Zekur

Ze zijn in Amsterdam wel héél erg goed in het verspreiden van desinformatie. En uiteraard leent het parool zich weer uitstekend om de leugens allemaal te verspreiden. Natuurlijk heeft Amsterdam goed gehandeld om deze 150 zware criminelen ( inclusief opa + kleinkind) onschadelijk te maken. Als er een groep harde kern bij het station is verzameld, waarom pakken ze die dan niet op en stoppen ze alvast 4 uur van te voren in de koude Arena.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Ummm een eet tent vernield? Als dat zou zijn was dat toch al lang bekend. Had iemand wel un foto gemaakt en op Internet geplaatst. Of had politie tilburg dit al wereld kundig gemaakt. Onzin dus.
Of zoals Eric Meijers zou zeggen kut krant kut krant

Trico Sores
Gast
Trico Sores

Ach, Het Parool is een linkse krant die zich vooral richt op Amsterdam en omgeving. Die zetten dus alleen maar op papier wat Femke Halsema dicteert.

Patriekolorus
Gast
Patriekolorus

Mensen die nooit (uit)wedstrijden bezoeken zullen nooit weten hoe het is om een club te supporteren. Die gaan er automatisch vanuit dat het altijd aan de voetbalsupporters ligt, want ja dat zijn allemaal hooligans die alleen maar een hoop belastingcenten kosten. Wij weten wel beter, gisteren was hier weer een schoolvoorbeeld van. Ik was er niet bij, maar kan me helemaal inbeelden hoe dit allemaal gegaan moet zijn. Ik ben bang dat de trouwe voetbalsupporters deze slag nooit zullen gaan winnen. Alles wordt door politiek en media zo geframed dat we bij voorbaat al met 2-0 achter staan. Ondanks dit… Lees verder »

roemir
Gast
roemir

Die stickers ooit “ik rem niet voor Dirk Scheringa”, zo’n actie met een nieuwe naam die hier soort van toepasselijk is misschien?

Tricolores Forever
Gast
Tricolores Forever

Criminele, bejaarde oplichtende Oost-Europeanen, uit IS gebied terugkerende extremisten, groeperingen genaamd We Are Here, allemaal zullen ze zich meer welkom voelen dan onze supporters gisteren in Amsterdam.

In hart en nieren
Lid
In hart en nieren

Ik was er niet bij. Al jaren geleden heb ik mede vanwege de beperkende maatregelen en de wijze waarop voetbalsupporters op reis worden behandeld besloten om slechts bij uitzondering uitwedstrijden te bezoeken. Ik heb veel meegemaakt in al die jaren reizen, maar dit slaat alles. Knap dat al die supporters zich hebben weten in te houden! Het lijkt er op dat er middelen zijn ingezet die niet nodig waren. Dat maakt me plaatsvervangend pissig. Hopelijk laten betrokkenen het er niet bij zitten en komt de onderste steen boven. Hoe? Wat me in eerste instantie te binnen schiet klachtenregeling Politie, klacht… Lees verder »

In hart en nieren
Lid
In hart en nieren

Mogelijk was het overigens geen noodverordening maar een noodbevel. De gemeenteraad hoeft dat niet te bekrachtigen, maar zich wel over het gebruik er van uit te spreken. Met name over de vraag of het in gelet op de omstandigheden nodig was en of er geen andere minder verregaande middelen mogelijk waren.
https://www.burgemeesters.nl/noodverordening

Zekur
Gast
Zekur

Mensen tegen hun zin vasthouden, is dat niet gewoon een gijzeling? Lijkt mij juridisch ook niet helemaal in de haak dan…

In hart en nieren
Lid
In hart en nieren

Er was blijkbaar een noodverordening. Deze is overigens wel aan te vechten.

In hart en nieren
Lid
In hart en nieren

Overigens lees ik ook ergens dat het geen noodverordening maar een noodbevel zou zijn geweest. Ook dat moet achteraf aan de gemeenteraad worden voorgelegd.
https://www.burgemeesters.nl/noodverordening

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Zie bij het verslag een foto met een wout die met een grijns van hier tot Tokio staat..die zal vast de middag van zn leven hebben gehad ACAB

Supporters hebben niks fout gedaan. En Femke moet juist blij zijn dat supporters met de trein kwamen goed voor het milieu ook nog.. moet zij toch weten als ex groen linkser

Rene
Gast
Rene

nationaleombudsman.nl
ombudsmanmetropool.nl

Doe iets met deze walgelijke vopo-praktijken.

Spannie
Gast
Spannie

Je moet als supportersverenigingen samen een lijn trekken naar Ajax en Amsterdam. Het zou zo moeten zijn dat van alle clubs helemaal geen uitsupporters van bezoekende clubs naar Amsterdam komen. En er gewoon iedere uitwedstrijd met een leeg vak gevoetbald wordt in die sfeerloze balzaal. Dan geef je een duidelijk statement af naar de burgermeester van Amsterdam en Ajax om daarmee te laten blijken als supporters dat iedereen het beu is om zo als gast ontvangen te worden.

Wa un beleid
Gast
Wa un beleid

Heel goed idee. Wellicht een goed spandoek maken de eerst volgende thuiswedstrijd.

Menneke
Gast
Menneke

Dat hebben ze het liefst. Dan wordt het uitvak gevuld met eigen supporters.

RA_ke
Gast
RA_ke

Bizar dat burgemeester en korpschef van Amsterdam eerst toestemming geven voor eigen vervoer en er dan vervolgens zo’n poppenkast van maken. En dat waarschijnlijk alleen om ter meerdere eer en glorie van zichzelf te laten zien hoe goed ze Amsterdam beschermen tegen deze ‘hooligans’.
Misselijkmakend dit.
Ik heb ervaring met WOB verzoek in andere zaak. Als ik moet helpen, dan laat het me weten.