Koster: ‘Tijd voor thuisoverwinning’

27
1301

Willem II maakt zich op voor de wedstrijd tegen sc Heerenveen, morgen om 18.30 uur in het eigen Koning Willem II stadion. Tijdens het persmoment vrijdagmiddag keek hoofdtrainer Adrie Koster vooruit naar de ontmoeting met de huidige nummer negen in de Eredivisie.

Koster kan tegen de Friezen niet beschikken over Elmo Lieftink, Pol Llonch en Karim Coulibaly. Lieftink ontbreekt nog vanwege zijn blessure. Pol Llonch kreeg tijdens de wedstrijd tegen AZ zijn vijfde gele kaart, wat betekent dat hij één wedstrijd vanaf de tribune toe moet kijken. Coulibaly keert na het weekend weer terug in Tilburg om verder aan zijn revalidatie te werken. Over de invulling van de rol van Llonch wilde Koster niets kwijt: ‘We gaan geen slapende honden wakker maken.’

Vergelijkbaar
Willem II en SC Heerenveen ontlopen elkaar niet veel, het verschil op de ranglijst bedraagt slechts één punt. Volgens Koster zijn de twee ploegen met elkaar te vergelijken. ‘We zitten in hetzelfde schuitje. Met een zo goed als gelijkwaardige speelwijze heeft Heerenveen, net als wij, de intentie om goed voetbal te laten zien.’

Interessant
Met een plek in het linkerrijtje als inzet (mits er vanavond voor ons een positief resultaat is bij Fortuna – AZ), belooft het een interessant duel te worden. ‘Het wordt tijd dat we weer eens een thuisoverwinning boeken.’ De Tricolores-trainer is vooral benieuwd naar morgen. ‘Als wij wederom als team kunnen functioneren en op de juiste momenten druk zetten, kunnen we het elke ploeg moeilijk maken.’

Kaartverkoop
Direct online een kaart bestellen kan hier. Morgen opent het kassagebouw om 17.00 uur, de stadionreceptie en de fanshop zijn daarvoor geopend van 13.00 tot 15.00 uur. Naast kaarten voor SC Heerenveen, is het ook mogelijk om bij het kassagebouw kaarten voor de bekerwedstrijd tegen AFC aan te schaffen.

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
TilBrow@
Beheerder

Willem II maakt zich op voor de wedstrijd tegen ADO Den Haag, vrijdag om 20.00 uur in het eigen Koning Willem II stadion. Tijdens het persmoment dondermiddag keek hoofdtrainer Adrie Koster vooruit naar de ontmoeting met de huidige nummer twaalf in de Eredivisie.
Koster: ‘Tijd voor thuisoverwinning’

Peper
Gast
Peper

Tegen Ajax achter 1 op 1 en overlopen worden en de thuiswedstrijden een behoudende tactiek met rare wissels. Geen touw aan vast te knopen tot nu toe Adrie.

bj013
Gast
bj013

Wat een onsamenhangend zooitje! Ben benieuwd wat onze Joris volgend jaar weer uit zijn ‘hoge hoed’ kan toveren. Dat weten de vaste voetbal kenners hier vast wel? haha

Tricolores
Gast
Tricolores

Koster: tijd voor een andere tactiek en een keer ingrijpen als het niet loopt i.p.v. wachten tot het misgaat! Schandalige prestatie en inzet ! Dekken op 5 meter. Niet meelopen met je tegenstander. Geen duels winnen. Geen 2-de ballen winnen. SLECHT!!

Daan
Gast
Daan

Drama dit kan zo niet meer, slappe hap

Martin Coolen
Gast
Martin Coolen

Wat is er dit seizoen toch aan de hand met die thuis wedstrijden van Willem II?
Wat een lamzakken voetbal

jako
Gast
jako

Koster opzouten…wat een slappe hap weer….het is dat nak en de graafschap er helemaal niets van kunnen anders waren wij het haasje in mei…

Hans
Gast

Onder hem worden wij niet beter, hij heeft hetzelfde niveau v.DL, leuke ff oplevingen, maar echt een goede trainer die WII beter maakt, dat is hij niet, heb ik al in het begin v.d. competitie al hier vele male vermeld, wacht maar af, ik kreeg vele duimpjes omlaag, en nu nog, blijkt dat hij het ook niet op de rails krijgt. We hebben echt goede spelers, kunnen het aan, af en toe een overwinning, ooh… wat zijn wij blij, telkens denken de supporters, we staan straks in het linker rijtje, thuis overwinningen op Heerenveen en Den Haag, en nog ff… Lees verder »

Double Double UK
Gast
Double Double UK

Volledig mee eens. Trouwens heb ik nooit begrepen wat de voetbalwereld in koster ziet. Hij heeft het nergens structureel goed gedaan. Vandaag ook weer tactisch onbenul. Wissel je Akkaynak (een van de betere spelers + verdedigend middenvelder) laat je 2 buitenspelers staan die niet mee verdedigen en alleen bij wind mee thuis geven. Neemt overigens niet weg dat de grootste idioot van ds avond natuurlijk Freek Heerkens is. Hij heeft hoogstpersoonlijk deze wedstrijd weggegeven.

Double Double UK
Gast
Double Double UK

Als nu nog iemand durft te beweren dat Koster voor aantrekkelijk voetbal staat, dan is hij niet goed bij zijn hoofd. Met uitzondering van de wedstrijd tegen Heracles is het geen millimeter leuker om naar te kijken dan onder van der looi. Zwaar gefrustreerd over wat Willem II dit seizoen thuis laat zien. Iedere keer enorme teleurstelling. Ik mag alleen hopen dat Akkaynak weer een kans krijgt in de basis. Zou zonde zijn als Willem II weer een topvoetballer laat verpieteren

Keesg
Gast
Keesg

Het komt goed. Ik las de opstelling in het BD. Tweemaal Dankerlui in de opstelling!

Snorro
Gast
Snorro

Adrie, doe ons een plezier en ga niet vol op de aanval zoals Utrecht en Vitesse. Gewoon laten komen en in het mes laten lopen. Dat kunnen we momenteel het beste. Als je dan een voorsprong hebt is het erop en erover.

SargentD
Gast
SargentD

Vol op de aanval tegen Utrecht en Vitesse?? Wij hebben blijkbaar echt hele andere wedstrijden gezien…

Snorro
Gast
Snorro

Niet zo cynisch aub… volgens mij probeerden ze beide wedstrijden de aanval te kiezen. Zij het zonder enig succes. Gewoon hetzelfde spelen als tegen Az

Robby
Gast
Robby

En jij vond dat we tegen AZ niet dat we in het begin vol op de aanval speelde?

Rene
Gast
Rene

Nope. Als je begint met Dankerlui op rechtsbuiten en met Anita enLlonch op het middenveld en ook nog met Meissner en Heerkens achterin, terwijl je Ozbiliz, Croux, Akkaynak en Peters op de bank hebt, dan speel je niet vol op de aanval. Punt.

Snorro
Gast
Snorro

Inderdaad dank René!

SargentD
Gast
SargentD

Het grootste probleem van de laatste wedstrijden is misschien nog wel het hinken op twee gedachten. Niet alles op de verdediging, maar zeker ook niet alles op de aanval. De wedstrijd tegen AZ uitgezonderd. Daar is wel voor de verdediging gekozen en dat vond ik zelfs best te billijken. Maar zeker thuis hoort Willem II gewoon vol op de aanval te spelen. En ik ben ervan overtuigd dat als we die keuze durven te maken, dat we thuis meer gaan winnen dan dat we verliezen. En we zijn met zijn allen toch niet vergeten waar de #ErwinOut actie over ging… Lees verder »

Zekur
Gast
Zekur

Sam Lammers en Arber Zenelli doen misschien niet mee lees ik. Dan moet je ze toch kunnen oprollen die Friezen. Jammer dat Lieftink er niet bij is. Leek me wel wat voor hem, keihard bikkelen in de regen en die Kobayashi diep onder het gras stoppen.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Ben benieuwd morgen. Gaat weer lastig wórden de doelpunten zullen weer van Sol moeten komen naar alle waarschijnlijkheid. Waar we vorigjaar Ogbeche en Rienstra nog hadden die buiten Sol nog regelmatig het net vonden en daarvóór falkenburg nog. Is nu alleen Sol tot op heden. Het is goud wapen Sol. Maar ook kwetsbaar als hij uit vorm raakt of geblesseerd raakt.

Sprang
Lid
Sprang

Onzin. Tuurlijk scoort Sol veel. De rest van het team heeft gewoon 11x gescoord. Bij veel teams is dat minder. De onderste 5 teams hebben bijvoorbeeld max 16x gescoord in totaal. Een de graafschap pas 12x. Tuurlijk is sol heel belangrijk. Maar er zijn ook anderen die scoren.

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

Zo jij begint ook goed aan je wknd!

Frankwie
Gast
Frankwie

Hoeveel heeft Avdijaj er al gemaakt?

frankwie
Gast
frankwie

Ik denk zomaar ineens dat-ie Heerkens naar het middenveld schuift en Peters laat spelen.

Sooike
Gast
Sooike

Ook dat zou weer lomp zijn! Wat heeft heerkens nu weer op het middenveld te zoeken? Kan echt niet.
Ik hoop gewoon op özbiliz en alkaynak

Frietmet
Lid
Frietmet

We spelen thuis he tegen een team dat slechter in vorm is dan ons, veel personele problemen heeft. Meteen erop klappen en Akkaynak op middenveld voor creativiteit. Als die jongen zich ontwikkeld heb je weer goud in handen.

Als Peters fit is, Heerkens naar de bank of rechtsback, en Lewis rechtsbuiten… er van uitgaande dat anders Dankerlui speelt.