Koster: ‘Belangrijke en open wedstrijd’

34
1433

Willem II bereidt zich voor op de tweede vrijdagavondwedstrijd van dit seizoen, in Zwolle tegen PEC. Tijdens het persmoment donderdag blikte hoofdtrainer Adrie Koster vooruit op de wedstrijd tegen de huidige nummer dertien van de Eredivisie.

Naast de langer geblesseerde Karim Coulibaly, kan Koster morgen ook nog niet beschikken over Aras Özbiliz en Mattijs Branderhorst. Atakan Akkaynak is weer fit en zit evenals Jordens Peters weer bij de wedstrijdselectie.

Tijd voor overwinning
Voor de laatste competitiezege van de Tricolores, moeten we helaas terug naar eind augustus.
Volgens Koster is Willem II sindsdien enkele keren wel dichtbij een volgende overwinning geweest. ‘Maar we hebben het een paar wedstrijden ook niet volledig in eigen hand gehad. Al zijn er ook momenten geweest dat we onnodig de fout in zijn gegaan. We moeten vaker laten zien daarvan geleerd te hebben.’

Verrassing geprobeerd
Afgelopen weekend probeerde Koster met een afwijkende formatie tegenstander Ajax te verrassen. ‘De speelwijze in Amsterdam was een uitzondering op hoe we gewend zijn te spelen. Het kwaliteitsverschil met Ajax was op voorhand groot, dus probeer je ze te verrassen. Dat pakte helaas niet uit zoals we dat gehoopt hadden.’ Kort na die wedstrijd kwam AFC als volgende bekertegenstander uit de koker. ‘Daarover ben ik niet ontevreden. We hadden het slechter kunnen treffen’, aldus Koster.

Wisselvallig PEC
Dan naar de tegenstander van vrijdag. Koster ziet in PEC een ploeg die al jaren een herkenbare filosofie en speelstijl heeft. ‘PEC heeft een goed voetballende ploeg. Ze hebben een moeilijke start gehad, maar hebben daarna de draad weer enigszins opgepakt. Echter vind ik ze ook nog vaak wisselvallig.’ Op de ranglijst zijn de verschillende tussen de Zwollenaren en Tilburgers klein. PEC heeft één punt meer en staat daardoor één plek hoger. ‘Voor beide ploegen is dit een belangrijke pot, daardoor verwacht ik een open wedstrijd.’

Vol uitvak
De aftrap vrijdag in Zwolle is vrijdag om 20.00 uur. Het uitvak is met 500 meereizende supporters wederom uitverkocht. De wedstrijd is live te zien op FOX Sports 1 en ook te volgen via ons live Twitter-verslag.

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
SargentD
Lid
SargentD

Beetje tot rust gekomen weer met mijn bliskke in mijn hand. Maar ik snap er echt geen reet van. Tot en met de 4-4 bij Fortuna was iedereen hier in Tilburg gewoon blij en tevreden volgens mij. Ja, we kregen veel doelpunten tegen, maar maakten er zelf ook veel en volgens mij had iedereen er alle vertrouwen in dat het allemaal wel goed zou komen. En dat we in ieder geval lekkere wedstrijden zagen. Waarom dan na die wedstrijd toch ineens wat voorzichtiger worden? Ik snap dat echt niet. Als we vandaag gewoon met lef hadden gevoetbald, dan hadden we… Lees verder »

SargentD
Lid
SargentD

Blij met de drie punten. Maar ondanks, en zeker niet dankzij de tactiek. Gelukkig had Zwolle niet de kwaliteit om het af te straffen, maar wat een enorm laf voetbal bij balbezit van Zwolle, bah!

Peerke
Gast
Peerke

Zat eraan te komen. Laf naar achter lopen ga s voetballen man.

Bart S
Lid
Bart S

Koster…grijp nu in !!! Veel te defensief nu..alleen maar terug uit lopen !! Zelf gaan voetballen en 0 3 makwn voor het te laat is !

Snorro
Lid
Snorro

Haha die mcgarry ook. Wie heeft daar een positief advies op gegeven?😂😂

Rene
Gast
Rene

Redelijke eerste helft. Heel af en toe zag je wat van de schwung uit de eerste wedstrijden (vooral aan onze linkerkant was het soms echt genieten). Wel jammer dat we na de 0 – 2 vooral zijn gaan verdedigen. Maar ergens wel begrijpelijk als je al zo lang niet gewonnen hebt.

O, en ik heb helemaal geen hekel aan Dankerlui hoor. Prima speler. Maar niet voor rechtsvoor. Dat vind ik nog steeds, ondanks dat hij a) gescoord heeft en b) met een mooi balletje de voor-assist voor de tweede gaf.

Chouffer
Lid
Chouffer

ps. zojuist 0-1 door………….juist. smile

vak-a
Lid
vak-a

Haha, laat de voeten ( kop) spreken.

Rene
Gast
Rene

Kut-Koster flikker op met die kut-Dankerlui! Ben nou al weer chagrijnig verdomme.

vak-a
Lid
vak-a

Zet Croux maar in de verkoop en probeer volgende week een keer Heerkens of Peeters of Meisner rechtsbuiten!!!! Wat een aanfluiting. Zet er gewoon een aanvaller neer.

Chouffer
Lid
Chouffer

@Rene. Je zal als Dankerlui zijnde uit betrokkenheid bij de supporters, deze site maar eens bezoeken en dan jouw bericht lezen. Fijn voor zo’n jongen die nooit zeurt en klaagt, altijd inzet toont maar die helaas niet zo voetbal-begaafd is als zijn teamgenoten en die door Koster op deze plek wordt gezet. Lekker motiverend hoor.

Rene
Gast
Rene

Hahahaha. Die kut-Dankerlui zet mij meteen op m’ n plek. Ik had hem veel eerder moeten uitschelden als hij daardoor gaat scoren :).
Prachtige pass van Meissner trouwens.

Chouffer
Lid
Chouffer

Whahahaha. zo is het.

Snorro
Lid
Snorro

René pleur op, negatieve joekel!

Rene
Gast
Rene

Kunt zeggen wat je wilt, Snorro, maar je roept die 1 – 2 weer helemaal over jezelf af. Vooral zo door blijven gaan, dan verliezen we nog ook. Ik zie het eerder 2 – 2 worden dan 1 – 3. En dat was volstrekt onnodig.

Rene
Gast
Rene

Wacht, ik zie een patroon. Iedere keer als ik iets chagrijnigs schrijf, dan scoren wij. Kijken of het nog een keer lukt: wat staan wij toch godverdomme kut te voetballen zeg, met dat geverdedig. En dan ook nog Lewis eruit. Bahbah.

Snorro
Lid
Snorro

Prima… maar staat los van dankerlui.

king90
Lid
king90

Ook grappig dat Koster verkondigde alleen spelers op de bank te zetten tijdens een wedstrijd die aanspraak maken om in te vallen. Nu zet hij er toch echt 9 op de bank ipv 6.

Zo consequent is hij dus niet.

Was hij dat maar niet haha, dan had hij een keer een buitenspeler opgesteld.

Sooike
Gast
Sooike

Begin die koster echt helemaal beu te worden!! Die eigenwijze Zeeuw heeft ons al tig punten gekost met zijn briljante vindingen en hij blijft ook vandaag stug doorgaan. Dankerlui op rechtsbuiten… Als hij na 3 mislukkingen op rechts echt niks beters kan verzinnen dan is dit geen eredivisiewaardige coach meer.. Kan beter net pensioen

Beffrey28
Lid
Beffrey28

En als we vandaag winnen is het zeker ondanks Koster en niet dankzij hem…

SargentD
Lid
SargentD

Als we zo terug uit blijven lopen wel ja. Waarom in hemelsnaam?

Zekur
Lid
Zekur

Heeft Koster een stiekeme relatie met Dankerlui of zo? Zet die f….in Croux gewoon rechtsbuiten. Vertrouwen bij Croux onder nul, die hoef je dan dus ook niet meer op de bank te zetten. Vind je het gek dat hij niet meer presteert.

king90
Lid
king90

Manmanman meen je dat? Weer die Dankerlui op rechtsbuiten… wat een droplul.

keesg
Lid
keesg

Als we vanaf het begin in de sterkste opstelling hadden gespeeld was de opdracht eenvoudiger geweest. Bij verlies kun je zomaar onderaan staan. Hopelijk komt hij weer niet met een fantasiespits op de proppen. Als je alle spitsen vertrouwen geeft dan kun je tegen elke team om de winst spelen. Sol zal en moet zijn kansen van de zijkant krijgen. Jammer maar het lijkt wel dat trainers gehersenspoeld worden als ze het terrein van ons clubje betreden.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Zal onze blonde vriendin ook weer aanwezig zijn net als vorig jaar?😉

Opa Henk
Lid
Opa Henk

Ze zullen in ieder geval met meer passie en beleving moeten beginnen aan deze wedstrijd. Hoop dat Kolovos ook weer fit raakt. Wat ik van hem gezien heb op filmpjes op YouTube kan hij toch ook wel ballen.

roemir
Lid
roemir

Zonder Ōzbilic nog niet gewonnen, jammer dat hij er nog steeds niet bij is. Met hem erbij zou dit team moeilijker te verdedigen zijn. Nu moet de aanvoer teveel van alleen Advijaj en Crouwley komen, dat weet inmiddels elke tegenstander. Toch zal het echt weer eens moeten om de winst binnen te trekken, gezien de stand op de ranglijst. Gas erop!

Tricolores Forever
Lid
Tricolores Forever

Iemand enig idee of d’n Beitel vanavond open is?

wil
Lid
wil

Goale maoke !!!

Briegel
Lid
Briegel

Ik zou Akkaynak graag weer terugzien. Grote inzet, gecombineerd met fijne techniek, creativiteit en veel drive naar voren. Echt een diamantje

Tilboforlife
Lid
Tilboforlife

Ik hoop dat Koster eindelijk ook gaat leren. Dat hij inziet dat hij gewoon moet gaan spelen met een rechtspoot op rechtsbuiten en een linkspoot op linksbuiten. Dus Avdijai naar rechts en dan maar McGarry op links. Alleen op deze manier maak je het beste gebruik van een topspits als Sol!! Verder gewoon 4-3-3 met een middenveld van Anita, Crowley en Llonch. Achterin van rechts naar links Lewis, Meisner, Peeters en Palacios.

JangaGoalemoake
Lid
JangaGoalemoake

Ben het vrijwel helemaal met je eens. Alleen zou ik dan toch is proberen te beginnen met Kolovos i.p.v. McGarry. Oke, hij heeft nog niet genoeg wedstrijdritme, desnoods haal je hem er na een uur af als hij zich kapot heeft gewerkt. Dan kan een (denk ik) kwalitatief mindere McGarry gebruik maken van een evt. uitgeputte back. Daarnaast kan je wellicht positie wisselingen doen met Crowley, Kolovos en zelfs Avdidjaj. Het moet een keer gaan gebeuren nu. Hoor toch hier en daar wel eens wat dat die Kolovos, indien fit, echt een hele goed voetballer is. Afgelopen weken gezien dat… Lees verder »

TTB
Lid
TTB

Hele belangrijke pot dit. Nog maar 3 punten voorsprong op de nummer 18. Behalve voor de ranglijst is het voor de moraal ook lekker om weer eens 3 punten te pakken. Hopelijk een 4-3-3 met een buitenspeler/aanvaller op rechtsbuiten.

Lekker gassen en gewoon voetballen. Met de steun van het uitvak moet het goedkomen morgen.

vak-a
Lid
vak-a

Idd tijd voor 3 punten. Gas erop morgen.