KNVB gaat deelname aan nieuwe Onder-21-competitie verplichten

3
1809

VI meldt dat de KNVB vanaf 2020 een nieuwe jeugdcompetitie invoert waaraan betaald voetbalclubs verplicht moeten deelnemen. Clubs mogen zelf weten of ze daarnaast ook nog een beloftenploeg of reserve-elftal in stand houden. Directeur voetbalontwikkeling Art Langeler: “We denken daarmee een goede oplossing te hebben voor jongens die na Onder-19 komen te zwemmen tussen beloften en eerste elftal.”

De nieuwe competitie moet de kansen op doorstroming van talent vergroten. De huidige jeugdcompetities houden nu nog op bij Onder-19. Veel spelers vallen af, omdat ze na Onder-19 nog niet rijp genoeg zijn om door te stromen naar het eerste elftal. Ze kunnen dan wel naar de beloften, maar daar spelen ze vaak niet tegen de sterkste talenten. Het landschap is momenteel versplinterd; een deel van de talenten is ondergebracht in beloftenelftallen die uitkomen in de voetbalpiramide, terwijl een ander deel zich moet zien te ontwikkelen in de beloftencompetitie op maandagavond.

Het hele artikel lees je hier.

 

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Martin Coolen
Lid

Dat is mooi zo’n jeugdcompetitie. Ook zouden die jonge elftallen uit de eerste divisie moeten verdwijnen(Jong Ajax, Jong Az, Jong PSV en Jong FC Utrecht).

Menneke
Gast
Menneke

Dit zou weleens een goede zet kunnen zijn. Ik heb bij de huidige opzet het gevoel dat menig talent verloren gaat omdat het gat naar het eerste te groot is. Het zou mij daarom niet verbazen als er met deze nieuwe opzet meer talenten (niet alleen bij Willem II) van 20/21 jaar doorbreken.

Kruikemans
Gast
Kruikemans

Goede zaak, daar Willem II nu geen zelfstandig tweede elftal heeft. O19 spelers die nog niet de stap kunnen maken, hebben nu twee seizoenen meer de tijd om verder te ontwikkelen en mogelijk wel de stap kunnen maken.

Goede trainer (Linssen, van der Rijt?) op die O21 zetten, die spelers mentaal en sportief beter maakt.