Jordens Peters geen vaste basisspeler meer

50
3700
Jordens Peters in duel met Bryan Linssen (foto: (c) Toin Damen)

Jordens Peters is voorlopig geen basisspeler meer bij Willem II. De 33-jarige verdediger uit Maaskantje zat bij het laatste duel met VVV Venlo op de bank. Dat zal voorlopig zo blijven. Ook Leeroy Owusu moet de komende weken genoegen nemen met een rol als wisselspeler.

Trainer Adrie Koster wil zoveel mogelijk naar een vast basisteam toe. Daar had hij vorig seizoen veel succes mee. Peters miste de laatste duels voor de winterstop wegens knieklachten. Nu de wedstrijden elkaar zo snel opvolgen zou hij ze niet allemaal kunnen spelen. Voor Koster was dat reden om de voorkeur te geven aan Jan-Arie van der Heijden voor de positie links centraal in de verdediging.

Peters blijft wel de eerste aanvoerder van de Tilburgse club. Dat betekent dat hij de band draagt als hij een basisplaats krijgt. In andere gevallen is Freek Heerkens de captain van Willem II. Die speelt de komende weken rechtsback. ,,Heerkens is balvaster dan Owusu”, zo motiveert Koster die keuze.

Van de spelers die niet in actie kwamen tegen VVV Venlo is alleen voor Pol Llonch een basisplaats gereserveerd. Of hij donderdag tegen FC Groningen in actie kan komen moet nog blijven. Llonch trainde dinsdag gewoon mee. Als hij daar ook woensdag in slaagt, krijgt hij een basisplaats. Dat zal vermoedelijk ten koste gaan van Görkem Saglam.
Willem II mist bij het thuisduel donderdag Miquel Nelom en Paul Gladon. De laatste ontbreekt wegens prive-omstandigheden. Ook doelman Robbin Ruiter zit nog niet bij de wedstrijdselectie.

Abonneren
Abonneren op
guest
50 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments