BREAKING: TWENTE NAAR JUPILER LEAGUE (promotie- & degradatieregeling)

72
10032
Foto: KNVB

UPDATE:
Om 17.00 uur maakt de licentiecommissie van de KNVB bekend dat FC Twente in het seizoen 2016-2017 in de Jupiler League zal gaan spelen.
Dat zou betekenen dat Willem II zich per direct handhaaft in de eredivisie.
De wedstrijden tegen NAC Breda zouden wel doorgang vinden, en Willem II kan bij winst NAC in de Jupiler League houden.

De KNVB heeft zojuist op haar website duidelijkheid verschaft over de regeling mocht de licentie van Twente worden ingetrokken. We gaan er natuurlijk nog altijd vanuit dat we gewoon 15e worden, maar mochten we toch nog afzakken, dan zal de volgende regeling gelden:

Aanpassing

De aanpassing in de promotie- en degradatieregeling luidt als volgt. Indien het team dat als twee na laagste is geëindigd op de ranglijst na afloop van de reguliere competitie Eredivisie wordt uitgeschakeld tijdens de play-off om promotie/degradatie, zal dit team de plaats van FC Twente innemen in de Eredivisie seizoen 2016/’17.

Indien het team dat als twee na laagste is geëindigd op de Eredivisieranglijst één van de finales van de play-off om promotie/degradatie wint en het team dat als één na laagste is geëindigd in de Eredivisie wordt uitgeschakeld tijdens de play-off, zal het team dat als één na laagste is geëindigd de plaats innemen van FC Twente in de Eredivisie seizoen 2016/’17.

Indien de teams die als twee na laagste en één na laagste zijn geëindigd in de Eredivisie de finales van de play-off om promotie/degradatie winnen, neemt het team dat als laagste is geëindigd op de Eredivisieranglijst 2015/’16 de plaats in van FC Twente in de Eredivisie in het seizoen 2016/’17.

De directies van de Eredivisie (ECV) en de Jupiler League (CED) kunnen zich vinden in bovenstaand besluit.

image

72 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments