Koster: ‘Ajax en PSV steken met kop en schouders boven rest uit’

6
1007
Bron: Toin Damen

Willem II bereidt zich voor op de uitwedstrijd van aanstaande zaterdag tegen Ajax. Tijdens het persmoment vrijdagmiddag blikte hoofdtrainer Adrie Koster vooruit op de wedstrijd tegen de huidige nummer twee van de Eredivisie.

Na het bereiken van de volgende ronde in het bekertoernooi, is er weinig tijd voor Willem II om zich op te maken voor de wedstrijd in Amsterdam. Vanuit de ziekenboeg was er gelukkig goed nieuws te melden. Dimitris Kolovos en Fernando Lewis zijn beide weer fit en maken zaterdag deel uit van de wedstrijdselectie. Naast de langer geblesseerde Karim Coulibaly, kan Koster morgen ook nog niet beschikken over Atakan Akkaynak en Aras Özbiliz. Jordens Peters zit ook bij de selectie.

Topclub
Volgens Koster is Ajax ten opzichte van vorig seizoen vooruit gegaan. ‘Ajax heeft in mijn ogen een nóg beter team dan vorig jaar. Ze hebben een sterk collectief met op elke linie uitstekende spelers.’ Dat de Amsterdammers een goed team hebben, is volgens de Tricolores-trainer ook duidelijk zichtbaar in de resultaten. ‘Als je kijkt naar de speelwijzen en ranglijst, steken Ajax en PSV er met kop en schouders bovenuit.’

Weerstand bieden
Dat Ajax een moeilijk te kloppen en gevaarlijke tegenstander is, betekent niet dat Koster zijn ploeg kansloos schat in Amsterdam. ‘Als wij op voorhand afreizen met het idee dat er niks te halen valt, kunnen we net zo goed thuisblijven.’ Veel veranderen aan de speelwijze is hij echter niet van plan. ‘Ik wil zo veel mogelijk van intact houden. Het heeft geen zin alles op de schop te gooien. Natuurlijk liggen de accenten per wedstrijd anders en moeten we kijken hoe de wedstrijd zich ontwikkelt’, aldus Koster.

Vol uitvak
Ajax – Willem II begint zaterdagavond om 20.45 uur. De Tricolores worden gesteund door een uitvak, volledig gevuld met 800 supporters. Voor de thuisblijvers is de wedstrijd live te zien op FOX Sports 1.

6 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments