KNVB geeft toestemming voor fangeluiden

10
1122
Fotoburo Toin Damen ©

De KNVB heeft Willem II toestemming gegeven om bij de komende thuiswedstrijden zonder publiek fangeluiden te blijven gebruiken. Er is een voorwaarde: de tegenstander moet wel akkoord gaan met het uitzenden van opnames van zingende fans via de geluidsboxen. 

Dat geldt ook voor andere clubs die geluid willen inzetten om de kille sfeer van stadions zonder publiek in coronatijd te doorbreken. Het mag, als de tegenstander er geen bezwaar tegen heeft. 

De spelers en ook trainer Adrie Koster toonden zich in hun nopjes. Die oordeelden dat alles beter was dan het geluid van het trappen tegen een bal in een omgeving van kil beton. Ze oordeelden dat het geluid Willem II mogelijk een klein beetje op weg had geholpen naar de zege en dat het zeker een meerwaarde had. 

De KNVB evalueerde maandag telefonisch het experiment. De voetbalbond vroeg niet alleen naar de ervaringen van Willem II. Ook VVV, de scheidsrechter en zendgemachtige FOX konden reageren. Die verklaarden ‘geen hinder ondervonden te hebben van het geluid uit de speakers’. 

Bron: BD.nl

10 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments