Koster: ‘Leren wedstrijden op slot te gooien’

1
850

Zondagmiddag gaat Willem II op bezoek bij promovendus De Graafschap. Tijdens het persmoment vrijdagmiddag maakte trainer Adrie Koster alvast bekend dat Timon Wellenreuther in Doetinchem terugkeert onder de lat. 

Koster kan tegen de huidige nummer 16 nog altijd niet beschikken over de langer afwezigen Dimitris Kolovos, Karim Coulibaly en Jordens Peters. Ook de met hamstringklachten kampende Aras Özbiliz is niet van de partij. James McGarry is dat wel en zóu Diego Palacios kunnen vervangen, wiens inzetbaarheid tegen de Superboeren twijfelachtig is. ‘Diego heeft last van zijn voet. We zullen zaterdag moeten bekijken hoe het gaat, maar ik heb goede hoop’, aldus Koster.

Keepersstrijd
Op de vraag wie zondag het Tilburgse doel verdedigt, antwoordde Koster: ‘Wellenreuther staat zondag weer onder de lat. Branderhorst is nog niet op het niveau dat voor competitiewedstrijden nodig is. Daar is hij het zelf overigens mee eens. We zien dat hij er lange tijd uit is geweest en nog een stapje moet maken.’

Focus
Met twee keer winst, twee keer verlies en twee gelijke spelen, staat Willem II op een keurige achtste plaats. ‘We hebben een goede competitiestart gemaakt. De spelers zijn tijdens zowel wedstrijden als trainingen gretig. Dat is prettig om mee te werken.’ Volgens Koster zijn er wel nog wat verbeterpunten. ‘Het team moet leren om krachten te doseren en wedstrijden eerder in het slot te gooien. Als je op de juiste momenten wat gas terugneemt en op balbezit gaat spelen, komen er vanzelf ruimtes die je kan benutten.’

Derde volle uitvak oprij
Na Sittard en Volendam worden de Tricolores ook in Doetinchem weer gesteund door een vol uitvak. Dit keer gevuld met 550 supporters.

1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments