KNVB wil eredivisie half juni herstarten

24
1777
Nunneley maker van het eerste doelpunt (foto: (c) Toin Damen)


De KNVB heeft vooralsnog de intentie de competities in het betaald voetbal uit te spelen na 30 juni. De Europese voetbalbond UEFA dringt er volgens de Nederlandse voetbalbond “sterk op aan om het seizoen uit te spelen”.

“Hierbij is aangegeven dat alle competities in Europa voor 3 augustus moeten zijn afgerond. Dit houdt in dat er in de tweede helft van juni zal moeten worden gestart met hervatting van de competitie”, schrijft de KNVB in een verklaring.

“KNVB, ECV en CED kunnen op basis van de sessie met UEFA verder invulling geven aan eerder door ons genoemd scenario 2; eventuele hervatting van de competitie.”

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Nielske
Lid
Nielske

We lassen wel het amateurvoetbal af, maar de profs, nee die moeten maar doorspelen. Stelletje zwakkelingen daar in Zeist. Wees een vent met ballen en las de competitie af en ga lekker in augustus opnieuw beginnen. Alles verschuiven hebben we komend seizoen alleen maar meer last van, want dan gaan we doordeweeks voetballen, zitten we met kerst in het stadion en moeten we in mei al klaar zijn omdat we een EK in 2021 hebben.

roemir
Lid
roemir

Het is veel te vroeg om te gaan lopen plannen. Probleem is voorlopig wereldwijd hard aan het groeien…..

Ravio
Lid
Ravio

gewoon lekker voetballen! nak niet zien promoveren, rkc zien degraderen en als toetje wij de goede play-offs winnen! Inpakken en wegwezen…

Carlos Cojones
Lid
Carlos Cojones

Juist… en die smerige reigers ook degraderen!

Carlos Cojones
Lid
Carlos Cojones

Keurig dat ze het even opschuiven. Als het nog kan worden uitgespeeld zien we dat vanzelf op 1 juni. Kan het niet, dan wordt dat ook dan duidelijk. Eventuele pijnpunten, zoals de gevolgen voor aflopende contracten worden nog bekeken. Ik begrijp de ophef niet zo. Wellicht is het rond die periode wel gewoon mogelijk om de boel af te werken. Als dat dan kan is dat altijd beter dan de boel beëindigen of ongeldig te verklaren. De competitie wordt echt niet hervat als politiek Den Haag dat niet toestaat, dus waarom sommigen panisch reageren op dit voorstel is mij een… Lees verder »

Jens Jansen
Gast
Jens Jansen

Panisch reageren? Dat komt door een zwakke KNVB die helemaal geen beslissingen durft te nemen en zo de clubs en supporters in onzekerheid laten. Kap het seizoen af en ga straks weer opnieuw beginnen.

Carlos Cojones
Lid
Carlos Cojones

De KNVB heeft een voorlopige beslissing genomen, dus dat ze geen beslissing hebben genomen is onzin. Iedereen verkeert in een mate van onzekerheid. Dat verandert niet als je nu alles aflast. Supporters die in onzekerheid zijn? Dat is een grapje denk ik. Er hangt voor mij (en jou) niets vanaf. Je hebt je kaart betaald. Als je een vent bent wil je sowieso niet gecompenseerd worden voor gemiste wedstrijden. En als er toch gevoetbald kan worden lijd je er alsnog niks mee.

Goolse hoek
Gast
Goolse hoek

Ik zou eens willen weten hoe willem II dit ziet, Wat denken andere clubs ervan. Fortuna zegt stoppen,groningen zegt doorgaan en de rest?????

wil
Lid
wil

Ajax heeft vanavond ook gereageerd. Die zijn absoluut tegen. Mark Overmars laat weten dat gezondheid boven geld gaat en vergelijkt de FIFA, KNVB en UEFA met Trump die vorige week nog zei dat de economie belangrijker is.

JTW
Lid
JTW

Hoe je het ook wendt of keert en ondanks dat ze het zelf tegen spreken, zullen vertegenwoordigers van Ajax, Willem II, VVV, Twente, Zwolle, Fortuna, ADO, RKC, Cambuur en De Graafschap dat er niet meer gevoetbald wordt, terwijl vertegenwoordigers van AZ, Feyenoord, Utrecht, Vitesse, Volendam, nak, etc. willen alle opties open houden om te kijken naar de mogelijkheden om de lopende competities alsnog uit te spelen.

Cards
Lid
Cards

Mocht iemand nog hele lichte twijfel hebben of de knvb ene tyfus om z’n leden, supporters, fans en achterban geeft, dan zal die nu wel weg zijn genomen. Laffe honden zijn het, lekker kruipen voor de geldwolven van de uefa.

Willem II
Gast
Willem II

Alleen maar denken aan geld daar bij de uefa en de KNVB. Gewoon beëindigen dit seizoen. Ook voetbal is niet belangrijker dan de gezondheid van de hele wereldbevolking. Al dat eindeloos uitstellen. De competitie ligt zometeen langer stil dan normaal gesproken tijdens de zomerstop. Daar hebben ze meestal een week of 6, 7 nodig om weer op te trainen en wedstrijdfit te worden. Als je 1 juni, weer zou mogen beginnen kom je pas uit op half juli wedstrijden spelen. ONMOGELIJK!! Wanneer neemt er eens iemand met verstand de leiding die zegt dat het hele voetbal geschrapt wordt. Desnoods zegt… Lees verder »

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

Dan kunnen we wel onze Duitse tank al zien want zijn contract gaat op 1 juli in😁😁😁

Volkomen belachelijk idee natuurlijk dirruk gaat gelijk krijgen denk!

Ps alles word gecanceld de tour,ek,olympische spelen en de fifa Uefa en loopse hond KNVB denken nog ff de competitie te hervatten! AMF!

Dirruk
Lid
Dirruk

1 april, kikker in je bil!!

wil
Lid
wil

Utopie . Dit gaat echt niet gebeuren. Kunnen ze bij de KNVB nu zelf niet eens de knoop doorhakken.

Corné-Willem II
Gast
Corné-Willem II

Geld geld geld en anders niks.

Dre
Lid
Dre

Onzin besluit, neem je verlies en kap die competitie af. Wij nemen ook allemaal ons verlies. En wie zegt dat er na 1 juni wel gevoetbald kan worden?

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

En weer zitten clubs in onzekerheid want het is niet zeker dat je in Juni wel kunt voetballen. en is dat wel. rond 10 aug begint de nieuwe competetie weer

Dit moet toch frustrerend zijn voor clubs die onzekerheid

Goolse hoek
Gast
Goolse hoek

Dit gaat hem echt niet worden. Wees eens realities in Zeist.

Corné-Willem II
Gast
Corné-Willem II

Zijn niet goed wijs daar in Zeist. Hoe ga je dat halen 8 wedstrijden in 2 weken. En met contracten die aflopen mocht het over 30 juni getild moeten worden.

Jos
Lid
Jos

Doel van de UEFA is om de competities uit te spelen voor 3 augustus en gaan overleggen over de aflopende contracten e.d.
Het worden dus geen 8 wedstrijden in 2 weken.

Verder ben ik het wel eens met je eerste zin… uberhaubt denken dat je competities kunt uitspelen en rustig aan een volgend seizoen kunnen beginnen… dat is niet wijs shock

Corné-Willem II
Gast
Corné-Willem II

Gaat hem niet worden met die contracten. Veel clubs die al spelers aangekocht hebben zullen die per 1 juli ook in huis willen hebben. Het is zelfs mogelijk dat het wettelijk niet eens kan.

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

Jos de UEFA heeft niks met die contracten te maken dat is iets tussen club en speler of denk je bv dat Willem ll tegen weird zegt blijf maar 1.5 maand langer bij bayern😁

Tricolores Forever
Lid
Tricolores Forever

Zou weird zijn, ja!