Koster: ‘Belangrijke en open wedstrijd’

33
1455

Willem II bereidt zich voor op de tweede vrijdagavondwedstrijd van dit seizoen, in Zwolle tegen PEC. Tijdens het persmoment donderdag blikte hoofdtrainer Adrie Koster vooruit op de wedstrijd tegen de huidige nummer dertien van de Eredivisie.

Naast de langer geblesseerde Karim Coulibaly, kan Koster morgen ook nog niet beschikken over Aras Özbiliz en Mattijs Branderhorst. Atakan Akkaynak is weer fit en zit evenals Jordens Peters weer bij de wedstrijdselectie.

Tijd voor overwinning
Voor de laatste competitiezege van de Tricolores, moeten we helaas terug naar eind augustus.
Volgens Koster is Willem II sindsdien enkele keren wel dichtbij een volgende overwinning geweest. ‘Maar we hebben het een paar wedstrijden ook niet volledig in eigen hand gehad. Al zijn er ook momenten geweest dat we onnodig de fout in zijn gegaan. We moeten vaker laten zien daarvan geleerd te hebben.’

Verrassing geprobeerd
Afgelopen weekend probeerde Koster met een afwijkende formatie tegenstander Ajax te verrassen. ‘De speelwijze in Amsterdam was een uitzondering op hoe we gewend zijn te spelen. Het kwaliteitsverschil met Ajax was op voorhand groot, dus probeer je ze te verrassen. Dat pakte helaas niet uit zoals we dat gehoopt hadden.’ Kort na die wedstrijd kwam AFC als volgende bekertegenstander uit de koker. ‘Daarover ben ik niet ontevreden. We hadden het slechter kunnen treffen’, aldus Koster.

Wisselvallig PEC
Dan naar de tegenstander van vrijdag. Koster ziet in PEC een ploeg die al jaren een herkenbare filosofie en speelstijl heeft. ‘PEC heeft een goed voetballende ploeg. Ze hebben een moeilijke start gehad, maar hebben daarna de draad weer enigszins opgepakt. Echter vind ik ze ook nog vaak wisselvallig.’ Op de ranglijst zijn de verschillende tussen de Zwollenaren en Tilburgers klein. PEC heeft één punt meer en staat daardoor één plek hoger. ‘Voor beide ploegen is dit een belangrijke pot, daardoor verwacht ik een open wedstrijd.’

Vol uitvak
De aftrap vrijdag in Zwolle is vrijdag om 20.00 uur. Het uitvak is met 500 meereizende supporters wederom uitverkocht. De wedstrijd is live te zien op FOX Sports 1 en ook te volgen via ons live Twitter-verslag.

33 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments