KingZine verbaasd over beeld jonge Willem II-fans

7
2089

Vanochtend is er in het Brabants Dagblad een artikel verschenen waarin wij onze verbazing uitspreken over de uitlatingen van de lokale driehoek over onze jonge supporters:

TILBURG – Stichting Kingzine heeft met verbazing en afkeur kennisgenomen van de uitlatingen van de lokale driehoek in Tilburg over een groep jonge supporters van Willem II.

Politie, justitie en de gemeente Tilburg maken zich zorgen over fans op de vakken B en C die ‘opvallend gedrag’ vertonen. De groep zou zich vooral bezighouden met het uitdagen van bezoekende fans en weinig ontzag tonen voor de stewards. De lokale driehoek wil nu de namen en gegevens van de jongeren verzamelen om die vervolgens door te spelen aan zorginstanties.

Volgens de onafhankelijke supportersvereniging worden de fans ten onrechte afgeschilderd als een groep probleemjongeren op wie niemand grip heeft. “Wij hebben juist uitstekend contact met deze jongeren”, aldus Wim Vos, voorzitter van stichting Kingzine……..

Hier het gehele artikel (klikken om te vergroten):

IMG_0220 kopie

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Ik heb sterk het vermoeden dat men dingen gaan aandikken omdat de politie bang is om dr mooie baantje te verliezen een beetje met die knoppen spelen aan de ringbaan zuid een beetje wedstrijdje kijken en er lekker voor betaald krijgen want als er straks 10 a 13 wedstrijden van de 17 zonder politie kan.. dat willen ze liever niet, want die 2 wedstrijden eerder dit seizoen zonder politie zijn toch goed verlopen. ..

Ere noord
Lid
Ere noord

Ik zou eerder vak E gaan schoonvegen. De opbrengsten van die seizoenkaarten wegen niet op tegen de kosten van de boetes. Pure winst dus.

Hoppa
Lid
Hoppa

Opvallend. Het artikel staat zo te zien al bijna de hele dag online en niemand die de verbazing van de Stichting Kingzine deelt. Vaak als er (waar dan ook) rotzooi is, dan is het een kleine groep die het grotendeels verpest voor vele anderen. Het zou me niks verbazen als de grote meerderheid van de stadionbezoekers (waaronder ik) er helemaal geen bezwaar tegen heeft als de kleine groep bier en vuurwerk gooiende en ‘contact’ met uit-supporters zoekende idioten eens wat manieren wordt geleerd, goedschiks of kwaadschiks (stadionverbod). Weet nog wel dat Willem II een paar jaar terug met veel moeite… Lees verder »

Trico Sores
Lid
Trico Sores

Helemaal mee eens. Het is gewoon een feit dat er zulke randdebielen tussen zitten (met name in vak C en E). Welliswaar een kleine minderheid, maar ze zijn er wel degelijk. Wie dit ontkent is blind en naïef. Deze “wannabe-hooligans” (ik noem ze persoonlijk liever stakkertjes) bezorgen onze club een slechte naam en een hoop problemen (o.a. boetes). Wat mij betreft opsporen, oppakken en een levenslang stadionverbod geven. Ik erger me kapot aan dit gedrag.

gelaarsde sjaak
Lid
gelaarsde sjaak

Ligt eraan hoe ze het doen. Als het natte vinger werk wordt, en je hebt een lijst waarvan 70% er eigenlijk niet op hoort te staan en er dan toch op staat, dan kun je beter niets doen. Geef je deze namen dan door aan zorginstanties bereik je eerder het tegenovergestelde. Die wil je ook niet opschepen met namen van mensen die eigenlijk daar niet thuis horen.( Kost namelijk capaciteit en gaat ten kosten van mensen die het wel nodig hebben) Dus je moet echt strenge selectiecriteria hebben en juist dan kan het wel werken. Pak dus eerst de groep… Lees verder »

patriekolorus
Lid
patriekolorus

ik vind het wel ver gaan als men gegevens doorspeelt naar zorginstanties. Schoenmaker blijf bij je leest zou ik zeggen.

Sporting Gool
Lid
Sporting Gool

Als het om die biergooiende lafbekken gaat die hun eigen supporters kansloos nat flikkeren, dan zou ik ook graag de namen en gegevens willen ontvangen…