KNVB past Eredivisie-speeltijd aan

11
2703

De KNVB voert een verandering door in de Eredivisie door de intrede van de videoscheidsrechter. De lunchduels op zondag zullen een kwartiertje eerder beginnen, omdat er tijd nodig is om spelsituaties te beoordelen. Ze zullen na de zomer om 12.15 uur beginnen in plaats van om 12.30 uur.

Ajax Life schrijft over de aanpassing: “Als je al niet van lunchwedstrijden houdt, dan hebben we slecht nieuws voor je. De aftrap van het vroege zondagduel wordt vervroegd van 12.30 naar 12.15 uur. Dit heeft alles te maken met de introductie van VAR (Video Assistant Refereer) in de Eredivisie. Vanaf de aftrap van seizoen 2018/2019 kan er een beroep worden gedaan op de videoscheids. Als er tijdens een wedstrijd iets discutabels gebeurt, worden de beelden erbij gepakt zodat de arbitrage een juiste beslissing kan maken.”

De site gaat verder: “Omdat het terugkijken en beoordelen van spelsituaties tijd kost, is besloten de aftrap van lunchduels een kwartier te vervroegen naar 12.15 uur. Op die manier wordt de extra uitloop opgevangen en kan FOX Sports bijtijds naar het volgende stadion schakelen waar om 14.30 uur wordt afgetrapt.” Op het sociale medium Twitter wordt er behoorlijk boos gereageerd.

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Ferry van de Z.
Lid
Ferry van de Z.

Toen de wedstrijden van 12.30 uur werden ingevoerd, zag ik een supporter die uit protest in zijn badjas naar het stadion was gekomen. Vond dat een geweldige actie op een bizar besluit om wedstrijden om die tijd te spelen. 12.15 uur is natuurlijk nog gekker. Je zal maar een verre uitwedstrijd hebben. Idiote beslissing.

Huphuphup
Lid
Huphuphup

Ten eerste gaat het hier om een kwartiertje… een minimaal verschil.

Ten tweede heeft de KNVB dit jaar (voor het eerst) rekening gehouden met de reisafstand van supporters op de “mindere” speeltijden.

jeppertje
Lid
jeppertje

Dat klopt inderdaad dat ze nu rekening hebben gehouden met de dagen en afstanden. Eerste uitwedstrijd naar Groningen op een vrijdag…..😠

Hanzel
Gast
Hanzel

maar is dit wel beslissing van KNVB? Denk dat maar aan Fox Sport ligt…die bepalen steeds meer aanvangstijden

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

 

Weh un kut tijd 12.15 . 12.30 was al niks

Evert de Goalehouder
Gast
Evert de Goalehouder

We moeten tegen iedere tegenstander 2 keer. Zo lang het gepaard gaat met fysieke en mentale kracht en sportiviteit zitten we gebeiteld.
Evert

Maaszult
Gast
Maaszult

Toch wordt er op de tribunes een stuk beter gepresteerd tijdens de avondwedstrijden dan op de vroege zondagen. Wellicht dat sommige supporters (waaronder ik) de fysieke en mentale kracht ontberen om op zondag rond 0900 in de stad met vrienden te verzamelen en onder het genot van een pilske de wedstrijd voor te beschouwen, waar die kracht er op zaterdag om 1800 zeer zeker wel is. Dat wordt denk ik vooral bedoeld wanneer supporters ontevreden zijn over die vroege zondagwedstrijden, niet zozeer het sportieve aspect. Want hoewel de prestaties op het veld zeker belangrijk zijn, vind ik persoonlijk het randgebeuren… Lees verder »

ronald tricolore
Lid
ronald tricolore

euh Evert stop eens met je mentale gezever….

De lijnse hoek
Gast
De lijnse hoek

Eerste wedstrijden willem II – VVV, Groningen- willem II, willem II Heracles. Selectie dus op sterkte hebben de eerste wedstrijden !!!

 

vak-a
Lid
vak-a

En dat zie ik niet gebeuren.

Snorro
Gast
Snorro

Als we het moeten doen met hetgeen jij wel of niet ziet gebeuren, dan zijn we er mooi mee genaaid!