UPDATE: O en Lange zijde ook bijna uitverkocht

40
6749
Foto: Geert van Erven

UPDATE: De Goolse zijde (L, LS, M en N) is voor RKC Thuis uitverkocht.
Voor de lange zijde zijn nog kaarten voor vak G (50 kaarten)
Voor vak O zijn nog 40 kaarten
Alleen voor Ere Noord zijn nog ruim kaarten beschikbaar (175)

Thuiswedstrijden van Willem II zijn dit seizoen flink in trek. De bezettingsgraad van het Koning Willem II Stadion ligt inmiddels op 91% en Willem II neemt daarmee inmiddels ook een plaats in de Nederlandse subtop mee in.

RKC heeft 385 van de 600 beschikbare kaarten voor het uitvak afgenomen.

Voorafgaand aan de wedstrijd zal het 40-jarig bestaan van de KingSide worden gevierd met een party voor de vakken ABC.

40
Reageer op dit artikel

avatar
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
9 Discussie draadjes
31 Discussie antwoorden
0 Volgers
 
Meest gereageerde discussie
Populairste dicussies
25 Gereageerd
Henkie013WillemIIWaalwijkPatriekolorusReno maasZekur Recent gereageerd
  Abonneren  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Henkie013
Lid
Henkie013

O is ook vol, voor reguliere vakken alleen nog 7 kaarten beschikbaar op Vak G. Ere Zuid nog 6 en Ere Noord nog 181. De rest zit vol.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Stoelendans op komst op tribune Willem II Prijsdifferentiatie is het sleutelwoord bij Willem II. Het is een belangrijk hulpmiddel om het stadion van de Tilburgse club gevuld te krijgen. Waarom zijn er zoveel lege plekken op de hoofdtribune bij Willem II, waar sponsors horen te zitten? Dat is een veelgestelde vraag door fans die wedstrijden van de club bezoeken. Vooral aan de zijkanten is de belangrijkste tribune dun bevolkt. Als het aan Jos de Kruif ligt zal die situatie niet lang meer bestaan. Hij is sinds een paar maanden manager commerciële zaken bij Willem II. Als venue director bij wedstrijden… Lees verder »

Willem II
Gast
Willem II

Kortom. De kingside komt nog voller te staan dan hij al staat. Wanneer komt daar eens betere controle op. Pas als het een keer fout is gegaan? Ik vind het er altijd tof uitzien hoor dat de kingside ramvol staat. Maar af en toe gaat dit echt over de top.

JVS
Lid
JVS

En hoe denk je dit te gaan controleren?

Tilly-Centraal
Gast
Tilly-Centraal

Wordt aan gewerkt. Er komen van die stalen draaipoortjes, net als bij uitvakken, om de tribune op te mogen. De KingSide of de LangeZijde is dan elk een afgescheiden zone. Dan is het te controleren. En tijdens de wedstrijd mag je dan niet meer buiten naar je buren, vrienden, collega’s om samen een koffie of frietje pakken. Je moet dan binnen je zone blijven. Dat is het plan waar nu aan wordt gewerkt, en dan is het te controleren. Tevreden mee?

Willem II
Gast
Willem II

Daar heb ik het toch niet over of wel? ik vind prima als je voor de wedstrijd, tijdens de rust met bekende wil buurten. Maar de kingside staat gewoon overvol, dat het af en toe gewoon gevaarlijk wordt.

Tilly-Centraal
Gast
Tilly-Centraal

Ben je er nou wel of niet tevreden mee?

patriekolorus
Lid
patriekolorus

@ Tilly Centraal. Als het zo is, dan is het zo! Maar ik vind het echt heel vervelend dat je dan niet meer uit die zone zou mogen. En niet alleen omdat je dan idd niet even met familie, vrienden en collega’s kunt kletsen die in een andere zone zitten, maar ook omdat er een rookverbod ingesteld wordt. Ik mag toch aannemen dat er voor de rokers ergens binnen die zone een plek is waar dat nog kan. Ook ik maak me wel eens schuldig aan de kaartentruc. Dat komt omdat er nooit losse kaarten beschikbaar zijn voor de Kingside… Lees verder »

WillemIIWaalwijk
Gast
WillemIIWaalwijk

Zo gaat het in elk satdion…. dus dit is de enige manier die niet anders te voorkomen is

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

Verraaierd!!deed je dat bij verstoppertje vroeger ook?zal wel….😁

Renomaas
Lid
Renomaas

Hoe meer mensen hoe meer sfeer, en dan heb je ook nog de mensen die er bij komen maken vaak nog meer sfeer dan de mensen die er al 30 jaar staan! Als je op de kingside staat gaat het toch om de sfeer niet hoe vol die zit, hoe voller hoe beter!

TriColores1896
Lid
TriColores1896

Het gaat in dit geval niet over het maken van sfeer.. Denk dat iedereen het er mee eens is dat je met zoveel mogelijk mensen gas moet geven. Ik maak me er zelf niet druk om maar in feite heeft hij natuurlijk wel gelijk. Mocht er iets gebeuren dan heb je met de huidige bezetting op de KS wel een probleem denk ik.

18Niels96
Lid
18Niels96

Mooi! Zou tof zijn als het sjalala van de KingSide naar de Goolse zijde over en weer kan klinken

Zekur
Lid
Zekur

Of nog mooier: in 3 delen, Kingside, lange zijde, Goirlese zijde, en opnieuw. Maar dat klinkt denk ik te mooi om waar te zijn smile

kurt zaro
Gast
kurt zaro

ja mensen prachtig dat t stadion weer vol loopt hoe ander was t in de begin jaren 70, in dat ouwe kille stadion met die afschuwelijke racebaan er om heen, kan me nog heel goed herinneren hooguit 1500 tot hooguit 2 duizend man waarvan er nog n hoop zonder te betalen binnen kwamen door over de muur te klimmen en er helemaal geen controleurs bij de (hoofd) ingangen voor t stadion stonden en je dus zo naar binnen kon lopen.aleen n paar verdwaalde kaartjes afscheurders. waarvan ze er een buiten gemieterd hebben omdat ie zn zakken zelf vulde. is gelukkig… Lees verder »

Rood Wit Blauwl
Lid
Rood Wit Blauwl

Jij bent waarschinlijk van mijn leeftijd..65+….dan het woord kut nog steeds in je taalgebruik…pffff

kurt zaro
Gast
kurt zaro

je had pastoor moeten worden had ik bij jou komen biechtten

Louis Depuyt
Gast
Louis Depuyt

Dat klimmen over de muur was snel afgelopen want er werd toen op de bovenkant van de muur kapotte glasscherven in cement gestoken. Maar die waren in begin jaren tachtig alweer verdwenen doordat iedereen ze eraf had getikt met een stuk hout of zo. Maar toen mocht er weer niet op de muur worden gezeten vanwege instortingsgevaar en inderdaad na verloop van tijd verschenen stalen stutten aan de buitenzijde.

patriekolorus
Lid
patriekolorus

Je kon ook perfect vanaf de Heineken flat de wedstrijd volgen.

Korvelsekruik
Lid
Korvelsekruik

Ge meugt hier nog geen grapje maken of half tilbo valt weer over oe heen…

Het zijn toch feiten of niet met een lekkere sneer ja, boeien moet kunnen, het is een derby.

– 500 vd 600 kaarten 3 dagen voor de wedstrijd verkocht te hebben tegen de wedstrijd van het jaar is gewoon triest, heel simpel.

En verder steunen wij onze eigen boys van de eerste tot de laatste minuut en worden ze van zelf wel stil in dat uitvak.

Maar een grapje moet kunnen mannen, we zitten hier niet in de tweede kamer!!

Carlos Cojones
Lid
Carlos Cojones

Ja technisch gezien is het een derby. En daar houdt meteen elke vergelijking op. De beleving ontbreekt daarvoor. Ik voel me totaal niet geroepen om een sneer uit te delen aan RKC supporters. Het is een beetje als PSV en Ajax. PSV doet erg zijn best om Ajax als rivaal te zien, maar dit wordt, behalve op het veld, gewoon niet beantwoord. RKC is wat dat betreft vergelijkbaar met Psv

DelanoH
Gast
DelanoH

Helemaal eens. De rivaliteit komt vooral van één kant, hoewel verliezen van RKC wel heel pijnlijk zou zijn. Hopelijk hebben de spelers gezien dat je het goed lastig tegen die ploeg kan hebben en halen ze hun niveau

Carlos Cojones
Lid
Carlos Cojones

Ik ben op zich even ziek van een nederlaag tegen pak m beet emmen als tegen RKC. Verlies tegen Nac kost me zeker een paar weken. Dat is voor mij het verschil.

Rood Wit Blauw
Lid
Rood Wit Blauw

Off Topic..Beneliga waarschijnlijk toch over 3 jaar een feit.8 clubs uit Belgie en 10 uit Nederland. We moeten echt zorgen dat we daar deel van uit gaan maken,anders kunnen we straks tegen Bavel-Noord en co.

Robby
Lid
Robby

Op zich prima in 3jr top 10 moet toch wel te doen zijn. Hopelijk direct de eis geen kunstgras

SargentD
Lid
SargentD

Ik ben niet ineens voor zo’n gedrocht omdat we zelf mee zouden kunnen doen… Gelukkig is het maar een voorzitter die even iets roept. Is ie ook niet echt de eerste ooit mee.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Ik zou ik eerder voor een Beneliga cup kiezen waar dan alleen de clubs van de Eredivisie en de Belgische 1e klasse aan mee mogen doen. En dan kun je gelijk kijken of het een beetje leeft onder de supporters. En dan de huidige beker ook houden zoals ie nou is.

En de competitie gewoon houden zoals het nou is

UNITED
Lid
UNITED

Lijkt me ook beter inderdaad. Een soort beker of playoffs na het kampioenschap van Nederland en België met de beste clubs om het kampioenschap van de Benelux, waar eventueel ook de prijzen voor Europees voetbal kunnen worden verdeeld.

Tilly-Centraal
Gast
Tilly-Centraal

Idd Forza WII. Gewoon een extra bekercompetitie om het te proberen. Kijken hoe het bevalt. In Engeland hebben ze ook meerdere bekercompetities. En met alleen 1ste klasse van Bels en de ere van NL zijn het niet eens zoveel extra wedstrijden. Lijkt me leuk!

Pilske
Lid
Pilske

Nou 500 van de 600?? Dit is voor hun toch DE wedstrijd van het jaar??

Gaat een mooie avond worden. Tuurlijk deed RKC het prima tegen Ajax maar wij gaan gewoon 3 punten binnen harken zonder RKC te onderschatten.

Heel benieuwd hoe die Bredase keeper van RKC (geen idee hoe hij heet) reageert. Die stond tijdens de ‘huldiging’ van RKC toch te schreeuwen; “ Tilburg, Tilburg, Waalwijk komt eraan…”

https://youtu.be/PlH_nJ1Vn8M Minuut 1.52

Ik denk dat wij deze keeper gewoon heel hard gaan uitlachen net als het uitvak.

Carlos Cojones
Lid
Carlos Cojones

Ik denk dat wij gewoon lekker 93 minuten lang onze boys aan moeten moedigen en zo de bezoekers vooral het gevoel geven dat er niets te halen valt in een kolkend Koning Willem II-stadion. Dat doen we niet door ze uit te lachen, maar door vol gas te geven. We negeren ze gewoon volledig. Een beter statement kun je niet maken.

Deevitmetdemat
Lid
Deevitmetdemat

Van mij krijg je een minnetje. Ik hou wel van een beetje rivaliteit. Vroeger ook met Sinouh van Rkc bij elke uittrap een dierengeluidje. Vaessen doet zelf stoer met anti Willem II liedjes en dan mogen wij daar niet op reageren, maar moeten we gekleed in het zwart als een Duracell konijntje klakkeloos elk liedje wat door de microfoon ingezet wordt meeblèèren? Rkc speelt leuk voetbal maar is qua support gewoon zielig. Uitvakje niet vol krijgen bij de wedstrijd van het jaar. Hahahaha en voor mij is het wel belangrijk en een derby. Ik werk daar in de buurt en… Lees verder »

Carlos Cojones
Lid
Carlos Cojones

Ja zo’n keeper heeft helemaal niets tegen Willem II. Als ie morgen kan overstappen is ie gisteren al in Tilburg. Die is gewoon uitbundig en probeert populair over te komen bij de supporters. Daar ga ik echt geen aandacht aan besteden. Als jij dat wel hebt, prima. Ben je echt een van de weinigen, denk ik. Ik moedig mijn eigen team gewoon 93 min lang aan en jij focust je lekker op dhr Vaessen👍 (daarom minnetje van mij)

P.s. het zou idd mooi zijn als je alles meeblèèrt, maar dat verwacht niemand van je.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Nou 500 van de 600?? Dit is voor hun toch DE wedstrijd van het jaar??

——————————-
Nou Pilske bij ons is de wedstrijd van het jaar Nak ook niet altijd uitverkocht geweest. En overigens kunnen die 100 nog verkocht worden

En verder verwacht ik een lastige wedstrijd want zo slecht voetbalt rkc niet

Pilske
Lid
Pilske

Nou die mening deel ik absoluut niet. Lastige wedstrijd??? Ga weg man. Met uitzondering tegen Ajax heeft RKC voetballend amper wat laten zien. Ik ga het je sterker vertellen, binnen 20 min staat het 2-0… schrijf die maar op.

TriColores1896
Lid
TriColores1896

Haha Pilske jij doet je naam echt eer aan. Als ik je reactie zo lees dan kijk je heel weinig voetbal. De resultaten van RKC zijn echt heel erg slecht, ja dat klopt. Verdedigend staat het niet goed daar maar qua positiespel en kansen creëren valt het echt wel mee hoor. Ik verwacht zaterdag een hele pittige pot waar we de punten echt niet cadeau gaan krijgen. Wij zijn dit jaar op ons best als we een voetballende tegenstander tegen krijgen, dan ligt er namelijk ruimte voor ons. Als een tegenstander zich in gaat graven ( zie Emmen en VVV… Lees verder »

Pilske
Lid
Pilske

We gaan het zien…. nogmaals ik heb niets tegen RKC maar jij praat alsof we een hele kluif te behappen hebben zaterdag. Ik denk dat we er fluitend van gaan winnen. Als ik het mis heb, ben ik de eerste die er op terug kom en jou je gelijk gaat geven. Andersom ga je dat dan ook doen???

TriColores1896
Lid
TriColores1896

Absoluut! Ik hoop dat het zo eenvoudig gaat worden als dat jij verwacht. Ik weet echter ook dat ons clubke normaal veel moeite heeft met tegenstanders die spelen zoals rkc dat doet. We gaan het meemaken zaterdag. wink

Bram1979
Lid
Bram1979

RKC 500 kaarten gaat dan weer hun halve stadion mee?

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

Beetje kansloze opmerking maar goed;dat Willem ll die 2 vakken op ere noord en zuid maar eens verkoopt!