KNVB past Eredivisie-speeltijd aan

11
2833

De KNVB voert een verandering door in de Eredivisie door de intrede van de videoscheidsrechter. De lunchduels op zondag zullen een kwartiertje eerder beginnen, omdat er tijd nodig is om spelsituaties te beoordelen. Ze zullen na de zomer om 12.15 uur beginnen in plaats van om 12.30 uur.

Ajax Life schrijft over de aanpassing: “Als je al niet van lunchwedstrijden houdt, dan hebben we slecht nieuws voor je. De aftrap van het vroege zondagduel wordt vervroegd van 12.30 naar 12.15 uur. Dit heeft alles te maken met de introductie van VAR (Video Assistant Refereer) in de Eredivisie. Vanaf de aftrap van seizoen 2018/2019 kan er een beroep worden gedaan op de videoscheids. Als er tijdens een wedstrijd iets discutabels gebeurt, worden de beelden erbij gepakt zodat de arbitrage een juiste beslissing kan maken.”

De site gaat verder: “Omdat het terugkijken en beoordelen van spelsituaties tijd kost, is besloten de aftrap van lunchduels een kwartier te vervroegen naar 12.15 uur. Op die manier wordt de extra uitloop opgevangen en kan FOX Sports bijtijds naar het volgende stadion schakelen waar om 14.30 uur wordt afgetrapt.” Op het sociale medium Twitter wordt er behoorlijk boos gereageerd.

11 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments