Koster: ‘Vasthouden aan onze speelwijze’

4
983

Zaterdagavond kruist Willem II in eigen huis de degens met Excelsior. Tijdens het persmoment vrijdagmiddag scheen hoofdtrainer Adrie koster zijn licht op de aanstaande ontmoeting met de huidige nummer 13 van de Eredivisie. 

Na een interlandperiode waarin Willem II onder andere A-internationals Donis Avdijaj en Aras Özbiliz moest afstaan, beschikt Koster sinds donderdag weer over een vrijwel fitte selectie. ‘Aras stond dinsdag na een nachtreis van Armenië alweer op het veld. Donis keerde woensdag terug en maakte de selectie op de donderdagtraining weer compleet’.

‘Ploegen liggen je wel of niet’
Met Excelsior treft Willem II een ploeg die de afgelopen jaren in Tilburg niet te kloppen bleek. ‘De statistieken zijn zoals ze zijn. Er zijn ploegen die je wel en niet liggen, dat heb je altijd in het voetbal. Wat wel zo is; er komt een moment dat je wél weer wint. Wat mij betreft is dat morgen’, aldus een strijdvaardige Koster.

Terugslag Kolovos
Op James McGarry, Dimitris Kolovos en de langer afwezigen Karim Coulibaly en Jordens Peters na, beschikt Koster over een fitte selectie. Koster: ‘James heeft wat last van zijn hamstring en Dimitris heeft helaas een terugslag gehad. ’

‘Varen juiste koers’
Over het strijdplan tegen de Kralingers is Koster ook duidelijk. ‘We verloren bij PSV met grote cijfers. Dat viel echter niet te wijten aan onze speelwijze, die was goed. De nederlaag kwam tot stand door individuele fouten, die door PSV zeer effectief werden afgestraft. We moeten van die fouten leren, maar het spel in Eindhoven liet ook zien dat we qua speelwijze de juiste koers varen.’

Adrie tegen Adrie
Met naamgenoot Adrie Poldervaart treft Koster een oude bekende. ‘Toen ikzelf eindverantwoordelijke was bij Excelsior, was Adrie de fysio. Ik zag hem niet heel vaak, want hij was parttime in dienst. Ik vermoed dat hij nu iets vaker op de club is’, sluit Koster met een knipoog af.

Willem II – Excelsior begint zaterdag om 20.45 uur.

Meer informatie over de kaartverkoop vind je hier.

4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments