Jubileumboek 125 jaar Willem II

3
1361
Bron: www.willemii.nl

Over precies een jaar, 12 augustus 2021, bestaat Willem II 125 jaar. Dit mooie jubileum zal vanzelfsprekend op passende wijze gevierd worden. Zo brengt Willem II die dag een exclusief, officieel jubileumboek uit, geschreven voor en door supporters. 

In het jubileumboek wordt de rijke voetbalgeschiedenis van Willem II uitgebreid beschreven. Een pronkstuk over 125 jaar roem en glorie, drie landskampioenschappen, twee gewonnen bekers en over het mooiste shirt van het land. Uiteraard komen de clubhelden uitvoerig aan bod. Van stoere kerels als Harry Mommers, Jan van Roessel en John Feskens tot Arjan Swinkels, Fran Sol en Jordens Peters. Ook jeugdspelers passeren de revue, voor wie Willem II een springplank naar de top was en die nu voor Europese topclubs als Liverpool FC en FC Barcelona uitkomen.

Voor en door supporters
Het wordt niet zomaar een jubileumboek, maar een rijk geïllustreerd leesboek, kijkboek en naslagwerk in één. Een vuistdikke pil van zo’n 400 pagina’s in full color, een must-have voor elke Willem II-supporter die geïnteresseerd is in het verleden, het heden en de toekomst van onze club. De auteurs Leon van Eijndhoven, Arjen Pijfers, Roger Rossmeisl en Koen van Santvoord (Willem II-ers in hart en nieren die eerder de biografie van John Feskens voor hun rekening namen) schrijven het jubileumboek vanuit een rood-wit en blauw voetbalhart. Ook clubarchivaris Harrie Verhoeven verleent zijn medewerking. Aan de hand van themaverhalen, interviews, anekdotes, foto’s en statistieken brengen ze de clubgeschiedenis in woord en beeld samen. Een uniek eerbetoon aan de trots van het voetballand.

Oproep
Wil jij een bijdrage leveren aan dit mooie project? Dat kan! Ken jij een origineel verhaal, een bijzondere anekdote of heb je nog uniek materiaal op zolder liggen? Laat het ons weten. Wie weet krijg jouw inzending een plaatsje in het jubileumboek en/of op de Facebook-pagina van het jubileumboek. Stuur jouw bericht in via Facebook of het contactformulier. Meer informatie vind je via deze link.

(Bron: Willem-ii.nl)

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments