Kerstrapport: Middenvelders

1
654
Crowley m.o.t.m in Grongingen (foto: (c) Toin Damen)

Het is winterstop. Willem II staat 12e en is kwartfinalist in de KNVB Beker. Na het kerstrapport van de keepers en verdedigers nemen we vandaag het kerstrapport van de middenvelders door.

Pol Llonch 6.5
De Spanjaard maakte deze zomer de overstap van de Poolse competitie naar Nederland. Hij begon het seizoen ijzersterk en viel op door zijn enorme drange om te winnen. Was één van de aanjagers bij het vroeg druk zetten op de tegenstanders. Pakte daarin regelmatig een kaart, maar veroverde met zijn passie en inzet snel de harten van de Willem II supporter. Was de laatste weken voor de winterstop minder sterk en leed regelmatig balverlies. Al met al een goede aanwinst voor de Tricolores.

Elmo Lieftink 6
Helaas hebben we Elmo Lieftink van de tweede helft van het vorige seizoen nog niet gezien. Het niveau wat Lieftink tegen PSV en Utrecht haalde was van uitzonderlijk niveau. Begon dit seizoen naast Llonch als controleur op middenveld en deed dat naar behoren. Moest helaas door een blessure een groot deel van de wedstrijden missen.

Atakan Akkaynak 5.7
Aan alles kun je zien dat Akkaynak fantastisch kan voetballen. Speelde (net als rest van team) een geweldige wedstrijd tegen Heracles. Liep tegen een domme rode kaart aan in de uitwedstrijd tegen de Graafschap en miste daarna door de schorsing en blessure een groot deel van de wedstrijden. Liet tegen Heerenveen weer een vleugje van zijn klasse zien door een prachtig doelpunt binnen te stiften. Als hij geduld heeft en zich binnen de kaders van de discipline blijft gedragen gaan we nog veel plezier aan hem beleven.

Vurnon Anita 5
Wat waren we blij toen in de laatste week van augustus Vurnon Anita werd toegevoegd aan de selectie. De ex-international met een schat aan ervaring op de Engelse velden heeft echter nog niet veel laten zien. Is zichtbaar niet fit. In de wedstrijden waar Willem II compact kan spelen voegt hij nog iets toe. Zodra de ruimtes groter worden (vooral goed zichtbaar in thuiswedstrijden) kan Anita het niet meer belopen.

Dries Saddiki 5.5
Heeft nog weinig kansen gehad op zijn favoriete positie op het middenveld. Dé kans die hij kreeg bij Nac uit greep hij niet. Speelde toen heel matig. Is daarnaast nog ‘misbruikt’ als rechtsbuiten en rechtsback. Heeft de juiste wedstrijdinstelling maar moet nog wennen aan het hogere niveau.

Daniel Crowley 7
Werd onder trainer van de Looi met name beoordeelt op de onderdelen waar hij minder goed in is. Maar heeft dit seizoen laten zien dat hij niet alleen een fantastische speler kan zijn, maar ook bereid is hard te werken voor het team. Kan af en toe een geniale steekpass versturen, maar kan ook delen van de wedstrijd niet zichtbaar zijn. Liet met name bij Groningen en Fortuna Sittard uit zijn grote klasse zien. Dat niveau moet hij wekelijks laten zien.

Conclusie:
Koster heeft door diverse blessures en schorsingen (Akkaynak, Lieftink en Llonch) de ideale samenstelling van middenveld nog niet gevonden. Met name Anita is niet fit genoeg om een toegevoegde waarde te zijn voor middenveld. Een fitte Lieftink en gedisciplineerde Akkaynak kunnen het ontbrekende puzzelstukje op middenveld zijn om weer meer aan aanvallend voetbal toe te kunnen komen.

1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments