Koster: ‘Je moet weten wanneer je je op wedstrijd moet focussen’

4
689
Adri Koster

Willem II keerde vrijdag terug van het trainingskamp in Marbella. De nummer twaalf van de Eredivisie bereidt zich voor op de thuiswedstrijd van volgende week zondag tegen NAC Breda en trainer Adrie Koster geeft in De Telegraaf aan dat hij de teugels niet heeft ‘aangetrokken’ na het vorige incident

De spelers Donis Avdijaj, Thomas Meissner, Atakan Akkaynak en Timon Willonreuther werden geschorst voor het duel met FC Emmen. Ze hadden tot diep in de nacht op een hotelkamer gekaart en zouden erg luidruchtig zijn geweest. Koster besloot daarop om het viertal op de tribune te zetten. Er is nu een ‘streep’ gezet onder het gebeurde, zo vertelt de oefenmeester in het interview.

“We vinden dat je je op een bepaalde manier moet voorbereiden op een wedstrijd. Dat hebben we duidelijk aangegeven en daarmee is voor mij de kous af.” Extra ‘wachtrondes’ heeft Koster dan ook niet gelopen: “Schei uit zeg. We hebben duidelijke regels en het is niet zo dat ik nu als een politie-agentje moest gaan rondlopen. Dat was niet aan de orde.”

Volgens Koster is er wel degelijk ruimte voor ‘ontspanning’: “Ik ging ook één dag in de week lekker op stap. Maar je moet wel weten wanneer dat wel en niet kan. Ook mijn spelers mogen een uitlaatklep hebben, maar je moet ook weten wanneer je je moet focussen op een wedstrijd.”

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Dre
Gast
Dre

Het is me allemaal gescheten wat die spelers hebben uitgespookt. 3 punten tegen die over het paard getilde keuteldeukers uit Bavel of Etten met hopelijk een hattrick van ons Fraaanske. Dat begrijpen die spelers hopelijk ook.

Robby
Gast
Robby

Oude Koeien. Zaak was voor de kerst al afgehandeld get over it

Ledzep
Gast
Ledzep

Zal me allemaal een worst wezen als we tegen de nichtjes maar 3 punten pakken en in de thuiswedstrijden attractief voetbal zien wat regelmatig punten oplevert

wil
Gast
wil

Juist verwoord Adrie