MATCHDAY: Willem II op jacht naar drie punten

26
4966
Bron: Toin Damen

Willem II kan in de wedstrijd tegen Fortuna Sittard weer beschikken over Vangelis Pavlidis. De spits trainde deze week weer mee en is door trainer Adrie Koster in de wedstrijdselectie opgenomen.

Dat geldt ook voor Justin Ogenia. De verdediger moest de wedstrijden in de voorbereiding en de eerste twee competitiewedstrijden geblesseerd toekijken, maar zit in Sittard op de bank. Michael Woud is de enige afwezige. ‘Al traint hij hard en gaat het de goede kant op.’

Fortuna
Fortuna Sittard, momenteel de nummer 13 van de Eredivisie, haalde uit de eerste twee wedstrijden één punt. Dat ene punt werd vorig weekend ternauwernood in de wacht gesleept. Thuis tegen Heracles werd een omstreden strafschop door Mark Diemers in de 96e minuut verzilverd. In de eerste wedstrijd tegen AZ hielden de Limburgers lang stand, maar werd het na de rust qua doelpunten een walk-over: 4-0.

Zoekende ploeg
Koster: ‘Fortuna is in mijn ogen een ploeg die nog zoekende is naar een speelstijl. Ze hebben veel veranderingen ondergaan deze zomer, dus is het logisch dat het team nog in ontwikkeling is. Maar dat betekent niet dat wij daar zomaar winnen. Fortuna heeft het afgelopen seizoen naar behoren gedaan, is er rechtstreeks ingebleven en heeft soms vriend en vijand verrast, zoals die zege in De Kuip.’

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
jbj.ot
Lid
jbj.ot

Vandaag gaan we onze jongens naar de overwinning schreeuwen !

COME ON WILLEM II 🇳🇱❤🇳🇱💪👊

TW013x
Lid
TW013x

Hoop niet op scenario dat Fortuna inzakt en dat Koster dat niet had aan zien komen. Zijn momenteel gevaarlijkst met ruimte achter verdediging tegenstander met creatieve en explosieve voorhoede die we nu hebben. Verwacht daar stiekem best veel van dit seizoen, zeker met nog twee goede middenvelders als versterking erbij.

Relativist
Lid
Relativist

Juist, dát. Met het middenveld moet je druk naar voren kunnen zetten.

Carlos Cojones
Lid
Carlos Cojones

Ga er maar gewoon vanuit dat Fortuna zich thuis verplicht voelt om tegen ons het spel te maken. Dit zullen ze hooguit niet doen tegen de top 5.

Die voelen ook wel dat ze punten moeten pakken. 1 uit 3 is niet denderend voor een ploeg die zich opnieuw moet handhaven.

dn Baaierd
Lid

Als ze met dezelfde 11 en instelling als tegen Zwolle beginnen. Moeten er gewoon 3 punten terug mee naar Tilburg. Misschien Dankerlui op LB ipv Heerkens maar dat zou dan toch ook maar de enigste wissel zijn.

@win
Lid
@win

Waarom zou je Heerkens eruit halen? Is geen linksback maar dat is Dankerlui ook niet. En Freek heeft het naar behoren gedaan.

Carlos Cojones
Lid
Carlos Cojones

Beste Edwin. Dat is natuurlijk niet helemaal waar. Omdat Freek stijf rechts is had hij steeds zoveel balcontacten nodig op links zodat de enige optie was om terug te spelen omdat direct werd doorgedekt. En die ene keer dat hij indribbelde zag je meteen dat ie geen idee had wat hij moest doen met de bal. Misschien dat hij tegen Fortuna beter uit de verf komt, maar ik zou er niet meer aan beginnen. Zet Queiros daar maar neer!

Plugske
Lid
Plugske

Mee eens, ondanks dat ik Freek hoog heb zitten vanwege zijn strijdlust en passie zou ik ook graag Queiros op de linksback positie zien. Köhlert zal dan ook beter uit de verf komen aangezien hij dan de combinatie aan kan gaan met iemand die eroverheen kan en met links kan passen/voorzetten.

dn Baaierd
Lid

Het enige waarom ze die zouden wisselen is omdat Dankerlui met zijn snelheid zijn fout nog zou kunnen herstellen.

Wally58
Lid
Wally58

Hij zegt dat omdat bij Koster en Vink Dankerlui er altijd in staat !!

xTilburgx
Gast
xTilburgx

En Queiros dan???

Relativist
Lid
Relativist

Wel ja, Dankerlui is al rechtsachter, rechtshalf, rechterspits, verdedigende centrale middenvelder geweest. Zet ‘m dan ook maar een keer als joker op linksachter in. En dan achteraf zeiken dat hij het niet goed gedaan heeft?

sooike1973
Lid
sooike1973

Dankerlui kan er idd niks aan doen..Die wordt in mij ogen misbruikt en wordt hier echt niet beter van.
Maar ik sta er niet meer van te kijken als koster hem zelfs als keeper inzet mocht Timon geblesseerd raken

Henkie013
Lid
Henkie013

Dankerlui kan er in zoverre niets aan doen, dat wanneer hij zich op een positie als basisspeler bewezen zou hebben, hij niet als joker gebruikt zou worden. Hetzelfde geldt voor Heerkens. Op elke positie is een betere spelers voorhanden, maar bij gebrek aan een geschikte back-up door een te smalle selectie worden deze spelers op een voor hen vreemde positie gezet wanneer er een speler geblesseerd of geschorst is. Verlies tegen Vitesse mag je incalculeren, maar het verzet was zeker voor in een thuiswedstrijd, wel heel erg matig. Als je een linkerrijtjeclub wilt worden, moet je elke tegenstander buiten PSV,… Lees verder »

Goalen makuh
Gast
Goalen makuh

Misschien is assistent trainer een mooie rol voor damil?

Relativist
Lid
Relativist

Daar hoeft Timon niet eens geblesseerd voor re raken … wink

Lelystad Tricolore
Lid
Lelystad Tricolore

Ze zoeken tenminste geen 3 of 4 geen spelers! razz razz razz

schrobbelaer
Lid
schrobbelaer

Ow jawel.hoor

@win
Lid
@win

Nee, eerder zes.

OT-013
Lid
OT-013

Als we spelen zoals tegen Pec dan moeten we gewoon kunnen winnen daar. Geen gekke dingen doen (zoals vorig seizoen…) en snel zijn in de omschakeling.
Met een beetje geluk kunnen we Zuiderwijk dan nog laten spelen de laatste 20 min. Pavlidis zal nog geen hele wedstrijd spelen denk ik.

Relativist
Lid
Relativist

Maar als ze spelen als tegen Vitesse …

sooike1973
Lid
sooike1973

Tegen Vitesse was je kansloos zonder spits en dankerlui op 10. Gewoon een blunder van koster/vink

Relativist
Lid
Relativist

Niet één spits was daar bereikbaar geweest met dit middenveld. Al hadden ze nog twee dagen gevoetbald.
Dat was overigens ook de verdienste van de tegenstander.

schrobbelaer
Lid
schrobbelaer

Heb je zwolle vamdaag zien spelen tegen vitesse…..kansloos gewoon en dat MET een spits

Verliezen van dit vitesse is geen schande. Wat hebben die een goede ploeg zeg. Die doen mee voor de top 4/5 dit jaar

Robby
Lid
Robby

Ik denk zelfs dat ze voor plek 3 kunnen gaan.

9jan
Lid
9jan

Ja, ik heb Vitesse gezien, die schoppen naar alles wat beweegt. 10 stevige overtredingen 1 gele kaart Pec 5 stevige overtredingen 3 gele kaarten. Gingen tegen Willem II er ook een aantal keren flink tegenaan.