Jurgen Streppel ‘niet vrolijk’ van transferbeleid Willem II

39
3390

Jurgen Streppel is allerminst gelukkig met de transfer van Stijn Wuytens naar AZ. Volgens hem is de speler onvervangbaar. “Het is de keuze van de club. Door dit beleid zijn we gedwongen om Stijn te verkopen.” Daarmee hekelt Streppel het beleid van de club om begrensde transfersommen in contracten te zetten.

“Ik word hier niet vrolijk van”, reageert de trainer op de overgang van de middenvelder. “Het gaat heel moeilijk worden om hem te vervangen. Het spel van Willem II is op hem afgestemd. Dan is het zo zuur om hem te zien vertrekken.”

Wuytens speelt sinds 2013 voor de Tilburgers. Hij speelde dit seizoen alle wedstrijden voor Willem II. Als hij medisch wordt goedgekeurd dan verkast hij per direct naar Alkmaar.

 

Bron: omroepbrabant.nl

Foto: tilburg.com

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Bud
Lid
Bud

Dit artikel uit begin 2015 zegt ook veel: Streppel: ‘De besluitvorming duurt naar mijn mening soms te lang bij Willem II. Ik vind dat er wat vaker sneller actie ondernomen moet worden. Ik snap heel goed dat het voortbestaan van deze club vijf jaar terug nog maar aan een zijden draadje hing, dat we nooit meer in zo’n situatie verzeild mogen raken. Alleen: ik vind niet dat je alleen maar moet beknibbelen. Om vooruit te gaan, moet je investeren. En dan vooral in voetbal. Ik ben het met Johan Cruijff eens: voetbal moet altijd leidend zijn. Ik krijg nu soms… Lees verder »

de neus
Lid
de neus

Niets aan toe te voegen Bud!

 

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

De neus

Het is ook vaak zo dat spelers met een meer waarde dat vaak net willen een meerjarig contract 3/4/5 jaar willen tekenen want dan willen ze ook vaak meer verdienen. En mochten ze uitvorm zijn en evt spelers zijn die zich aandienen die beter zijn zit je wel met deze contacten in je maag. En die spelers die dan evt beter zijn zullen dan ook meer salaris willen. . Het is gewoon een moeilijke discussie punt wanneer de je het goed. En gezien onze financiële beperkingen ben je zo weer terug bij af

roemir
Lid
roemir

Als je op je schaduwlijstje een vervanger hebt staan die minder kost dan Stijn Wuijtens doet Aalbers het niet verkeerd. Maar of dat nou het geval is dat er al een vervanger van hetzelfde kaliber klaarstaat tegen datzelfde lage bedrag…..ik betwijfel ut!

Of wordt er budget vrijgemaakt voor een spits van het nivo Santos van nec?

Bud
Lid
Bud

Het moet maar eens klaar zijn met alle onzin die hier over Streppel wordt geschreven. In okt 2014 verscheen een artikel op Tilbo waarin dit stond: Gesprekken met spelers worden nu al gedaan door andere beleidsbepalers.

Laat aan duidelijkheid niets te wensen over.

https://www.tilbo.com/langer-verblijf-streppel-nog-onzeker/

sooike1973
Lid
sooike1973

Zelf het artikel ook gelezen budje? Of alleen weer wat jij uitkwam om streppel weer te beschermen?   Er staat idd in dat ook andere beleidsbepalers gesprekken voeren. Maar meteen daarna staat toch echt duidelijk dat hij er zich natuurlijk toch echt zelf mee bemoeide. Logisch, want hij was gewoon nog TD! Het zijn nu krokodillentranen! Hij is er gewoon voor een groot deel verantwoordelijk voor dat die clausule in het contract kwam. En dat was niet eens onlogisch want anders had stijn niet bijgetekent. En dat weet streppel gewoon. Dan moet hij nu niet een jankverhaal in de pers… Lees verder »

Ere noord
Lid
Ere noord

Helemaal mee eens. Streppel moet niet janken, hij was als TD mede verantwoordelijk voor het contract met Wuijtens. Een club als WillemII moet het nu eenmaal van transfers hebben. Dat geldt overigens voor alle clubs in ons landje. We zijn een opleidingsland geworden. Rucksichtlos spelers kopen heeft WillemII al bijna twee keer  de kop gekost. Het kost Twente de kop, het kostte onze vrienden in Breda de kop, het kostte Vitesse de kop, het ging fout bij Feijenoord. Eerst de kas op orde, dan komt de rest vanzelf. Dan hebben we een voorsprong op de clubs die met geld smijten.… Lees verder »

Sprang
Lid
Sprang

Heb jij t interview met omroep Brabant gisteren wel gezien sooike? Denk jij dat Streppel zo pissig zou zijn geweest als hij invloed had gehad op contract van Stijn. Hij heeft daar niet staan acteren hoor!   streppel heeft geen zak invloed gehad op t contract van Stijn. Van Gool en consorten hebben dit gedaan. Zijn op een stoel gaan zitten waar de de ballen verstand niet van hebben. Er is maar 1 iemand verantwoordelijk voor de goede prestaties op en naast het veld de afgelopen jaren en dat is Streppel. En dat is alleen maar knapper geworden omdat hij… Lees verder »

frankvanstraalen
Lid
frankvanstraalen

Geen dingen roepen die niet waar zijn sooike!! Je kunt Streppel onmogelijk verantwoordelijk houden voor de contracten die zijn aangegaan. Als je als TD een duidelijk advies geeft aan de Alg Directeur, maar die gaat zijn eigen weg dan kun toch onmogelijk Streppel hiervoor verantwoordelijk houden??? Sterker nog Streppel heeft dit senario voorspelt. En met een beetje pech volgt Peters nog deze transferwindow. Oja en geloof me er zijn deze zomer behoorlijk wat spelers aangetrokken waar Streppel absoluut geen voorstander (op zijn zachts gezegd) van was.

Fooligan
Lid
Fooligan

Erg teleurstellend interview Jurgen. Volgens mij was je destijds zelf TD ten tijde van het jaar verlenging met gelimiteerde transfersom en wist je van de hoed en de rand. En als de 5 ton klopt dan begrijp ik de keuze van Willem II volledig. Met Ojo-Haemhouts-Falkenburg en eventueel Andersen heb je een meer dan prima eredivisie waardig middenveld. Zet eerst maar eens alle poppetjes op de juiste plek en kap nou eens met die onzin om breekijzer Braber in de 75e minuut te laten invallen als je al met 2 doelpunten verschil voor staat…

Zena Vuurwerk
Lid
Zena Vuurwerk

Streppel krijgt een salaris van Willem II en is lid van een team dat samen de club moet leiden. Mede omdat hem de ruimte en tijd is gegund en omdat hij vasthoud aan normen en waarden en een vaste speelstijl, doet hij dat best goed. Maar dat hij continu via de pers zijn straatje wil schoonvegen en de onenigheid wil uitvechten is ronduit slecht. Hij is de spreekbuis van de club en zou het beleid in het openbaar moeten verdedigen, ook al is hij het er niet mee eens. En binnen de club is open en goede communicatie de manier… Lees verder »

Bud
Lid
Bud

Het is inderdaad onvoorstelbaar, maar toch waar. Uit het beroemde doorpakinterview van Berry: Van Gool: „We hebben nu nog maar contracten van een à twee jaar.” Oftewel Berry is er trots op dat Wuytens niet langer vastlag. En wees blij dat tenminste iemand het lef heeft om dit aan de kaak te stellen. Hij mag het ook, het is Streppel die de club uit de nesten heeft gewerkt. Nu wordt een steunpilaar onder zijn bouwwerk vandaan getrokken en mag ie het weer oplossen. Berry wordt ook door Willem II betaald, maar die komt niet verder dan zuinig doen. En dat… Lees verder »

sooike1973
Lid
sooike1973

wuijtens levert nu gewoon 5 ton op! er moet toch geld binnen komen als dat aan de andere kant wordt verkwist aan 2 huurspelers voor een half jaar he?

Ere noord
Lid
Ere noord

Toen er met geld werd gesmeten had je daar commentaar op. Het is niet makkelijk goed. Toen er met geld werd gesmeten kwam de degradatie. Toen kreeg Streppel veel goede spelers, WillemII werd het Chelsea van de Jup league genoemd, maar we werden maar zesde en met veel geluk promotie, gevolgd door degradatie. Waarom? Omdat Streppel voor een verdedigende stijl koos. Pas na de tweede degradatie ging het roer om en werd er gekozen voor de mooie aanvallende stijl waardoor we kampioen werden. Dat heeft Streppel overigen bij Fox, Aan tafel bij Kees, toegegeven. Vorig seizoen geluk gehad dat we… Lees verder »

frankvanstraalen
Lid
frankvanstraalen

Willem II moet het helemaal niet hebben van transfergelden. Kijk maar eens hoeveel spelers er de afgelopen 5 jaar door ons zijn verkocht! Ik kom niet verder dan 3 (incl wuytens) En een speler zelf onder contract hebben is nu eenmaal vele malen duurder dan er een huren. Hiermee zeg ik overigens niet dat Willem II alleen maar spelers moet huren.

de neus
Lid
de neus

Dit is nu precies de reden waarom Streppel geen TD wilde worden. Een directeur die alles bepaald en hier nu mooi de TD de schuld van kan geven. Streppel heeft altijd gezegd dat verlengen met 1 jaar idioot is en ik heb dat hier ook al heel vaak verteld in het verleden, hij heeft zelfs een aantal maanden geleden de RVC hierop gewezen. De ruzie ging nooit over geld, maar over beleid.

Je moet je als Bankpiemel niet bezighouden met strategische keuzes bij een club!!!

Oh ja, Veel geluk Stijn!!

 

Pavi
Lid
Pavi

Helaas zijn er 2 partijen nodig om tot een akkoord te komen en ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat met name Stijntje dat jaartje wel prima vond destijds, zie ook zijn uitspraken van vandaag.

Pavi
Lid
Pavi

Wuijtens geeft vandaag zelf in de pers aan dat WII op de hoogte was van het feit dat zijn streven steeds is geweest om hogerop te spelen. Dan maakt niemand mij wijs dat hij begin vorig jaar een meerjarig contract had willen tekenen zonder gelimiteerde transfersom. En dat weet onze toenmalige TD ook !

Bud
Lid
Bud

Willem II biedt geen meerjarige contracten aan. Dan houdt het al op. Ze denken dat ze daarmee geen risico nemen. Noem dit maar geen risico.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ Bud

Oké,  maar denk jij dat spelers met een meer waarde beried zijn om un contract voor 3a4 bij te tekenen als un club als Willem ll? Ik denk dat het gros van die spelers ook niet verder willen gaan. En als ze dat wel willen doen zullen ze ook een clausule  in hun contract laten opnemen dat ze voor een x bedrag weg mogen. Zoals Stijn had, en ook peters zal hebben alleen zullen ze bij hem waarschijnlijk iets meer moet betalen omdat zijn contract nog tot 2018 loopt

Bud
Lid
Bud

Aan het langer binden van je beste spelers kleeft minder risico. Ze vallen niet snel terug in prestaties en de kans dat je ze kunt verkopen is groot. Voor die spelers moet je juist meer risico nemen. Denk aan langere contracten, hogere salarissen. Daarmee moet je niet wachten tot een half jaar voor einde contract want dan heeft die speler geen behoefte meer aan financiële zekerheid en kan ie dus ook van alles eisen, zoals een gelimiteerde transfersom. Twente zit zwaar in de shit, maar is juist zielsgelukkig met het dure contract van Zyjech. Dat gaat ze nu enorm helpen.… Lees verder »

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ Bud JIJ bekijkt het positief maar het kan ook anders aflopen dat een speler hopeloos uit vorm raakt. Of geblesseerd raakt en vervolgens zijn niveau niet meer haalt en dan zit JE wel met dat contract in je maag. Je bent zo weer terug bij af. En het kan ook zijn dat er ineens een speler komt de beter is waardoor een dure speler op de bank terecht komt. En vervolgens ook een hogere salaris geven dan ? Jawel lijkt me anders krijg je scheven gezichten. Je moet zo opletten want voordat je het weet ben je weer terug… Lees verder »

Bud
Lid
Bud

Wat een gelul. Alsof Streppel dit zou zeggen als ie er zelf voor verantwoordelijk was. Ik kan me herinneren dat de contracten moesten worden voorgelegd aan de directie en hoger.

En ja, iedereen is vervangbaar. Maar aan de Goirleseweg zijn ze er 10 jaar niet in geslaagd om een goede trainer aan te trekken. Nu zit er een en jagen ze hem naar buiten. Iets zegt me dat deze club er niet in gaat slagen vast te houden wat Streppel heeft opgebouwd. Het zijn geen bouwers.

Johan Derksen
Lid
Johan Derksen

IEDEREEN is vervangbaar, Stijn Wuytens maar ook Jurgen Streppel!! Als Streppel zo’n kans kreeg was hij ook weg. Gewoon een fout van hem om een gelimiteerde transfersom in het contract te laten zetten en nu niet de zwarte piet op een ander schuiven en krokodillentranen huilen Jurgen

frankvanstraalen
Lid
frankvanstraalen

Ken je feiten Johan!

jack degier
Lid
jack degier

Gooi die feiten dan op tafel als jij ze wel kent. Feit is dat Wuijtens afgelopen seizoen al weg wilde, maar omdat er niks beters langskwam heeft hij toch maar voor een jaartje bijgetekend , onder voorwaarde van een gelimiteerde transfersom. Omdat er zoveel contracten afliepen, hebben ze dat toen gedaan, onder toezien van het bestuur en Streppel. Nu gaat Streppel ineens huilie huilie doen bij de pers. Dit maak je nu eenmaal mee bij een club in opbouw en zonder geld. Neem het als vent en pak Door, i.p.v. te lopen miepen.

frankvanstraalen
Lid
frankvanstraalen

Bullshit Van Gool wilde niet verder gaan dan een 1 jarig contract! Terwijl Streppel hem een meerjarig contract aan wilde bieden.

sooike1973
Lid
sooike1973

frank van straalen,

 

Heel misschien stilgestaan bij het feit dat stijn zelf ook niet veel langer wilde bijtekenen?? en dat de clausule op verzoek van stijn in het contract moest omdat hij anders helemaal niet zou gaan verlengen?

Je kunt willen wat je wil maar als de speler daar niet in mee wil gaan houdt het op he? dankzij die clausule heeft hij nog een half jaar mee kunnen doen en levert hij 5 ton op! Terwijl hij anders waarschijnlijk afgelopen zomer gratis de deur was uitgelopen…..

frankvanstraalen
Lid
frankvanstraalen

Ja Sooike, maar Stijn wilde wel langer bij tekenen! Weet je nog dat het zolang duurde voor dat die verlenging rond kwam? Dat kwam op dat Berry droplul geen akkoord wilde geven.

frankvanstraalen
Lid
frankvanstraalen

Trouwens het gaat helemaal niet over de clausule, die is prima voor 1 jarig contract. Maar om het feit dat je je sterkhouders moet binden, en dat doe je niet door ze een 1 jarig contract aan te bieden. Voor andere spelers (zoals van der struik) is een 1 jarig contract prima. En ja ook in een meerjarig contact mag van mij een clausule staan, mits deze marktconform is.

Mijn kritiek zit hem in de vraag ben je ondernemer of ben je beheerder.

balliefleur
Lid
balliefleur

Streppel wil zelf aan het eind vh seizoen weg en grijpt nu allerlei dingen aan om zijn ongenoegen te uiten Streppel was idd zelf td ten tijde dat Stijn bij tekende dus hij moet niet zeuren En bovendien is Stijn echt niet zo onmisbaar als Streppel wil doen geloven

Ere noord
Lid
Ere noord

Zo is het maar net. Streppel is bezig met zijn laatste maanden bij WillemII en is zijn straatje aan het schoonvegen. Als straks Vitesse komt dan zal hij hetzelfde zeggen als Wuijtens nu. “Het is een stapje hoger en die kans moet ik grijpen” Vervolgens noemen we een zaaltje naar hem en gaan we over tot de orde van de dag.

UNITED
Lid
UNITED

Streppel moet nie zo zeiken

Bud
Lid
Bud

Hij zal daarover niet veel te zeggen hebben gehad, gezien zijn uitspraken. Lijkt me meer het terrein van Berry.

Pavi
Lid
Pavi

Streppel was toch onze TD toen Stijn Wuijtens in januari 2015 zijn contract met een jaar verlengde ? Lijkt me dat hij (deels) verantwoordelijk is voor de inhoud van het contract ! Wuijtens zal onder andere voorwaarden niet hebben willen tekenen destijds.

jack degier
Lid
jack degier

Inderdaad zonder gelimiteerde transfersom had hij nooit bijgetekend . Willem II had niks te willen. We moeten het glas halfvol zien, nu houden we er tenminste nog iets aan over.

wil
Lid
wil

Het lijkt er wel op dat ze bezig zijn om hem buiten te pesten.

ronald tricolore
Lid
ronald tricolore

Niet zo negatief Wil… in iedere topic is je reactie zonder inhoud. Streppel moet niet zeuren want er blijft genoeg over aan spelers. Zou hij ze eens op de goede plek willen zetten? Dan lijkt alles beter en dat is misschien beter voor jouw humeur wink

wil
Lid
wil

Mijn humeur blijft er gelukkig goed onder