Koster: ‘Willem II is mooi van zichzelf’

1
819

Willem II staat na vier competitieduels op een zevende plek in de Eredivisie. Met zes punten uit vier wedstrijden nestelen de Tilburgers zich voorlopig in de subtop. Daarbij valt op dat Willem II verzorgd en aanvallend voetbal speelt.

Dat heeft volgens het Algemeen Dagblad alles te maken met trainer Adrie Koster, die Willem II de status van ‘Ajax van het Zuiden’ weer heeft teruggegeven. Dat betekent dus verzorgd, aanvallend en dominant voetbal. “Je merkt op trainingen de gelijkenissen tussen de clubs”, aldus de deze zomer overgekomen Vurnon Anita tegenover het AD. “Dezelfde pass- en trapoefeningen, dezelfde warming-up. En 4-3-3 voetballen uiteraard. Voor een voetballer blijft dat het lekkerste.”

De middenvelder en oud-Ajacied erkent dat Koster een belangrijk aandeel heeft in de manier waarop Willem II voor de dag komt. “Hij laat ons net zo voetballen als hij dat deed toen ik nog onder hem bij Ajax werkte. Het voelt prettig en vertrouwd.”

Koster zelf wil van een vergelijking tussen Willem II en Ajax overigens niets weten. “Het heeft ook niet zoveel zin om clubs met elkaar te vergelijken”, stelt hij. “Ajax is Ajax en Willem II is Willem II. Deze club is mooi genoeg van zichzelf.”

1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments