Keuzes van de Looi drijven Willem II richting afgrond

182
8235
Foto: Toin Damen

Willem II verloor zondagmiddag kansloos tegen hekkensluiter Sparta. Het was aan keeper Branderhorst te danken dat de schade beperkt bleef tor 1-0.

Trainer van de Looi begon wederom in ultraverdedigende formatie. Willem II zakte volledig in op eigen helft en het was wachten op de 1-0 voor Sparta. Na een blunder van Wijnaldum kwam Sparta op 1-0. Voor de zoveelste keer dit seizoen moest van de Looi in de rust aanpassingen doorvoeren en bracht hij Tsimikas en Ogbeche.

Ook na rust kwam Willem II amper tot eens kans. Als je speelt om niet te verliezen dan win je nooit…

Tijd voor andere trainer in Tilburg. Een trainer die probeert om wedstrijden te winnen in plaats van niet te verliezen.

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
bristol_tony
Lid
bristol_tony

Friends, a difficult time for our club and the question is who is really guilty of the current situation. I think it is mostly fault of the coach. You can see that selection was composed to play more attacking football (4-3-3 probably) but coach quickly started playing more and more defensively. Let’s have a look at the transfers, for me most of them make sense. I tried to look at the whole season. GOOD TRANSFERS (7) Tsimikas, Azzoui, Rienstra, Lewis, Meissner, Chirivella, El Hankouri, Dankerlui I think with most names you can agree with me here. I put Lewis in… Lees verder »

Joost Halberstma
Gast
Joost Halberstma

Depends on definitions. Based on your information Mathijsen did a good job, actually he did a poor job. And so many players with a good rating and we’re the ones going out…. doesn’t match..Maybe this:+/+: Tsimikas+: Azzaoui (although not performing when in starting-11), Chirvella, Lewis+/-: El Hankouri (not performing when in starting-11),  Dankerlui & Meissner (both just arrived; no judgement yet), Velinkonja (scoring ok, rest not)- Crowley, Wellenreuther (no faults made when playing), Rienstra (big mouth, not the leader he wants to be), Enoh (not fit, not of use yet)-/- Coulibaly (worthless and 100k/200k transfer), Wijnaldum, Vd Linden

bristol_tony
Lid
bristol_tony

Yes, I agree with you but I also try to see why some choices have been made. If TD and coach agreed in the summer that we play attacking football (probably they did), I can understand why we bought/loaned players who are better in the attack than in defense. But then if coach in the second (!) game of the season changes suddenly formation to 5-3-2 because he panics in Utrecht and all club philosophy is thrown to trash, I think this is not right and the coach is mostly to blame, not a TD. One thing that is amazing… Lees verder »

Joost Halberstma
Gast
Joost Halberstma

I completely agree with you. Not a chance we’ll win tomorrow. Also Heracles and Den Haag won’t bring points.Then it’s Roda again. You’re only chance for 3 points till April 6th (Excelsior).Since Oct we only won from on Dec 2nd. Extra sad that we’ll loose without a fight. We need to scrape points together. Unfortunally it will not be enough to survive.

Anonimo met curry
Gast
Anonimo met curry

Reading wil Stam niet meer… iets voor ons?

kurt zaro
Gast
kurt zaro

denk dat iedereen nu wel HELEMAAL klaar is met van kloojo.  heb t echt nooit zien zitten met die vent.je zit je kapot te ergeren als ziet hoe ie  willem ll laat voetballen. HOOP alsjeblief dat we niet rechtsreeks degraderen maar geloof niet dat we met deze trainer zeker de nacompetitie gaan ontlopen. dus alsjeblief flikker m buiten

Frits Caumer
Gast

Ik schrik van de agressieve reacties ten opzichte van de coach. Wll supporters konden altijd goed tegen hun verlies en vierden een overwinning voor twee. Maar daar komt nu een eind aan. Er zijn steeds meer mensen die ‘bloed’ willen zien. Daar schieten we niets mee op. De pijn ligt veel dieper. Met het toendertijd naderende faillissement, met kunst en vliegwerk voorkomen, is er zo bezuinigd dat aan behoorlijke club- en verenigingspubliciteit en binding met de club (kijk alleen maar naar die waardeloze officieel club site) niets gedaan wordt. De jeugdafdeling, de talentenschool, stelt niet veel meer voor en is in een… Lees verder »

Snorro
Gast
Snorro

Goed verhaal Frits, lekker kort ook!

Nillis
Lid
Nillis

Bezetting van nog geen 25% is gelul… die tribunes zaten ook gewoon vol op enkele plekken na.. maar vanuit de berg kan je dat niet zien;-)

Dirruk
Gast
Dirruk

@Frits Caumer, Mooi verhaal over een betrokken supporter. Ik heb alleen nog een vraag aan je. Geef je rekeningnummer en loop morgen die berg op naar madam Ballon en geef haar wat euro’s als ze jou beloofd dat we woensdag winnen. Gebeurd dit dan ook kom ik volgende week jouw kant op met een kruiwagen vol geld om madam Ballon te overhandigen zodat we ook van Heracles, ADA en Roda JC winnen. Ik ben er namelijk van overtuigd dat madam Ballon gewoon medelijden heeft met  monsieur Guillaume deux, en hem daarom maar een beetje prbeert op te beuren zoals jij ons… Lees verder »

Bokkum013
Gast
Bokkum013

@Nillis

Was jij wel bij de wedstrijd…de hoofdtribune was meer leeg dan vol vriend. Oh wacht…waarschijnlijk zat je op die tribune, dan is het inderdaad moeilijk inschatten.

Isleyy_N
Lid
Isleyy_N

helemaal mee eens met dit stuk.

weg met die man!

nu!

bomba
Gast
bomba

Net als in de tijd met Streppel zal de trainer gewoon blijven zitten. Niemand zal verantwoording hoeven afleggen. Gewoon wegkijken. Viel me gister al op dat het twitteraccount van @willemii doodleuk twitterde vlak voor het einde of dick advocaat zn eerste overwinning gaat halen ( tweet daarna snel verwijderd door verontwaardige reacties ). Zegt genoeg over de instelling zowel in als rond het veld.Deze club haat werkelijk waar de supporters!

wil
Lid
wil

Ons Willem II hart huilt. Triestig dat het zover moet komen.

bogie
Lid
bogie

Waarom heeft nog niemand aan vd Looi gevraagd waarom hij al zo vroeg bekend heeft gemaakt dat hij weg wil… Maar vooral WAAROM hij weg wil..

De chemie is weg / zie het niet meer zitten enzovoort enzovoort…

Dan moet je als trainer ook ballen hebben en opstappen…zeker als je niet wacht met het naar buiten brengen van je beslissing !!!  Nee nu op TV zeggen dat hij de kop van jut is omdat hij al zo vroeg heeft aangegeven dat hij vertrekt >> Niet slim en zeker richting spelers die je moet motiveren gewoon DOM !!

 

 

Dirruk
Gast
Dirruk

Buiten het feit dat vd Looi er als trainer helemaal niks van snapt is hij als persoon net zo dom. Hoe durft hij het in z’n hoofd te halen te beweren dat de supporters nu tegen hem zijn omdat naar buiten is gekomen dat hij aan het eind van het seizoen stopt als trainer bij Willem ll. Nou meneer vd Looi ik heb een persoonlijke boodschap voor je, hier komt ie. Geachte heer vd Looi, Beste Edwin. Op het moment dat er 2 jaar geleden sprake zou zijn dat jij naar Willem ll zou komen heb ik op Tilbo, Wll news… Lees verder »

Highway Patrolman
Lid
Highway Patrolman

Goed verwoord Dirruk. Inderdaad kun je van Streppel, Vissers en Bogers denken en vinden wat je wilt maar zij hadden wel hart voor ONZE club. En probeerden er op hun manier het beste van te maken. Van der Looi en consorten hebben dat totaal niet! Dus exit van deze gasten en liefst zo snel mogelijk. Alvorens het echt te laat is!! En dat van der Looi wel meerdere keren de waarheid niet heeft gesproken blijkt wel uit zijn woorden na het vertrek van bijvoorbeeld Kostas Lamprou en Kali!!!

Mr. muscle
Lid
Mr. muscle

van de Looi  eruit, en wel nu. 

Ravio
Gast
Ravio

Nu blijkt vd Looi ook nog eens een huichelaar! Hij laat nu zelf geen kans onbenut om aan te geven dat de supporters hem wegwillen omdat hij zelf weggaat aan t einde van t seizoen…. Alsof er ook maar 1 supporter zat te wachten op een langer verblijf van deze flapdrol!Waar blijft dat persbericht???

El Cammacho
Gast
El Cammacho

Media, advocaat en andere trainers nemen het in de kranten nu op voor van der Looi: je mag kennelijk niet meer melden dat je weggaat, dat worst je niet in dank afgenomen. Je hebt net de kwartfinale bereikt, waardeer daarvoor je trainer. Het  zit gewoon tegen, je moet supporteren en niet kritisch zijn; nou lieve media, als jullie echt denken dat het daarom gaat heb je er echt niets, maar dan ook helemaal niets van begrepen! Dan ben je echt met domme journalistiek  bezig. Dit is iets wat al maanden speelt  eigenlijk al een jaar. Maar we hebben juist altijd… Lees verder »

Dre
Gast
Dre

Selectie is zeker sterk genoeg om boven de streep te eindigen maar niet met dese trainer. Spelers worden met teveel opdrachten het veld ingestuurd. En Dirruk? Ja nu is het tijd om van trainer te wisselen. Jij roept het al een hele tijd maar dat is ook alleen maar omdat je geen vuurpijltjes mocht afsteken voor de training

wil
Lid
wil

Eric kijk eens naar onze cijfers op de site van het A.D.

keesg
Lid
keesg

Met de opstellingen van onze huidige trainer sta je bij elke wedstrijd met 1-0 achter voordat je begint. Het is beschamend om te zien dat drie potentiële vaste elftalspelers op de bank zitten. Als ze niet fit genoeg zijn dan gewoon thuis laten. Hopelijk gaan we woensdag eens een keer vanaf het begin spelen om te winnen. Als ik weer een opstelling zie met vijf verdedigers loop ik voor eerst in 65 jaar op mijn gemak naar het buitenbeentje.

Splinter F
Lid
Splinter F

De verantwoordelijken moeten hun eigen functioneren eens tegen het licht houden. Transferbeleid en scouting zijn een lachertje, financieel gezond maar op commercieel en marketing gebied gewoon slecht. En je kunt wel een stabiele middenmoter willen worden, maar er is gegokt en het lijkt erop dat we het met deze spelers, trainer en tactiek niet gaan halen. Voor aanvang van de transferperiode was het al 5 voor 12, nu is het over 12en. Joris en Berry staan al langer ter discussie bij velen van ons, getuige de berichten op dit forum. Om enigszins nog wat credits te krijgen, zullen zij toch… Lees verder »

Pisbak
Gast
Pisbak

Marcel Keizer, Sami Hyppia, Erwin Koeman. Keus genoeg. Ongeloofwaardig dat vd. Looi mag blijven zitten als trainer bij 1 overwinning uit 14 competitieduels. Ook geen progressie in het voetbal.

JTW
Lid
JTW

Op basis van wat noem je Hyypia? Omdat hij hier leuk heeft lopen ballen 20 jaar geleden? Ramzi en Bombarda zetten we toch ook niet voor de groep…

Pisbak
Gast
Pisbak

Ervaring bij Leverkusen in de Bundesliga. Daarnaast op hoog bij gevoetbald met gerenommeerde trainers.

wil
Lid
wil

Kijk eens hoeveel toeschouwers de speelwijze van Van der Looi al gekost heeft (dus inkomsten).

 

 

 

 

 

wil
Lid
wil

En dan na afloop die domme kritiek van Rienstra. Kijk zelf ook eens in de spiegel. Je speelde ook als een natte krant.

Baarle
Gast
Baarle

Wat mis ik de intelligente beschouwingen van Jordens Peters na een wedstrijd!

Passie en strijd
Gast
Passie en strijd

Die geeft af op een ander maar speelt ook als een natte krant! Valt vies tegen die rienstra,  maar goed geen binding met onze club dus boeit het hem niet, die denkt, ik ben toch weg na dit seizoen

jako
Gast
jako

Die Rienstra is me vies tegengevallen…zeker als mens…absoluut GEEN STOERE KEREL,heel gauw wegwezen…egotripper!

Baarle
Gast
Baarle

Is het mogelijk dat er iemand voor zorgt dat de hoge heren deze 135 posts ook lezen, dan weten ze tenminste wat er te doen staat!!!

Ronald Rotterdam
Gast
Ronald Rotterdam

vandaag als rotterdammer naar sparta willem ll geweest deen ramatisch wanvertoon  van de club waar ik fan van ben uit tilburg maar begin bij de wortels van de ellende in dit seizoen te veel huurlingen die na dit seizoen weggaan dus daar heb je niets meer aan volgend seizoen ,teveel taalculturen waarom  en door wie is coulibaly gehaald hij speelt nooit,croux komt ook niet meer voor in de plannen van de trainer,crowley was binnen gehaald als super aankoop  niet gehuurd een vaste waarde voor ruim 2 jaar ,is uitgeleend om speelminuten te maken,die pool urbanski een groot jeugdtalent  vast contact … Lees verder »

jako
Gast
jako

Ronald…respect…prima verwoord….en als ik het zo lees….wat een puinhoop is het toch aan de Goirleseweg!

Sooike
Gast
Sooike

Prima verwoord? hij noemt oa vreven en Maaskant als mogelijke opvolger!dan heb je het toch niet helemaal goed begrepen wink

Wa un beleid
Gast
Wa un beleid

ik heb Van de Looi lang gesteund, maar na vandaag ben ook ik er klaar mee. Tsimmi, B en Azzaoui moeten in een wedstrijd als deze in de basis starten… B keuze opstellen is een verkeerd signaal afgeven. En dan ook nog eens met 5 verdedigers starten. DOM DOM DOMHeel triest dit. Deze selectie is goed genoeg voor 12 plaats, maar deze koekert haalt het er niet uit.Opzouten. 

EL POSITIVO
Gast
EL POSITIVO

Kan iemand mij vertellen wat er nog moet gebeuren voordat deze zoutzak ontslagen wordt?- verliezen/gelijkspelen tegen alle concurenten- wisselbeleid waardeloos- clubcultuur om zeep geholpen- spelera lijken ongemotiveerd?- door soort van wonde staan we nog geen 18, maar fat duurt ook niet lang meer

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Een ding heeft Erwin wel voor elkaar gekregen dat sinds pak hem beet 2010 er niet meer zoveel gepost is in z’on korte tijd op Tilbo… Denk dat de webmasters van Tilbo een ligt vreugdedansje aan het doen zijn😉

objectivo
Gast
objectivo

Ik wil mijn Rippel centjes liever beleggen in een nieuwe coach voor Willem II, daar is snel rendement mee te behalen. Met Vd Looij degraderen we zeker. Een normale trainer blijft er met dit spelersmateriaal makkelijk in!

kevin
Lid
kevin

Begrijp maar ten dele dat Erwin de schuld krijgt van de slechte resultaten en het slechte veldspel. Maar je zou maar opgescheept zitten met dat zootje ongeregeld wat onze TD Joris heeft gedropt. We stonden er met de winterstop  beroerd voor. Dan zie ik louter positieve berichten over het huishoudboekje. En wat brengt Joris mee: Dankerlui, Enoh en vooral die Wijnaldum die er werkelijk helemaal niets van kan. Dat bewijst hij al zijn hele voetballeven en bij alle clubs waren ze blij dat hij vertrok. Geen enkele versterking die we nodig hadden om dit seizoen te overleven. We gaan eruit.… Lees verder »

jack degier
Lid
jack degier

Onzin wat je hier typt, de spelers zijn goed genoeg. Met deze spelersgroep moet je gewoon  4-4-2 spelen, dat ziet een blinde nog wel, dat is wat ik die dominee kwalijk neem! Hij houd al wedstrijden lang dit systeem aan en nu is het klaar! Erwin out graag!!!!!!

 

 

 

 

 

Knaap
Gast
Knaap

Bende gij blind ofzo? Met de basis Lewis, Meisner, Heerkens, Tsimakas, Enoh, Rienstra, Azzaoui, Hankouri, Ogbeche, Sol wordt zelfs de trainer van het achtste van Jong Brabant nog minimaal 14e. Onze potentiele basiself is veel beter dan die van de concurrenten maar Edwin blijft maar aanklooien waardoor we waarschijnlijk 17e if 18e worden…

Justin
Gast
Justin

Keep on dreaming. Deze spelers zijn NIET goed genoeg voor minimaal de 14e plaats. Zit geen voetballend vermogen in, geen body, geen voetbalintelligentie, geen dreiging en geen creativiteit.  Je staat terecht bij de onderste plaatsen. Daarnaast veel te licht: Hankouri jeugdspeler, af en toe leuke invalbeurt van paar minuten, in basis niets waard, Enoh nog geen minuut gespeeld eerst maar eens kijken of hij überhaupt iets kan brengen, Azzaoui goede techniek etc, maar als hij in basis staat bereikt hij ook (nog) niets, Heerkens voetballend zwaar ondermaats voor een profvoetballer.  Tsimikas aanvallend heel leuk, verdediging niet best.Ja, het is allemaal… Lees verder »

TheObserver
Lid
TheObserver

@justin. In grote lijnen klopt je verhaal !! Belangrijkste is idd dat vd Looi opzout per direct !!

dat deze selectie zich makkelijk moet handhaven zoals vele roepen vind ik ook te makkelijk, we zijn NIET slechter als Sparta en RodaJc maar ook niet (veel) beter.

seizoen afmaken met een nieuwe trainer (liefst langer dan half jaar contract) en de zomer Joris en de scouting evalueren , want die heb er echt een puinhoop van genaakt.

Ravio
Gast
Ravio

Erwin is niet meer te handhaven! Ik vrees alleen dat er te weinig “ballen” in t pluche aanwezig zijn om hem weg te sturen…Berry heeft dan dus ook gefaald aangezien hij hem gehaald heeft en ook Mathijsen kan simpelweg niet buiten schot blijven. Wat een vreselijke kutselectie heeft die samengesteld!

Lewis
Gast
Lewis

erwin optyfen, helemaal klaar mee. Hyballa is echt helemaal geen slechte trainer. Hij leeft tenminste 90 minuten 200% mee met het team. Van de looi zit 90 minuten op zn luie reet 

Snorro
Gast
Snorro

Ik heb liever een trainer die ze wat automatismen bijbrengt en leert hoe je iemand een bal in de voet of in de loop aanspeelt. Wat ook echt sneu is om te zien is dat als een speler in de dekking wordt aangespeeld er nooit eens wordt gekozen voor wegdraaien met bal, opzij spelen of een laats opzetten. Het is altijd terug op de rondspeelbrigade. overigens, als je als trainer continu je team moet coachen heb je het gewoon niet goed neergezet…..

Snorro
Gast
Snorro

Laats moet uiteraard kaats zijn

Ledzep
Lid
Ledzep

graag een aansprekende naam met aanzien als voetballer. Hoog inzetten bijv: Ruud

Ravio
Gast
Ravio

Hesp? Gullit? Swinkels? Die uit Big Brother?

Ledzep
Lid
Ledzep

Van the Man.

 

in die categorie moeten we zoeken beginnende trainer en aanzien. Willem II is een heerlijke club om te beginnen. Pisvee gaat met van Bommel aan de haal na Australie.

Ravio die nakker uit big brother…..geef te denken dat je daar aan denkt.

Ravio
Gast
Ravio

Kom dan met volledige info Ledzep… ;-)Maar de Ruud die jij noemt lijkt me een grote gok…. Daar moet dan wel n ervaren assistent bij (Feskens?)

OT 1896
Lid
OT 1896

Waar blijft dat verlossende bericht nou!!!

De beste karaktereigenschap van een Willem II supporter wordt weer danig op de proef gesteld.

OT 1896
Lid
OT 1896

PS het enige waar ik nu van geniet is de saamhorigheid en beleving van onze supporters

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Bestuur grijp in laat het niet escaleren daar wordt niemand  beter  van en dan heb je alleen maar verliezers

Moker
Gast
Moker

Esceleren??? Bedoel jij nu escaleren of exelleren😂

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ moker

Bedoel  idd escaleren.. heb het voor jou gemoedstoestand ff aangepast 😂😉  

Ps ohja bedankt  voor tip👌

Moker
Gast
Moker

Goed gedaan Forza! Laatste wat we nu willen is exelleren binnen deze escalatie..