Juridische stappen tegen politie Amsterdam

43
3955

Inmiddels heeft iedereen meegekregen hoe schandalig Willem II supporters afgelopen zaterdag in Amsterdam behandeld zijn. Vanochtend heeft vanuit Tilburgse zijde een evaluatie plaatsgevonden. De politie Tilburg heeft hierbij een feitelijke opsomming gegeven over de gang van zaken. Onderstaand nogmaals een feitelijke weergave van de gebeurtenissen:

  • Afgelopen vrijdag een noodbevel is uitgevaardigd, de inhoud en de strekking van dit noodbevel is ons echter nog niet duidelijk.
  • Willem II supporters hebben zich in Tilburg verzameld en zijn daarna met de trein naar Amsterdam vertrokken. Alle aanwezige supporters waren in het bezit van een geldig kaartje voor de trein en de wedstrijd.
  • Er hebben geen vernielingen plaatsgevonden op het station Tilburg of in de trein.
  • In Amsterdam zijn de supporters ingesloten door de politie en daarna stuk voor stuk gefouilleerd en op de foto gezet, hierbij (en gedurende de rest van de dag) hebben geen aanhoudingen plaatsgevonden.
  • Na twee uur wachten zijn de supporters naar de Johan Cruijff ArenA begeleid alwaar de supporters weer een aantal uur moesten wachten. Gedurende deze uren zijn de supporters niet voorzien van eten en waren er geen sanitaire voorzieningen. De bijna tweehonderd supporters zijn slechts voorzien van enkele flesjes water.
  • Een groot deel van de groep heeft meermaals aangegeven graag terug te willen naar Tilburg omdat het plezier volledig verloren is, de politie heeft dit om voor ons onverklaarbare redenen niet toegestaan.

Een aantal zaken zijn ons nog niet duidelijk, we zullen er alles aan doen om dit duidelijk te krijgen. Allereerst willen we weten wat de strekking van het noodbevel is geweest. Daarnaast willen we weten wat de politie Amsterdam heeft gedaan om onze supporters op een menswaardige wijze te behandelen (met andere woorden waarom is er niet voorzien in eten, drinken en sanitaire voorzieningen). Ook zijn wij benieuwd naar de rol van de politie Tilburg en willen wij weten waarom het de supporters niet is toegestaan terug te reizen naar Tilburg. Wij willen weten wat er gaat gebeuren met de foto’s die gemaakt zijn en wij willen weten waarom niet voor minder verstrekkende maatregelen is gekozen.

Gezien bovenstaande feiten zijn wij van mening dat de supporters ten onrechte van hun vrijheid beroofd zijn. De twee officiele supportersgroeperingen, Stichting KingZine en Supportersclub Willem II, zien dan ook genoeg aanleiding tot het nemen van juridische stappen richting de politie en de gemeente Amsterdam. Op dit moment onderzoeken we welke stappen dit moeten zijn en wat we hier voor moeten doen. Al langer vinden wij dat voetbalsupporters slecht behandeld worden maar afgelopen zaterdag was de druppel die de emmer heeft doen laten overlopen. Wij willen voorkomen dat voetbalsupporters in de toekomst vaker op een dergelijke mensonterende manier behandeld worden. Stichting KingZine is hierover dan ook in contact getreden met zowel het Supporterscollectief NL als de KNVB.

Na afloop van de evaluatie en na het bepalen van bovenstaande aanpak hebben wij tot onze grote verbazing de nieuwsberichten gelezen die door het Parool en Omroep Brabant geplaatst zijn. In deze stukken wordt door de politie Amsterdam een aantal zaken genoemd die niet plaatsgevonden hebben. De politie Amsterdam probeert in onze ogen haar straatje schoon te vegen door het verkondigen van deze leugens. Deze communicatie vanuit de politie Amsterdam maakt dat wij nog vastberadener zijn om hier werk van te maken. Het zal een lange strijd worden maar wij gaan de handschoen oppakken. Gedurende het hele proces zullen wij jullie via onze website op de hoogte houden van de vorderingen.

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
wil
Lid
wil

Moest het budget voor de ME nog op voor het einde van het jaar??

Shadwell Gumbo
Gast
Shadwell Gumbo

Zou goed zijn als ook supportersclub van andere clubs zich achter deze twee supportersverenigingen scharen. Er moet ergens een keer een grens getrokken worden. Een kinderverkrachter heeft meer rechten dan een voetbalsupporter. Alles onder het mom van…

FCT Enschede

ftricolores1
Lid
ftricolores1

Is er iets mogelijk om bij de eerstvolgende (thuis)wedstrijd een statement te maken die wel door de landelijke media word gezien?

Ik wens de betrokkenen veel succes bij deze meer dan terechte vervolgstappen!

Frankwie
Gast
Frankwie

NOS.nl heeft er al een artikel over geplaatst. Mèt link naar Tilbo. Landelijke media gehaald.

Rene
Gast
Rene

En voor de ouwe lullen tussen ons (zoals ik): het staat ook op Teletekst (p 109).

frankwie
Gast
frankwie

Als je op teletekst komt ben je een eindbaas!

roemir
Lid
roemir

NOS journaal net ook…

ftricolores1
Lid
ftricolores1

Excuus, zie het net inderdaad op NPO en teletekst voorbij komen!

Jansen
Gast
Jansen

Als NEC supporter vind ik het mensonteerend hoe jullie zijn behandeld. Het verkondigen van leugens is niet nieuw in Amsterdam.. Helaas worden de ‘kleinere’ clubs nooit zo serieus genomen door de rechtsprekende macht. Ik wens jullie veel succes met de vervolgstappen!

Eula
Lid
Eula

Aan degene die erbij waren: Dank dat jullie allen zo rustig zijn gebleven. Als je zo wordt behandeld snap ik dat dat niet gemakkelijk is. Belachelijk dat jullie als vee / gevangenen zijn behandeld.

Ik hoop dat er juridisch iets te winnen is. En zoals velen al voor mij gezegd hebben: mochten de kosten oplopen, dan lappen we dat gezamenlijk wel bij elkaar.

Goed bezig KingZine!

Julian
Gast
Julian

Ik vind het goed dat de supporters een keer goed aangepakt worden. Als er rellen uitgebroken waren is het ook niet. De supporters van Willem II zijn ook geen lieverdjes. Ze hebben vaak relletjes veroorzaakt en soms is het ook een keer incasseren ipv uitdelen. Dus doe nu niet meteen zo zielig en ga niet meteen de slachtoffer spelen.

W013
Lid
W013

Heet jij toevallig Julian Halsema?

roemir
Lid
roemir

of Julian Erdogan?

Frietmet
Lid

Ik ken een crimineel die Julian heet, dus als jij in zijn plaats een paar stokslagen wil , stuur me maar een PM.

Eros
Lid
Eros

Laten ‘supporters’ eens door ‘mensen’ vervangen. En ‘rellen’ dan door ‘pistoolschoten’: “Ik vind het goed dat de mensen een keer goed aangepakt worden. Als er pistoolschoten gelost waren is het ook niet. De mensen zijn ook geen lieverdjes. Ze hebben vaak mensen neergeschoten en soms is het ook een keer incasseren ipv uitdelen. Dus doe nu niet meteen zo zielig en ga niet meteen de slachtoffer spelen. Snap je nu dat het nergens op slaat wat je zegt? Jij zet de wereld op de kop – jij wilt iedereen de doodstraf geven omdat er ooit iemand is geweest die hem… Lees verder »

roemir
Lid
roemir

Deze praktijken verwacht je eerder in Rusland of Turkije. Let maar op, er komt nog een andere uitleg bovenop binnenkort; dat ze de Willem II-ers in bescherming hebben genomen tegen de ajax-meute (het Cambuur-effect van een paar jaar terug wilde voorkomen…)

Robby
Lid
Robby

Ik had verwacht dat ze daar direct mee zouden komen. Dat van vernielingen enz dat is te makkelijk om te weerleggen. Het beschermen tegen is nooit vast te stellen. De Amsterdamse politie ging er vanuit dat de groep zich tegen hen zouden keren en dat er zodoende geen vragen gesteld zouden worden. Nu zitten ze met hun handen in het haar om dit goed te kunnen praten. Dikke pluim voor iedereen daar die zich niet heeft laten provoceren. Klasse mannen nu zorgen dat het een media spektakel wordt o.a. door juridische stappen dan kan Halsema verantwoording gaan afleggen. Vandaag hoorde… Lees verder »

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Vinden jullie het ook zo bijzonder dat het al Dinsdag is en er nog steeds geen beelden zijn opgedoken van vernielde eet tent en/of een vernielde trein. Wat wordt geroepen door (politie Amsterdam) en media?. Dat in de tijd dat overal camera’s hangen. En iedereen een mobiele telefoon heeft.
..

Saskia
Lid
Saskia

Is ook verdomd lastig om beelden te tonen van waandenkbeelden wink

Eros
Lid
Eros

Misschien was de man van de special effects bij de video-editting afdeling van de gemeente Amsterdam vrij maandag?

W013
Lid
W013

Klasse Kingzine!!

Fraanske
Gast
Fraanske

Respect boys. Dit doen jullie niet enkel om je eigen gelijk te halen, maar ook om dergelijke praktijken te voorkomen voor andere supportersgroepen. Mooi offer, met hopelijk een mooie uitkomst!

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Goed bezig KingZine. Als er straks kosten gemaakt moeten worden. Misschien een idee om een rekeningnummer te opnemen. Hoeste we de kosten met ze alle op.
🔴⚪🔵Wij zijn Willem II🔴⚪🔵

Robby
Lid
Robby

Crowd fundingsactie goed idee

Robby
Lid
Robby

Waar kan ik de eerste 13,12 naar toe overmaken? (Die eerste “a” staat dan natuurlijk voor Amsterdam he wink )

OT 1896
Lid
OT 1896

Deze DDR praktijken móeten aangepakt worden. De verantwoordelijken moeten ter verantwoording worden gesteld, hun schuld erkennen, hun excuses aanbieden en de gedupeerden schadeloos stellen.
De linkse media moet haar verhaal rectificeren en eens wat kritischer naar zichzelf kijken voordat ze iets publiceren en hun linkse brilletje hierbij afzetten.
Mijn steun hebben jullie!

Frankwie
Gast
Frankwie

Linkse media? Links brilletje? Dat heeft hier geen zak mee te maken, meneer de wannabee-Trump. Verder terecht statement.

OT 1896
Lid
OT 1896

Beste heer/mevrouw frankwie,
Mijn excuses als ik op uw zere teentjes heb getrapt omtrent mijn uitspraken over het linker gedachtengoed. Maar het Parool, die LEUGENS de wereld in brengt over onze gedupeerde medesupporters, staat toch echt wel bekend als een politiek linkse krant.
Daarnaast begrijp ik niet wat een persoon die zich 6000 km hiervandaan bevindt, met deze zaak van doen heeft.

OT 1896
Lid
OT 1896

Maar beste frankwie, u heeft gelijk. Laten we het over voetbal hebben ipv die ellendige politiek die dit noodbevel heeft uitgevaardigd. Het is al erg genoeg wat hier gebeurt is.

Menneke
Gast
Menneke

Ik denk dat het niet specifiek een politiek links besluit was, maar een spookverhaal wat opgeblazen werd. Ook rechtse politici zouden zo hebben gereageerd. Het is jammer dat spookverhalen tegenwoordig zoveel onrust kunnen veroorzaken.

Zero13
Gast
Zero13

Prima actie van Kingzine om dit tot op de bodem uit te willen zoeken. Veel respect daarvoor. En eens met voorgaande berichten vwb bijdragen in de kosten en evt andere ondersteuning, want…..wij zijn Willem II.

In hart en nieren
Lid
In hart en nieren

Nu breekt echt mijn klomp. Inderdaad is het uitermate vreemd als er op vrijdag een noodbevel wordt uitgegeven dat je dan niet kunt voorkomen dat de situatie ontstaat. Alleen daarom al voldoet het noodbevel niet aan de eisen, want er waren minder vergaande maatregelen mogelijk. Het noodbevel is nu nog niet duidelijk? Volgens de regels moeten betrokkenen die ermee geconfronteerd worden op de hoogte worden gesteld van de inhoud van een noodbevel. Ook daaraan is blijkbaar niet voldaan. En dan zullen we het maar niet hebben over de tegenstrijdige berichten die door politie zijn verspreid die het hele verhaal op… Lees verder »

Zekur
Lid
Zekur

Het is net als het rookverbod. Het begint met kleine pesterijen vanuit de overheid, en voordat je het weet mogen er helemaal geen uitsupporters meer in een stadion worden toegelaten.

Peter
Gast
Peter

Helemaal mee eens, zie mijn reactie op het stuk van “de Kruikenzeiker” ik was er met mijn zoon van 14 bij, heb gelukkig niet meegekregen wat er op Amsterdam CS gebeurde, echter voelde me voor, en na de wedstrijd zo gekleineerd door het ambtelijke apparaat, we voelde ons als vee, we voelde ons als criminelen, ik voelde me machteloos.. Dit had voor mij en mijn zoon na heel veel leed een top weekend moeten worden, was blij dat ik zondagmiddag om 13.00 Amsterdam uit was, succes met de strijd, deze ga ik zeker volgen en steunen, heb me igg op… Lees verder »

Dirruk
Lid
Dirruk

Afgelopen vrijdag een noodbevel is uitgevaardigd, de inhoud en de strekking van dit noodbevel is ons echter nog niet duidelijk. Hier gaat het al fout natuurlijk. Er wordt een dag voor de wedstrijd al een noodbevel uitgevaardigd terwijl er in alle vooroverleggen is besproken dat het een combivrije regeling zou zijn. Dit wordt vervolgens niet gecommuniceerd met de vertegenwoordigers van de supporters maar op zaterdagmorgen volgt er een app van het hoofd van het voetbalteam van de politie Tilburg, dat ie heeft geprobeerd de vertegenwoordigers te bereiken maar dat dit niet is gelukt???? In deze app wordt aangegeven dat de… Lees verder »

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

Ado op vrij vervoer?waanzin!

Robby
Lid
Robby

En amateurs een buscombi opleggen.

Tilburg013
Gast
Tilburg013

Hulde voor Kingzine! Zoals de Kruikenzeiker het al al verwoordde: ”Ik voel me echt een gevangene. Een beest. Een minderwaardig mens.”. Dit gevoel is bij mij zeker geweest net als denk ik de 198 andere. We zullen ons gelijk gaan halen! Wij zijn onschuldig!

patriekolorus
Lid
patriekolorus

Succes er mee, hopelijk komt er openheid van zaken al is het alleen maar om de beeldvorming van “de voetbalsupporter” positief te beïnvloeden.

Verder zal het weinig nut hebben ben ik bang. De verantwoordelijken zullen echt niet gestraft worden! Hooguit zeggen ze een keer sorry en vervolgens flikken ze zoiets een volgende keer gewoon weer.

Het is toch al jaren lang aan het gebeuren en natuurlijk niet alleen bij Willem II supporters. Ik kan tal van voorbeelden opnoemen waarbij supporters zonder goede redenen als beesten behandeld worden. En is er iets veranderd?!

Frietmet
Lid

We praten hier misschien wel over tonnen aan gemaakte politie kosten. Laat Halsema zich maar verantwoorden in de Amsterdamse gemeenteraad.

Verder kan wellicht geregeld worden dat gemaakte fotos door Politie onder toezicht uit systemen verwijderd worden.

De politie mag niet zomaar beeldmateriaal verzamelen en overschrijdt een grens als foto’s aan persoonsgegevens worden gekoppeld. ‘Supporters worden onvoldoende geïnformeerd over de redenen waarom de politie foto’s maakt bij de wedstrijden. Ze vragen zich af waar die gegevens terechtkomen en wat er mee gebeurt’, aldus Brenninkmeijer.

Karel
Gast
Karel

Enorm respect voor Kingzine. Alles vrijwillig, en toch keer op keer de willem II supporter top vertegenwoordigen.

Frietmet
Lid

Benieuwd naar onderzoek. Open desnoods een rekening om gemaakte kosten te dekken. Ik betaal graag mee aan kosten voor advocaten en juristen , hier hoeft Kingzine niet voor op te draaien.

Rene
Gast
Rene

Precies wat Frietmet zegt. Ik weet zeker dat heel veel mensen willen meebetalen aan de juridische kosten. Ik ook, en ik was er niet eens bij. Maar ik heb veel vertrouwen in KingZine en in De Kruikenzeiker, dus ik geloof jullie op je woord. En zo horen mensen niet behandeld te worden.