Koster: ‘ADO is een angstgegner’

0
857
Bron: Toin Damen

Donderdagochtend stond trainer Adrie Koster met een nagenoeg volledig fitte selectie op het trainingsveld. Alle internationals, waaronder de jarige Vangelis Pavlidis (21), waren aangesloten en ook de langer geblesseerden Damil Dankerlui en Marios Vrousai trainden weer volledig mee.

Of Dankerlui en Vrousai zaterdag ook tot de wedstrijdselectie behoren is nog de vraag. ‘Daarover hakken we vrijdag met ze de knoop door’, vertelde Koster donderdag tijdens het persmoment.

Queirós ontbreekt
João Queirós is in Den Haag niet van de partij, de verdediger kampt nog met hamstringklachten. Naast de Portugees ontbrak ook Dylan Ryan vandaag op de training. De Australiër keerde afgelopen nacht laat terug van het trainingskamp met Australië onder 23, dat belegd was in China. Vrijdag sluit hij weer aan bij de groep.

Internationals
Koster was blij alle internationals zonder klachten weer terug te zien in Tilburg. ‘Dat blijft toch altijd maar de vraag. Onze medische staf heeft voor en na zo’n interlandperiode contact met die van de nationale elftallen. Daardoor weten we hoe intensief door onze internationals getraind is en met welke pijntjes ze eventueel te maken hebben. En uiteraard praten we altijd even met ze als ze weer op de club zijn’.

Statistieken
Met ADO-uit wordt zaterdag de Eredivisie hervat. Een tegenstander die de Tricolores in Den Haag voor het laatst in 2008 versloegen (0-1). Koster: ‘Statistieken zeggen wel iets, maar niets over het verloop van de wedstrijd zaterdag. Twee weken geleden hoorde ik dat ik als trainer nog nooit van PSV gewonnen had. Jullie weten hoe die wedstrijd afgelopen is.’

Lastige tegenstander
Vorig jaar verloor Koster tweemaal van zijn collega Groenendijk. ‘Op basis van de ranglijst zou je zeggen dat de verhoudingen nu anders liggen, maar ik denk dat we in ADO een heel lastige tegenstander hebben. Alleen als we gecontroleerd en gedisciplineerd blijven voetballen, kunnen we het verschil op de ranglijst vertalen in het veld.’

Bron: www.willem-ii.nl