KNVB start vooronderzoek na Pitchinvasion Willem II – AZ

35
1069
Uitbarsting van vreugde na het behalen van de finale

Onmiddellijk nadat de Tilburgse club zich vanaf de stip voor de finale plaatste bestormden supporters het veld voor een massaal volksfeest. Een haag van stewards kon niet voorkomen dat de supporters het veld betraden. Ook een oproep van de stadionspeaker hielp niet.

Willem II handelde daarmee volgens het protocol. De fans gedroegen zich op het veld voorbeeldig en maakten zelfs een erehaag voor de spelers van AZ, die hun fans wilden bedanken.

De openbare aanklager van de KNVB wacht nog steeds op wedstrijdrapporten van de clubs en scheidsrechter die hij heeft opgevraagd. Op grond van die informatie gaat hij beslissen of het tot een strafvoorstel komt. ,,De KNVB neemt deze zaak serieus en wil tot een goede schikking komen”, aldus voorlichter Marc Tils van de voetbalbond.

Bron:BD.nl

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
wil
Lid
wil

.

Breinbreker
Lid
Breinbreker

Heb mijn vrouw niet durven zeggen met hoeveel verschillende kerels ik in mijn armen heb gestaan die avond. Ze zou er mss nog iets van gaan denken, maar dat laat ik over aan onze kontridders uit Gayda die de zinkende titanac aan het verlaten zijn. 😂😂

patriekolorus
Lid
patriekolorus

Ik ben iig schuldig! Sorry mijn gevoel verloor het van mijn verstand en voordat ik het zelf eigenlijk wist stond in Timon te knuffelen! Daarna Meissner en daarna high-fives met alle mensen die ik al >30 jaar om de week tegenkom bij ons clubke! Sorry voor het tonen van mijn/onze emoties! SORRY KNVB! Sorry dat ik mijn feest niet precies vier op de manier zoals jullie zouden willen dat ik het zou moeten vieren. Sorry KNVB! Fuck jou KNVB, wij zijn Willem II en je doet het er verder maar mee!!

DrS
Gast
DrS

‘De KNVB wil tot een goede schikking komen? Laat ze eerst een onderzoek doen!

1 ding staat vast, ook de prachtige momenten van het voetbal worden door de KNVB niet gewaardeerd.

Tricolores1896
Gast
Tricolores1896

Een ding weet ik wel, winnen we de finale gaan we dit keer met 17500 op het veld😂

Frietmet
Lid

Zou ik niet proberen in de Kuip. Zit een gracht tussen.

Niek Van haaren
Lid
Niek Van haaren

In het willem ii stadion zit ook een gracht tussen dus wat is het probleem?

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@We are facking tilburg
Daar is de gracht heel diep. Maar als de KNVB nou trampolines finaceert en in gracht legt kunnen we zo op die trampoline springen en zo het veld op is dat probleem ook weer opgelost🤣

Tricolores1896
Gast
Tricolores1896

😂😂 de knvb zou toch ook iets vergoeden voor als we de knvb beker halen zonder problemen ( fakkels etc) nou als ze onze pitch invasion niet meetellen als iets wat niet mocht, kunnen we ze echt trampolines vragen forza🤪

Cards
Lid
Cards

een goede schikking na nul onderzoek naar dingen die niet gebeurd zijn. Zozo, bondsfavorietje verloren zeker? hmm

antonius
Gast
antonius

Zou die aanklager misschien uit Alkmaar komen? question

antonius
Gast
antonius

Als de KNVB nu al zegt dat ze “tot een goede schikking willen komen”, zegt dat volgens mij ook dat ze al een idee hebben over een strafmaat. Maar wat is er nu precies gebeurd? Supergelukkige supporters die na(!) de wedstrijd blij waren met deze mijlpaal die hun club heeft bereikt, hun spelers hiervoor willen danken én ook nog eens AZ met respect behandelde én de scheidsrechters met rust lieten. Kom op KNVB, jullie vinden dat er meer binding moet zijn met publiek en club. Ik vindt dat op die donderdagavond de Willem II supporters hebben laten zien hoeveel zijn… Lees verder »

Saskia
Lid
Saskia

Ze willen zo vast onder hun belofte uitkomen die ze gedaan hebben. Ze willen gewoon niet de beloofde bijdrage aan de sfeer bij de finale nakomen. Dit is gewoon zoeken naar een reden om te zeggen dat er wel iets is voor gevallen (ze zouden een bijdrage geven als er niks zou gebeuren en geen vuurwerk afgestoken zou worden). Kut KNVB

Tri_colores_1896
Lid
Tri_colores_1896

De KNVB is goed bezig om de beleving in het stadion kapot te maken. Eerst het vuurwerk en nu dit weer. IDIOTEN!!!!!!

Flash
Gast
Flash

Niet zo naief. Dit wordt gewoon een finale zonder Willem II Supporters.

In hart en nieren
Lid
In hart en nieren

Ik denk dat onze spelers dan ook staken.

kargbo
Lid
kargbo

Een onderzoek kan altijd. Maar ik hoop/ denk dat Willem II geen straf krijgt.

WillemIIOosterhout
Gast
WillemIIOosterhout

Iedereen weet dat de KNVB hier om zou gaan zeiken. En toch het veld op gaan…..

Maar goed, hopen dat de Knvb er niet te zwaar aan tilt en dit een storm in glaasje water is.

barry
Lid
barry

Ik vind ook dat supporters niet het veld op moeten gaan als dat niet mag, maar om daarvoor te gaan straffen vind ik belachelijk. Wel is het jammer voor alle mensen die wel op de tribune waren gebleven die hun helden gewoon niet konden zien door de hoeveelheid mensen op het veld. Ook die mensen waren euforisch maar dan wel gewoon op de tribune, zoals het hoort. Maar staf vind ik belachelijk!

WillemIIOosterhout
Gast
WillemIIOosterhout

Barry, je slaat de spijker op zijn kop..

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

Het wordt tijd voor een andere nationale bond!!Voetbal is voor supporters niet voor bobo’s met Michael van Praag voorop!

DrS
Gast
DrS

De mensen op de tribune konden hun helden niet zien…pfff. Net een wedstrijd van 120 min+ achter de rug en dan zeuren dat je geen helden hebt gezien!?!

Ik zat ook op de tribune, maar heb genoten van al die helden van mn de Kingside die er op het veld en de hele dag een prachtig feest van hebben gemaakt. Zouden we ook gewonnen hebben zonder??

Rene
Gast
Rene

Deels heb je naar mijn mening wel gelijk, Barry. Maar dat de pitch-invasion voor mij op de tribune de boel heeft verpest is absoluut niet waar. Ik vond het schitterend om te zien. Voor mij was het juist superleuk om te zien hoe de spelers werden bedolven onder honderden vrolijke idioten. Voor mij heeft die hele pitch-invasion alleen maar in positieve zin bijgedragen aan de euforie. En het vieren van de finale met de spelers hebben we daarna ook op de tribune nog uitgebreid gedaan. Ik heb er goede herinneringen aan en zal die tot in lengte van jaren blijven… Lees verder »

barry
Lid
barry

Ook ik heb er enorm van genoten hoor! Had zelf ook wel het veld ongewild, maar ben nu eenmaal het braafste jongetje uit de klas. Ook ik stond met tranen in de ogen te springen voor onze jongens. Dat vooronderzoek zal waarschijnlijk wel met een sisser aflopen; ze moeten een voorbeeld stellen denk ik.

In hart en nieren
Lid
In hart en nieren

Na een tijdje was iedereen toch weer terug op de tribune en liepen de spelers alsnog een ereronde langs alle tribunes. Of was je toen al weg …..

In hart en nieren
Lid
In hart en nieren

Ik ben ook niet voor, maar in dit uitzonderlijke geval moest het gewoon zo zijn. Het verbod om het veld niet te betreden is niet voor deze situaties geschreven. De geest van de wet moet hier de boventoon voeren.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Als de KNVB hier een boete voor gaat geven of een andere straf kunnen ze kapotvallen in Zeist

Een spontaan feest waar geen wanklank is gevallen moet je niet straffen..

Goed gedrag moet je belonen en niet bestraffen alleen dan krijg je Recpect bij de supporters van clubs

Lord of Fail
Gast
Lord of Fail

Protocool van de KNVB voor de supporters; Rustig op je plek blijven zitten en bij vreugde hooguit klappen. Alsof je nondeju in een theater plaats neemt… Complimenten voor het voorbeeldige gedrag van de supporters zou eerder op zijn plaats zijn.

In hart en nieren
Lid
In hart en nieren

Positieve emotie moet beloond worden niet gestraft. Ik snap het onderzoek, maar de straf kan toch slechts een symbolische straf zijn?

sooike1973
Lid
sooike1973

Tis bij de KNVB voortaan net zo’n triest en corrupt zooitje als bij de grote broers van de UEFA en FIFA

barry
Lid
barry

Wat een gezeik!

tilburg1896
Lid
tilburg1896

Ik zou er niet te zwaar aan Tillen Marc

koen kooiman
Gast
koen kooiman

Eigenlijk verdienen de Willem II fans een compliment in plaats van een vooronderzoek te beginnen,blijkbaar mag je als fan niet blij zijn met iets wat zelden voorkomt.

wil
Lid
wil

Dit was reclame voor de Nederlandse voetbalsupporters.

Robby
Lid
Robby

Het was in ieder geval reclame voor Willem II. Veel positieve reacties ontvangen van niet Willem II-ers. En nu ook lees de voetbalnieuwssites er maar op naar. Iedereen spreekt er schande van dat er een onderzoek volgt. Boete gaat echt wel komen maar die avond tegen AZ hebben we ons van onze beste kant laten zien. Niets dan lof over ons gedrag in het land