KOSTER: ‘AAN ONZE STAND VERPLICHT OM DE VOLGENDE RONDE TE HALEN’

1
454

Woensdagavond neemt Willem II het in de tweede ronde van het TOTO KNVB-bekertoernooi op tegen SV Spakenburg. Tijdens het persmoment dinsdagmiddag blikte hoofdtrainer Adrie Koster vooruit op de wedstrijd tegen de huidige nummer acht van de Tweede Divisie.

Na het teleurstellende verlies tegen FC Utrecht, is er weinig tijd voor Willem II om zich voor te bereiden op de bekerontmoeting met Spakenburg. Vanuit de ziekenboeg was er geen nieuws te melden. Dat betekent dat Fernando Lewis, Dimitris Kolovos, Atakan Akkaynak, Aras Özbiliz en Karim Coulibaly nog steeds niet tot de wedstrijdselectie behoren.

Keepersstrijd
De afgelopen weken keept Timon Wellenreuther naar behoren en heeft hij een hoop doelpunten kunnen voorkomen. ‘Hij maakt een goede ontwikkeling door en is echt met sprongen vooruit gegaan de laatste weken.’ Toch kiest Koster woensdag voor Mattijs Branderhorst onder de lat. ‘Mattijs heeft laten zien op trainingen en tijdens oefenwedstrijden dat hij er klaar voor is’, aldus Koster.

Maximale inzet
De ploeg van John de Wolf mag dan misschien minder kwaliteit hebben dan de Tilburgers, Koster waakt echter voor onderschatting. ‘Zij zullen veel inzet en strijd gaan leveren. Wij moeten daarom maximaal gaan en ze vanaf minuut één het gevoel geven dat er niks te halen valt.’ De Tricolores- trainer is daarnaast duidelijk over de belangen van de bekerwedstrijd. ‘Wij zijn het aan onze stand verplicht om de volgende ronde te halen.’

Rentree Peters
Net als afgelopen zondag tegen FC Utrecht behoort Jordens Peters morgen wederom tot de wedstrijdselectie. Na een langdurige blessure lijkt het er op dat hij tegen Spakenburg zijn rentree gaat maken. Koster: ‘Jordens heeft een lange weg afgelegd en is steeds fitter geworden. De kans op minuten voor hem is zeer aannemelijk.’

Kaartverkoop
De wedstrijd wordt niet live uitgezonden op FOX Sports. Wil je nog aanwezig zijn in het stadion? Kaarten bestellen kan online of bij de stadionreceptie (tot morgen 17.00 uur). De stadionkassa’s zijn morgenavond van 18.15 uur tot de aftrap (19.45 uur) geopend. De wedstrijd is ook te volgen via het live-verslag op ons Twitter-account.

1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments