KNVB: Eredivisie start rond 1 oktober

24
2424

De KNVB wil rond 1 oktober beginnen met het nieuwe Eredivisie-seizoen. Volgens de Volkskrant ligt er al een uitgewerkt scenario op tafel voor de start van de nieuwe competitie.

Dinsdag werd door premier Mark Rutte bekendgemaakt dat het betaald voetbal tot 1 september niet is toegestaan. Dat betekent hoogstwaarschijnlijk het einde van het huidige seizoen. Omdat de KNVB het liefst zoveel mogelijk wedstrijden in de nieuwe Eredivisie mét fans speelt, werkt het toe naar een start van de nieuwe competitie rond 1 oktober, en niet op 1 september.

De KNVB realiseert zich dat de clubs het financieel niet lang kunnen volhouden als de stadions leeg blijven. In dit scenario plant de bond de meeste Eredivisie-wedstrijden in 2021, zo’n zestig tot zeventig procent, in de hoop dat het coronavirus dan onder controle is. Dat betekent overigens wel een bijzonder drukke agenda voor de eerste helft van 2021, want door de verplaatsing van het EK naar 2021 moeten de competities ook tijdig afgerond zijn. Er zullen dus veel midweekse speelrondes worden ingepland.

24 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments