‘Kapitaal staat bij Willem II weer op het veld’

11
3397
Foto: Toin Damen ©


Joris Mathijsen heeft de afgelopen jaren uitstekend werk afgeleverd bij Willem II, zo is de conclusie van het Brabants Dagblad. De technisch directeur laat met onder meer het binnenhalen van transfervrije spelers een fraai staaltje vakmanschap zien.

“Bij veel clubs is het uitgangspunt dat hij pas goed functioneert als hij zijn salaris minimaal terug verdient met zijn aan- en verkoopbeleid. Ook dan zit Mathijsen, om in Willem II-termen te blijven, gebeiteld. Die werd na een aarzeling of hij het wel moest doen in 2016 technisch manager en kort erop technisch directeur”, schrijft de ochtendkrant.

“Een snelle rekensom leert dat Willem II onder het bewind van de Goirlenaar een positieve transferbalans heeft van bijna drie miljoen euro. Fran Sol is daar met zijn verhuizing naar Dinamo Kiev voor een groot deel verantwoordelijk voor.”

Ook het aantal huurlingen is bij de Tilburgers fors afgenomen. “Mathijsen verdiende niet alleen ruim drie miljoen euro, het kapitaal staat bij Willem II tegenwoordig op het veld. Daarmee neemt de Tilburgse club een stevige positie in en is de groei naar stevige subtopper bijna voltooid.”

11 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments