Koster: ‘Het is een pittige week geweest’

17
3150
Bron: Toin Damen

Het is nog maar de vraag of trainer Adrie Koster zondag kan beschikken over Bart Nieuwkoop, Pol Llonch en Vangelis Pavlidis. Het trio hield aan de bekerwedstrijd tegen SC Heerenveen klachten over. Na de vrijdagmiddag- en zaterdagochtendtrainingen verwacht Koster een beter beeld te hebben van de selectie waarmee PEC Zwolle zondag bestreden wordt. 

‘Het is tot op heden een pittige week geweest’, doelde Koster op de midweekse bekerwedstrijd, waarna de Tricolores pas diep in de nacht terugkeerden in Tilburg. De late terugkeer was ook de reden dat de vrijdagtraining naar de middag verplaatst werd. Ondanks het ietwat aangepaste schema en de snel naderende wedstrijd tegen PEC Zwolle, verwacht Koster dat zijn elftal er zondag gewoon staat. ‘Ik zoek niet graag naar excuses. Zondag willen we in eigen huis van PEC winnen. Het is aan ons als staf om binnen de tijd die we hebben het team klaar te stomen voor deze wedstrijd.’

Uitgeschakeld
Uitschakeling in het bekertoernooi wordt door menig trainer als een voordeel voor de competitie gezien. Meer rust, minder fysieke klachten. Koster is het daar niet mee eens. ‘Zolang je mee kunt draaien in het bekertoernooi, geeft dat ook veel positieve energie. We weten na vorig seizoen wat het bereiken van de finale teweeg kan brengen. Het is jammer dat we die finale dit jaar niet zullen spelen.’

PEC
Tegen PEC Zwolle opende Willem II op 2 augustus vorig jaar de competitie. In Zwolle werd het 1-3. Koster: ‘Ik verwacht nu een ander soort wedstrijd. Stegeman heeft de speelstijl van Zwolle namelijk aangepast, waardoor ze bij het balbezit van de tegenstander als het ware met vijf verdedigers spelen. We zullen daar op de juiste manier mee om moeten gaan en vol gas geven om de punten te pakken.’

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
vakkieB
Lid
vakkieB

@Voetbalkenner, je slaat de plank volledig mis. Het gaat in de reactie Dirruk niet om het verlies in H’veen, maar hij reageert op een artikel in het BD. Al eerder is gebleken dat het bij Willem II intern niet helemaal koek en ei is. Maar waarom laat men dit zo lang door sudderen? Dat moddergooien en beschadigen moet onderhand is afgelopen zijn als dit inderdaad klopt. Ik kan niet beoordelen of e.e.a. waar is wat ik lees. Tilburgse editie van het BD heb ik niet. Ik lees wat ik op Tilbo tegenkom, en dat is niet fraai. Zoals ik al… Lees verder »

Dirruk
Lid
Dirruk

En dan zit je ondanks de nederlaag van afgelopen woensdag lekker in de positieve Willem ll flow, en lees je in het BD dat er nog steeds mensen met modder gooien en anderen beschadigen. Intern is het inderdaad nog steeds onrustig, maar dat komt vooral doordat sommige mensen het niet kunnen hebben dat hun rol uitgespeeld is. “De Bossche ondernemer” is een slechte verliezer en zijn kamp blijft maar huilen en leugens vertellen om hun gelijk te halen. Dat Paul Gerritse onder vuur ligt klopt, maar volgens mij staat er ook dat de nieuwe algemeen directeur Martin van Geel dit… Lees verder »

Voetbalkenner
Lid
Voetbalkenner

Het gaat goed met de club, zeker resultaten. We horen Dirruk niet of nauwelijks. Één wedstrijd hebben we pech… en Dirruk gaat weer onrust stoken. Zou jij dat zelf doorhebben?!?!

Frankwie
Gast
Frankwie

Ha voetbalkenner, Dirruk reageert niet op het verlies in de beker, maar op het artikel van vandaag in het BD. Op dat artikel geeft Dirruk nuanceringen.
Ik vind Dirruk niet altijd genuanceerd, maar bovenstaand bericht is tamelijk subtiel en uit het hart. Hulde voor Dirruk dus.

Ome Joop
Lid
Ome Joop

Jou horen we hier ook nooit, behalve nu Dirruk iets schrijft wat jou schijnbaar niet past. Heel vaak heeft Dirruk het bij het goede eind en idd altijd voor het clubbelang. Wat is jou belang “voetbalkenner” ?????

Dasvedaniya !

Dundieje
Gast
Dundieje

Die Paul Gerritse handelt teveel in en voor eigen belang. Wanneer het hem uitkomt en het in zijn voordeel zou zijn dat die de publiekelijke discussie gaat opzoeken dat doet hij dat gewoon. Maar in deze ‘interne’ joppen discussie zijn er zo alleen maar verliezers.

braambos
Lid
braambos

Persoonlijk ben ik wel blij met gerry vink, ik hoop dat hij gewoon blijft of heb ik iets gemist

Dirruk
Lid
Dirruk

@braambos,

Wat we persoonlijk vinden is niet belangrijk. Het gaat alleen maar om het clubbelang en al het andere is van ondergeschikt belang.

Cards
Lid
Cards

niet dat je veel aan 5 verdedigers hebt als Mike em der met een boogje in legt vanaf 25 meter of als de splijtende passes van Jordens aan gaan komen. Je kan er ook zo weinig mee als je wilt aanvallen. pec is brandhout en gaat op het middenveld hard verliezen van onze krijgers die altijd 120% geven. En dan komt de steun van de tribunes daar ook nog eens bij….!

UNITED
Lid
UNITED

Zonder pavlidis tegen 5 verdedigers heb ik er een hard hoofd in. Ik denk dat we moeten hopen op vrije trappen, corners en afstandschoten voor een doelpuntje.

Carlos Cojones
Lid
Carlos Cojones

Gewoon 90 min lang over dat veld jagen. Om 14.30 bij de strot grijpen en om 16.20 loslaten.

Willem Colores
Lid
Willem Colores

Ik ben bang dat het een moeilijke wedstrijd gaat worden…… MAAR we zijn Tilburg smile

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ Willem Colores

Lastig gaat gaat het waarschijnlijk worden ja makkelijke wedstrijden bestaan niet. Alleen sparta thuis beker en competitie waren we un club 90 min de baas en wonnen we echt overtuigd De rest van de wedstrijden hebben vaak periodes dat ook onder druk staan of een mindere faze hebben.

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

Makkelijke wedstrijden bestaan niet;zeker niet nu er rekening met ons gehouden wordt en tegenstanders zich gaan ingraven!Maar bang…..?Wij zijn voor niemand bang!

Moker
Lid
Moker

Goede inhoudelijke reden idd 😂