Koster: ‘toen kwam Willem II op mijn pad’

18
2724

Adrie Koster staat te trappelen om aan zijn nieuwe klus bij Willem II te beginnen. Na zijn gedwongen vertrek bij Saudi-Arabië, waar hij assistent was van bondscoach Bert van Marwijk, heeft hij kort overwogen om te stoppen, maar kwam hij al snel tot de conclusie dat hij op 63-jarige leeftijd nog niet klaar is.

“Rentenieren?”, reageert Koster in gesprek met Voetbal International. “Nee, nee, nee. Zo zit ik niet in elkaar. Kijk, ik heb het vorig jaar na mijn vertrek uit Saudie- Arabië wel overwogen of het misschien wel mooi geweest was. Maar dan komt Willem II op je pad, dat vind ik zoiets leuks.”

Koster tekende voor één seizoen in Tilburg. “Ik heb echt iets met deze club, als het een andere club geweest was, had ik het misschien wel niet gedaan. Plannen heeft sowieso niet zoveel zin. Toen ik voetbalde plande ik alles, ik zag mezelf wel op het WK spelen. Toen werd ik afgekeurd op mijn knie… Daarna ben ik met dat hele plannen maar opgehouden. Dingen lopen zoals ze lopen. En nu ben ik dus bij Willem II.”

Koster werd overtuigd in de gesprekken met Willem II. “Wat me aansprak is dat de mensen bij Willem II duidelijk wisten wat ze wilden. Dat moet ook wel. (…) Bij Willem II bestond daar geen twijfel over, we zaten behoorlijk snel op één golflengte.”

(Bron: voetbalprimeur.nl)

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Drs. P.
Gast
Drs. P.

Beste Evert,

grijp aub die kans om Dirruk te “genezen” want dat er in zijn hoofd iets niet goed zit is ,door de vele negatieve duimpjes, wel bewezen.

Wat zou je er veel personen een plezier mee doen.

JTW
Lid
JTW

Is er iemand die in de Willem II News groep op Facebook een foto van het artikel over Koster in de VI kan plaatsen?

Robby
Gast
Robby
Kruik
Gast
Kruik

Stuk gelezen in vi…..nu al vertrouwen !!

Keiebaant
Lid
Keiebaant

Ik vind Adri Koster een hele goede keus ! het is een voetbalman die denkt in de zelfde filosofie als waar Willem ll voor staat, dit is verzorgt en aanvallend voetbal. Het publiek vermaken en spelen om te winnen. Daarnaast heeft Koster een groot netwerk en heeft aangetoond een prima trainer te zijn. Tevens is het voor mathijsen zal het nu makkelijker worden om gerichte spelers aantrekken waar de club voor staat. Daarnaast staat de club er financieel er goed op. Ik ben benieuwd hoe de selectie eruit gaat zien. Het zou zomaar eens kunnen dat Willem ll de verrassing… Lees verder »

Grenzen
Gast
Grenzen

Ik denk dat je hiermee de mening van vele mensen weergeeft.

TheObserver
Lid
TheObserver

Erg benieuwd hoe het centrale duo achterin eruit komt te zien, cruciaal is een betrouwbaar sterk en een redelijk snel duo.

Neem aan dat Heerkens back-up blijft en vrees dat Jordens Peters niet meer op het oude niveau van weleer komt.

Door Dumic (vond ik de vervanger voor Lachman ,gaat naar Dresden) en van Eujden (komt tekort niet meer het niveau van weleer,gaat ws maar FcTwenre) kunnen we al een streep doorheen zetten.

Jéhboske
Gast
Jéhboske

Hoe zou het zijn met Meißner? 

Vond hem in de korte periode goede indruk maken. Maar geen idee of hij haalbaar en op de weg terug naar fit is?

Evert de Goalehouder
Gast
Evert de Goalehouder

Adrie Koster is een hele wijze keuze van de club. Zal nooit in de problemen komen bij de bond want het is gewoon een hele rustige man. Dat zullen opgewonden standjes misschien niet leuk vinden maar we hebben in ieder geval geen druktemaker als Stijn Vreven. Daar mogen we blij mee zijn. We willen een trainer die met respect voor onze club en voor die van een ander opereert en die hebben we nu! Zet ‘m op Adrie, mocht je ooit willen praten over mentale zelfredzaamheid van je groep en hoe je dat inzet om in een flow te komen… Lees verder »

TheObserver
Lid
TheObserver

Man man…de temperatuur stijgt teveel momenteel voor jouw denk ??

Denk je nou echt dat de club ingaat op een zogenaamde “mental coach “ hier op Tilbo.

Gister las ik al in een van je voorstellen hier dat het je verstandig leek om supporters van beide clubs elkaar handjes te laten schudden door de hekken voor aanvang vd wedstrijd ,wel eens aan gedacht als zo’n gevaarlijke AZ hoolie dit wil en hij je door het hek op je harses mept met zijn AZ klappertje ??? ..Ben benieuwd naar je volgende spannende verhaaltje Evert.

Evert de Goalehouder
Gast
Evert de Goalehouder

Hoi The Observer, ik kan de temperatuur prima aan. Ook al tikt het kwik momenteel tropische temperaturen aan. Ik heb veel gereisd dus ben wel wat gewend, zo zou je kunnen zeggen.   Meen mental coach is een modern iets en kan wel degelijk helpen bij jonge spelers die erg veel druk ervaren. Jammer dat je daar niet voor open staat. Ik zou graag in een persoonlijk gesprek meer vertellen over wat het voor een mens kan doen.   ik denk inderdaad dat het ons goed zou doen als we voor iedere wedstrijd wat handen schudden. Het is een teken… Lees verder »

Snorro
Gast
Snorro

Absoluut eens met evert. Door mensen als the observer blijven we in dat middeleeuws gedrag hangen. Zo komen we ook meteen van die gekke boys van AZ enzo af.

UNITED
Lid
UNITED

Hoi Evert, veel succes. Ik ga er vanuit dat je Willem II met onzichtbare energie stromen kampioen gaat maken.

Frietmet
Lid

Evert, onze eigen John troost!!

Evert de Goalehouder
Gast
Evert de Goalehouder

Hoi Evert,
Nou nou, ik ben geen Jomanda of andere kwakzalver. Ik ben een positiviteitstherapeut c.q. mental coach. Dit wil puur zeggen dat ik mensen het goede laat in zien van iedere situatie en hen zo beter kan laten presteren.

Ik ken de aversie in de voetbalwereld ten aanzien van verandering en ik weet dat men grensverleggers graag wegzet als dwazen en kwakzalvers. Zodra men het echter ervaren heeft dan is men om. Ik ben er van overtuigd dat Adrie, een man die naar mijn idee open staat voor verandering, hier in mee zal gaan.

Positiviteit is als zuurstof voor de geest.
Evert

Dirruk
Gast
Dirruk

Beste Evert,

 

Misschien dat je mij dan een keer een sessie kunt geven. Ik ben benieuwd naar jouw kwaliteiten en of het jou lukt om mijn negatieve gedachtes over onze algemeen directeur te laten verdwijnen. Elke keer als ik de daden van deze man namelijk bekijk krijg ik spontaan buikpijn!!

SargentD
Lid
SargentD

Ik was bij zijn aanstelling een beetje gereserveerd, puur een nergens op gebaseerde gevoelskwestie. Maar dit interview in de nieuwe VI bevalt me wel. Is het WK nog niet klaar? smile

Nillis
Lid
Nillis

We zullen zien wink Hoop dat er maar snel een goed elftal komt te staan zodat die golflengte ons richting het linkerrijtje gaat sturen…